Ny "Header".


Nu har jag suttit och ritat en stund. Det blev en ny header till bloggen :)

Vad har jag gjort idag? Känns som om jag inte gjort så mycket. Men jag är ändå nöjd med mig själv! För jag tränade på våran OrbiTrek i 25 min framför "Sommar med Ernst"! Sen var jag helt slut och gick och duschade. Sen har jag ju ritat och så har jag diskat. Och skurat toalettgolvet lite. Bra Marie! Men nu måste jag gå! Ska hjälpa pappa med maten nu. Han gör hemmagjorda biffar med kornris och behöver en sallad till det.

Puss&Kram!


Splash!

God morgon alla ni som läser!

Gick precis upp och har frukosten här bredvid: en kopp Earl Grey och två Gi-rutor m. Salami. Riktigt smarrigt tror jag det!
Förut när jag vaknade och gick ner för att gå på toa, som man alltid gör när man precis vaknat(i alla fall jag), så klev jag in på toaletten och splash!!! Hela badrumsmattan var totalt genomblöt! Likaså hela golvet, och handfatet var fullt med vatten. "Kul" tänte jag. Så jag ringde pappa och berättade, han sa att det säkert var för allt hår som jag och dom andra spolat ner... Hehe, "kanske" tänkte jag. Så kan det gå! Men det var i alla fall inget jättefarligt äckligt vatten. Det var bara från tvättmaskinen som hade gått på.
Och duktiga jag slängde mattorna in i duschen och skurade resten!

Nu ska jag njuta av min goda frukost! Hoppas ni fått sova ut ordentligt! Det har jag! Dagen kanske inte började på bästa sätt. Men munter äro jag idag! Kram.

"Abel"s favoriter.

Åh, dom här låtarna får mig att tänka på min lilla Irlandsbebis. Hon älskade dom! Först var det "Mamma Mia" som gällde, sen blev det "Waterloo". Mot slutet började hon gilla "I Just Can't Wait To Be King" från Lejon Kungen, och när jag gav barnen Pippi-filmerna och serierna så älskade hon Pippi-introt :) Låtarna blev ju lite uttjatade. Eftersom vi lyssnade på dom varje dag. Och dom andra barnen hade inget emot ABBA, så den skivan spelades väldigt ofta! Haha. Men nu påminner dom bara om barnen och speciellt lillan. Så jag har inget emot att lyssna på dom! Jag saknar min lilla flicka!
Fick ett mail från mamman för någon dag sedan. Hon skickade bilder på barnen när dom hade varit i Frankrike. Lillan har ju blivit så stor! Ingen bebis längre!


Black&White.


Bara bilder på mig idag. Men någon dag måste väl ändå få vara min dag?

"Never Think".

Denna underbara låt har följt mig nästan hela Irlandstiden. Den har fått äran att få vara min ringsignal, dock är den inte så bra som ringsignal. Tar lång tid innan jag hör det ringa, och när jag hittat telefonen så väntar jag lite innan jag svarar, bara för att få höra lite till. Jag tröttnar aldrig! För bra, alldeles för bra!



Kanske inte var det bästa jag hittade på youtube. Bilderna och så menar jag då. Men låttexten är med. Det är bra. För det kan vara lite svårt att höra allt han sjunger.

Glömt hur det känns att vara hungrig?

Jag blir lite rädd för mig själv ibland. När jag gör grejer jag inte förväntat mig. Som idag till exempel... Jag vaknade lite efter 10, satte mig framför datorn och tog en kopp te och en liten chokladbit, duschade, fixade håret jättelänge(testade en grej som min frisör tipsade mig om), satt lite till vid datorn och gick sedan upp för att städa mitt rum. När jag hade städat ett tag och lagt in smutstvätt i tvättmaskinen kände jag mig helt utmattad och trött, det kändes som om jag var jättetörstig och något annat konstigt. Så jag gick och drack lite vatten, då det slog mig! Jag har ju inte ätit frukost! Det är ju till och med dags för lunch/middag nu! Det är sånt här jag blir rädd för! Jag älskar ju mat! Men den senaste tiden har jag glömt bort maten ganska ofta. Har jag glömt hur det känns att vara hungrig??! Jag får börja träna, då brukar aptiten komma snabbt som blixten :)

Så här sitter jag med min frukost: müsli m. äpple och a-fil.
Och när jag ätit upp och fått i mig mer energi så ska jag upp till mitt rum och städa färdigt!

Följa solen.

