23.09.10

Det har varit en lugn och fin dag idag. Den började med konstfilosofi med Fredde och sen idrott då vi gick en promenad runt Hissö. Det var underbart vackert! Hösten är verkligen vackrast av alla årstiderna. Jag måste börja gå ut på promenader där ute oftare nu när det är så fint!

Nu är min ena stillebenteckning snart klar som ni kan se här uppe. Börjar tröttna på den nu. Så det blir nog bara lite fix med skuggorna och bordskanten. Sen börjar jag med en ny tror jag. För den första jag gjorde blev katastrof!

Nu ska jag baka klart hallongrottorna med Andreas och laga mat till mig. Är i mitt esse med bakandet just nu. Bakade en morotskaka med Emma så sent som igår bara. Himla kul det där! Och gött alltså :) Ha det fint mina vänner, mamma och ni andra som läser ;)

 


Stilleben - 21.09.10

Idag har vi ritat stilleben nästan hela dagen. Det var så tråkigt att det inte är sant! Alla andra bet ihop och arbetade medan jag satt och klagade och tjatade över hur tråkigt det var. Höll på att förstöra min stiftpenna flera tusen gånger. Men tillslut testade jag på kol istället. Och det var tusen gånger roligare! Men grymt svårt.

Nu ska jag ta en tupplur...

On the road back home.

Nu sitter jag på swebus på väg hem till lilla Mariestad. Jag säger lilla, för jag har insett hur litet och gulligt det faktiskt är! T.o.m Växjö är ju större.

Det känns helt ok att åka hem. Men mest åker jag nog hem för att jag måste. Jag har inte jättemycket hemlängtan, i alla fall inte för att bara spendera en ynka liten helg hemma. Men det ska bli gött att träffa alla. Även om det blir väldigt intensiva dagar. Först ska jag spendera lite tid med söta lovi. Sen får jag se lite vad som hittas då. Tror jag ska till min lilla hemförsamling på söndagen och så ska man ju rösta också. Sketans, för jag vet inte riktigt vad jag ska rösta. Jag vet väl typ, men inte helt säkert än. Så sjukt svårt det där!

Idag hade vi förresten första "riktiga" krokilektionen! Himla kul var det faktiskt! Och våran modell var superduktig. Han har varit med i 11 år eller vad han sa. Så han borde ju vara duktig då tycker man ju. Jag önskar att man hade kompisar eller något som skulle kunna tänka sig att stå modell ibland. Men det skulle inte jag heller vilja så, jag förstår. Men det hade varit så himla bra och lärorikt liksom!

Ha en go helg vett ja!

Lite kladd igen.

Första är ett självporträtt. Vi fick i uppgift att inte skugga, utan bara rita med linjer i 15 min. Den andra teckningen är bara lite kladd som blev till framför tv:n typ.


Lovisa var här över helgen :)


En supermysig helg! Och snart ses vi igen :) Jag behöver henne oftare än så här faktiskt!


Senaste skisser...

Här är en skiss från idag. Då vi bara har haft teoretiska ämnen så som Konstfilosofi och Konsthistoria. I konstfilosofin hade vi en vikarie. En man som lever på att måla graffiti och han berättade hur det funkar och så. Verkligen intressant! Vi ska ha honom nästa vecka också sen kommer fredde tillbaka. Jesus på bilden blev till på konsthistorian då vi kollade på gamla målningar. Måna kristna motiv var det förr! Han är dock lite kladdig. Fram med knådgummit säger jag! Så fixar jag till det.

Något som jag målade igår under "politikdebatt-föreläsningen" som är varje onsdag fram till valet.

 


Off we go!

Nu drar jag till körka! Gött att lämna skolan lite. Ska man känna så här? Hmm, jag tror jag måste hem till det bekväma och hälsa på mina nära o kära snart. Det är som om man inte riktigt är "hel" här borta. Vilken tur att Lovisa kommer och hälsar på över helgen!


 

 

 

 


Självporträttsspegeln

Har inte så mycket att säga. Men kalaset var väldish trevlish! Och nu måste jag sova. God natt!

Ok, jag skriver väl lite då...

Hej! Jag är visst dålig på att uppdatera bloggen har jag hört. Så det ska jag ändra lite på!
Idag åkte vi, båda konstklasserna, till konsthallen i Växjö för att kolla på utställningarna där. Sen har vi bara grejat med våra porträttskulpturer hela dagen. Efter skoldagen tog jag en tupplur, och nu har jag stigit upp igen. Vi har ett födelsedagsbarn i vårat hus. Och i morgon en till. Så det ryktas om att det blir lite partay idag. Får se hur det blir. Men det vore kuligt!
På fredag kommer Lovi hit och hälsar på! Det ska bli supermysigt :) Får se vad vi hittar på hela helgen. Jag är ju inte riktigt hemma här borta än. Men visst känner jag till stället lite bättre nu i alla fall!

Jag har blivit lite finnig nu det senaste. Och det tycker jag inte alls om. Och så börjar jag tröttna på vad svinkopporna, som jag hade, har lämnat efter sig och som inte vill läka. Jag har ingen lust att lägga pengar på hudvård hela livet heller! Bajsakorva. Men det löser sig! Kanske får söka upp vårdcentralen här snart eller ngt. Kul att läsa om va!

Jag har inte så mycket lust till att sitta här och skriva. Så det blir lite sådär halvhjärtat... Menmen. Jag kanske ska sätta mig och skissa lite nu. Ciao!


01.09.10 - skisser

Goddag! Idag har vi haft bild nästan hela dagen. Vi började för några dagar sedan med att skulptera våra huvuden i lera. Så jag har fortsatt med det. Det är skitsvårt att göra sig själv! Har visst glömt att ta kort på min skulptur. Men den får ni se en annan gång.
Efter lunchen idag så var det "tillval", men jag har inte valt något som är just idag, så jag satt på gräsmattan framför matsalen och skissade i solen. Det var underbart väder ute! Och är fortfarande, vilket påminner mig om glassen jag tänkte ta med killarna ute i solen. Så jag ska väl dra mig vidare nu! Men här får ni lite skisser från idag att titta på.

Gubbarna högst upp är bara "fantasigubbar" med gubben som sitter under trädet är faktiskt en elev som satt under ett stort träd framför biblioteket tidigare idag.

Och så mina underbart vackra fötter skissade jag upp. Håller på o tränar anatomi och sånt. Måste lära mig att skissa förresten! (oj! jag menade såklart att jag måste lära mig att skugga!!!)

Ha det fint! Kramar

RSS 2.0