Jag blir så sur på mig själv när jag sitter här, så här sent, och gör massor som är helt ovärt. Eller när jag inte orkar gå upp vid 10. Jag vill inte ändra på dygnet. Man ska följa solen. Är det bara jag som är så noga med det?

I morgon har jag endel saker som jag vill hinna med. Och jag hoppas på fint väder och att jag inte är så seg som jag varit idag! Jag ska ta ut hunden på en skön promenad och så ska jag städa mitt rum. Sen kanske jag ska scanna in lite gamla foton. Kom på en kul grej jag vill göra. Men ska inte avslöja något! Roligare med en "överraskning" och sen är jag rädd för att det inte kommer att bli av, och så har jag skrivit att jag ska göra det i bloggen och allt.

Nu har jag precis sett klart "Harry Potter och hemligheternas kammare". Så nu har jag sett alla filmer som finns med Harry Potter än så länge. Nu ska jag bara läsa alla böcker. Snart klar med den andra! Nu får jag allt gå och lägga mig! God natt!

En Lista.

Såhär tråkigt har jag just nu... Haha!

Senaste!
Låt du hörde:
"In The Ghetto" på Allsång på Skansen.
Film du såg: The Truman Show
Mat du åt: Köttfärssås(som jag gjort!), bröd och sallad
Kram: En gammal bekant igår på Willys
Puss: Hunden, fy vad hemskt! Haha!
Känslan: mättnad, efter maten.
Resa: Hmm, men då tycker jag allt att bara resor som man sovit borta räknas. I såna fall är det när jag åkte med min syster till Stockholm en vecka i juni.
Glädje: Att jag lyckades, äntligen, att fixa bakgrunden på bloggen!
Dröm: I natt. Då jag drömde att en vampyr jagade mig. Men tur var det att jag kunde flyga och kom ihåg hur!
Person du träffade: Min familj - bror, då vi åt middag.
Personen du pratade i telefon med: Det var någon som ringde imorse. Denna person svarade inte. Men jag hann säga "Marie Karlsson" innan den la på. Kanske inte gills? Jag undrar varför denna person la på? Det var från Stockholm i alla fall!
Personen du fick sms av: Lovi
Gången du åt 7-eleven korv: Det har jag faktiskt aldrig smakat på, så det så!
Gången du var utomhus: Igår när jag skulle hem från Tintin och åkte med Linda hem.
Gången hela din familj åt middag tillsammans: För 20 minuter sedan.
Saken du köpte: Hmm, det var ju mat jag köpte senast. Men en sak, det var nog min stråhatt från Lindex.

Allmänt:

Ska bli skoj: Att få träffa mina Tyska au pair-vänner i Göteborg i september!
Ska inte bli skoj: Att ta tag i min framtid och att städa mitt rum...
Sparar till: Ja, inte till något speciellt. Just nu kan jag inte spara. Eller jag måste snåla så jag klarar mig hela denna sommaren.
Pålägg som gäller: bara smör.
Önskar att jag var bättre på: Rita. För inte kan jag skissa så där snyggt som dom där superduktiga! Jag vill vara bäst!
Dagens dryck: Vatten i fast form?
Vad saknar du: Mina Irlandsbarn.
Tre band/artister: "Robert Pattinson", "Veronica Maggio" och "Iron & Wine"
Vad har du gjort idag: Sovit(för det måste räknas eftersom jag sov så länge), suttit här vid datorn, ritat, lagat mat, tittat på film.
Brukar du svära mycket: Nej.
Hur tidigt stiger du upp: Brukar ha väckarklockan på 10. Men har jag varit uppe väldigt sent kan det bli som idag, halv 12. Aldrig mer än 12 i alla fall! Det kan jag inte med att göra!
Gillar du att slåss: Det tror jag inte, har aldrig gjort det. Men jag är jämt så rädd för att skada mig annars så. Det gör ju så ont!
Vad ska du göra ikväll: Spela Sims 3
Hur många timmar sover du per natt: Vet inte. Olika jämt, vilket inte är så bra. Men helst vill jag sova 9 timmar.
Vem är snyggast i världen: Robert, helt klart! Han skrattar så roligt!
Vad är det för veckodag: Tisdag.
Bästa saken som hände mig förra sommaren: Studenten tänkte jag först. Men den var hemsk och underbar på samma gång. Jag gjorde så mycket kul hela den sommaren! Så hela sommaren kan man väl ändå säga?
Favoritplagg i garderoben just nu: Min stråhatt och mina strumpbyxor och leggins(så otroligt skönt!).
Längd: 1.72
Vikt: Haha, helt lagom.
Byter gärna garderob med: Oj, någon kändis tror jag.
Byxa eller kjol: klänning?
Senast utlästa bok: "Harry Potter och den vise sten".
Mitt rum kan beskrivas som:  klädhög.
Mig själv med tre ord (just nu): slö, sugen på något gott och glad.
Jag tränar: sällan.
Jag ville bli när jag var liten: Delfinskötare eller tjuv.

Ritar.


Har ritat endel de senaste dagarna. Och det är jättekul! Men... jag får skärpa mig och göra mer ordentligt istället!
Känner ni igen någon? Inte så jättekonstigt i såna fall. För jag har tittat på mina foton och sedan målat av lite halvt så där. Meningen var inte att måla av, utan bara ha något att titta på så det blev lättare liksom. Nu ska jag gå och kissa!

Old pictures.

Kanske är det tråkigt med bara gamla bilder. Och eftersom jag nästan bara har blombilder typ. Jag ska sluta att be om ursäkt. Ni vet redan varför det blir så här. Jag vill ju lägga upp någonting i alla fall! :)

Müsli.

Sitter här och äter frukost. En müsli som mor har gjort. Det gör sjukt ont i käken. Förstår inte vad det är. Varje gång jag tuggar gör det fruktansvärt ont! Så det tar en evighet att äta upp. Jag kände det redan igår kväll när jag åt på mc.donalds med mina vänner efter att vi varit i hamnen och lyssnat på musik. Då tänkte jag att det kanske var typ "träningsvärk" efter müslin jag åt igår morse. För det var första gången jag åt det. Och det tar ju tid att tugga och få i sig i vanliga fall också. Är det helt omöjligt?

Och varför jag aldrig ätit müsli förut är för att det nästan alltid är nötter i. Och jag är inte så mycket för nötter.

Om ett par timmar när jag har fått i mig müslin så ska jag rita. Har redan börjat! Och ni kan väl kanske få se resultatet senare när det har hänt lite mer eller är klart. Bye bye!

26.07.09

Tjenare! Har suttit här vid den gamla datorn och tittat på gamla bilder. Hade ju tänkt ha den här bloggen lite som en fotoblogg. Men har inte varit ute och fotat så mycket än. Och jag har massor såna bilder på min hårddisk som är trasig. Så då får det bli riktigt gamla bilder! Men det är kul att titta på 2-3 år gamla bilder! Jag tänkte på ett helt annat sätt då och hade en helt annan stil.

Här kommer några bilder av alla, som jag tyckte passade ihop ganska bra. Dom är inte så svåra att göra. Men det är kul i alla fall att se kanske! Jag har ju använt mig av photoshop, men det är nog ganska uppenbart!

Need Happy Feelings!

Nu har jag kommit hem för ett tag sedan.
Harry Potter och Halvblodsprinsen var bra tycker jag! Väldigt mörk och lite sorglig. Jag ska nog inte skriva för mycket. Det är lätt att avslöja saker... Men sevärd var den tycker jag allt!

Vet inte vad jag ska hitta på nu. Hade klockan inte varit så mycket hade jag kunnat städa klart mitt rum. Jag känner lite att det inte skulle vara fel med en "happy feeling"-film just nu alltså. Känner mig lite nere efter bion. Är så lättpåverkad av allt sånt. Filmer, böcker, berättelser...


Underbara maten pappa gjorde som jag skynda i mig tidigare idag när Alex och Lovi var påväg för att hämta mig. Fläsk, bulgur(m. paprika, kastanjer, lök mm) och tomat med dressing till. Mumsfilibaba som man sa när man var liten!

I Alexanders bil mot stan för att se Fenixorden och sedan Halvprinsen!

Bråttom, farväl!


Har jätte bråttom nu. För ska hinna äta god fläsk med bulgur nu innan Lovisa och Alexander kommer och hämtar mig. Men så här ser jag ut idag. Och så ser Riku ut idag XD Haha! Sötnosen han är :)

Här smakar det Irland.

Sitter här med en ytterst konstig och fel frukost. Mint Crisp och en kopp Berry's Tea Gold Blend som min underbara vän Lovisa köpte med hem till mig från Irland! Varje dag drack jag 5-10 koppar av Berry's, om inte fler under vinterhalvåret. Man dricker så sjukt mycket te där borta! Helt sjukt! Och kaffe är inte alls så populärt. Sverige dricker faktiskt mest kaffe i hela Europa! Och den underbara Mint Crispen från Cadbury... Jag dör här. Det lycktar Irland, smakar Irland och jag minns tillbaka känslan av att vara i Irland. Sjukt mysko att känna så när man är här hemma hos mor och far.

Eftersom jag började dricka teét med mjölk istället för socker sista månaden där borta, kör jag på det nu också. Wow! Helt helt underbart. Ta mig tillbaka!

24.07.09

"Harry Potter"-kvällen igår blev väldigt lyckad! Tacosen som Alexander och Lovisa hade gjord var helt underbart utsökt! Och sen hade dom varit så underbara att dom också hade gjort stora maränger med choklad, serverades med hallon bredvid och en kopp kaffe. Väldigt gott!
Hon visade mig också bilder och små filmer från kameran ifrån när hon var i Irland! Så jag fick se min lilla underbara Isabel och dom andra underabara busarna Zara och Stefan. Det var svårt att hålla inne tårarna. Jag saknar dom så sjukt mycket! Och jag önskade att det var jag som hade stått bakom kameran och fått vara där och träffa mina fina barn. Vi har pratat om att åka dit runt nyår. Alla au pairer. Lovisa, jag, Damaris och Agnes(åtminstone). Jag vill dit nu! Fattig som jag är, så får jag ta och bita ihop och vänta ett tag. Sketans!
Daniel var också hos Lovisa igår till och börja med, men jobbet kallade på honom, tyvärr lite tidigare än planerat. Men så kan det gå. Och sen var Elin där och Tobias kom lite senare. Vi såg fjärde Harry Potter-filmen.

Idag ska jag åka till Lovisa igen. Jag, hon och Alexander ska se femte filmen och sen gå på den nya på bion. Det blir trevligt! Och kanske kommer Tobias också. Det vet vi inte än.

God morgon förresten! Idag är jag mycket piggare än igår! Det är bra. Hoppas ni fått sova gott! Jag har drömt massor om magiska saker osv. Undrar vad det kan bero på?

"Harry Potter"-kväll.

Nu ska jag bara duscha och klä på mig. Sen ska jag åka till Lovisa och se på Harry Potter!
Har sett trean här hemma och börjat med ettan. Men det är ju så väldans lång! Så hela den hinner man ju inte med just nu. Vad jag blandar dom va? Farväl så länge!

"Harry Potter"-helg.

God morgon alla Harry Potter-fans! Hehe!
I helgen kommer det bara att handla om Harry Potter. Min kompis Lovi ringde mig förut och vi bestämde att vi ska ha en taco och Harry Potter-kväll hemma hos henne ikväll. Och imorn ska vi på bio och se den nya filmen! Inte alls fel tycker jag.

Jag är helt slut denna morgonen. I natt kunde jag inte sova så mycket. Jag lade mig i sängen vid 1 och satt och läste Harry Potter till halv 3. Sen kunde jag inte somna på en timme ändå, och somnade innan 4. Och jag kunde inte tillåta mig själv att sova för länge heller. Så jag vaknade 11 av min mobil och gick upp. Nu är jag helt snurrig i huvudet av trötthet. Men så kan det gå!

Nu vill jag lägga ut några gamla foton på blommor igen. Fy vad tråkig jag är va? Men alla mina roliga bilder ligger på min trasiga hårddisk tyvärr.



Vad ska jag göra i höst?

Sånt här finner jag oemotståndligt. En bra bok och lite smått och gott man kan mumsa på medan man läser. Har suttit i så där 2-3 timmar nu på min säng och läst Harry Potter. Det finns ju vettigare saker att göra.


En kompis skrev precis och frågade vad jag ska göra i höst. Den frågan har man ju inte fått förut(ironi)... Det är nog bara jag som inte vet vad jag ska göra i höst. Har inte sökt något än för jag kan inte bestämma mig. Jag har alldeles för mycket jag vill göra! Jag skulle vilja gå en media-utbildning eller kanske en konstkurs på ett halvår eller ett år. Sen vill jag också resa runt i världen och se hur andra lever, se olika kulturer och kanske bidra med hjälp på något sätt till dom som behöver. Sen har jag mer och mer intresserat mig av journalistik eller att bara skriva en bok vore ju hel häftigt! Och jag som älskar att läsa böcker. Jag skulle också tycka om att läsa något utomlands och bättra på min engelska. Och att lära sig ett till språk eller två vore inte helt fel det heller! Kanske spanska vore en bra start...

Fy, jag skulle kunna babbla på om det här i en evighet. Åtminstone så borde jag vara glad över att jag vet något jag vill i alla fall! Det är det inte alla som vet. Men, vart ska man börja egentligen?
Jag får panik när jag tänker på hur mycket det kostar med utbildning(vi har det väldigt bra här i Sverige, jag vet. Men ändå). Och allt annat. Det är ju inte lätt som en pannkaka att börja utbilda sig. Sketans att det ska vara så svårt!

Förlåt för att jag tråkar ut er med detta babbel...

Lite bloggfixande.

Jag har ändrat om i bloggen hela morgonen att jag glömt att äta. Nu kurrar det rejält i magen. Jag ville bara ändra om så att mina foton kunde vara större. Och nu är det fixat. Så jag är glad! Jag är inte så väldans bra på html-koder osv. Men lär mig mer och mer hela tiden. Skulle vilja gå någon kurs där man lär sig sånt och att göra hemsidor. Det är frustrerande när man inte kan göra det precis som man vill ha det. Men det är bara att bita ihop!

Nu lyssnar jag på klassisk musik. Det är skönt ibland. Och ska väl ta mig en macka och sedan börja städa här hemma lite. Det är så tråkigt att börja, men när man kommer igång är det roligare! Och speciellt när man lyssnar på bra musik samtidigt! Och en dag som denna så vill man ju bara vara inne(när det regnar) och det är inte för varmt för att städa heller. Så det passar väl egentligen bra! Men först ska jag fylla magen lite!

Dagbokslådan.

Tittade i mina gamla låda med gamla dagböcker och brev och sånt. Här kommer lite smakprov på vad man kan hitta i den!


(Marie, 7 år)
"En menig om blå sipan.
Ine blå fint prickar små,
gul gul ser jag i blomman."

"Jesus är den besta engel."

(Marie, 9 år)
"I dag på naten dog smulan(En kompis katt).
Hon var sjuk i en vecka så ni kan nog förstå att det var tidigt."


Det finns så sjukt mycket kul i den där lådan!! Så roligt! Skrattar massor åt allt konstigt jag skrivit. Haha :)
Egentligen skulle jag ta och scanna in texterna istället. Har målat en del i dagböckerna också. Men jag orkar inte. Väldans vad svårt jag hade att skriva Jessika på den tiden :D Ojoj, det är ju tråkigt att ni inte kan se. Det hade kanske varit lite roligare då...

Körsbärsplockning.

Nu har jag varit ute i solskenet ett tag och plockat körsbär. Klättrat på stegen, fått massor småkryp på mig, skrapat upp mina armar på grenar och njutit av det vackra vädret! Kan det blir bättre?
Jag tog med min kamera, så här kommer några bilder:


Min vackra stråhatt från Lindex hade jag såklart!


Cherry heart.


A dead bumblebee.


Cherries.



Min mycket vackra fångst!

Det blev dock inte så jättemånga körsbär. Dels för att jag inte nådde upp till alla och dels för att de antingen var övermogna eller inte mogna alls. Men mamma får allt bli nöjd tycker jag! Jag får plocka vidare en annan dag istället. När dom andra mognat mer. Undrar vad hon ska göra med dom. Supergod körsbärssylt eller körsbärskräm kanske? Hmm...

Tvätta kläder i Frysboxarna?

Så nu sitter jag här nyvaken med en stor kopp Earl Grey igen. Skillnaden från igår är väl att det är soligt och ganska vindstilla ute. Så idag skulle jag ju faktiskt kunna plocka dom där körsbären mamma tjatade om igår. Innan fåglarna tar dom, sa hon.


I natt hade jag en konstig dröm. Jag drömde att jag gick omkring i en leksaksaffär en lång stund. Jag hittade massor begagnade kameraobjektiv där, men ingen som passade till min canon dock. Så då gick jag ut från leksaksaffären och tänkte fortsätta in mot stan och äta något. Då träffade jag ett helt gäng med vänner: Morgan ,Lotta, Alexander,Lovisa, Daniel, Linda B, Linda F och Tobias. Dom var också påväg för att äta. Så jag joinade dom. Vi gick in på en liten matbutik och började leta efter kakor som vi skulle äta efter maten. Men hittade inga goda. Istället satte sig alla runt frysdiskarna och började äta?!
          Jag hade spillt något på tröjan tidigare under dagen. Och glad blev jag när jag såg att dom hade något tvätta-kläder-själv-grejs i dom andra frysboxarna! Dom var fyllda med vatten och tvättmedel och man kunde kliva in i dom och bada lite tills smutset på kläderna var borta. Daniel behövde också tvätta sina kläder, så vi klev in i varsin frysbox och började simma omkring. Sedan insåg vi att man var tvungen att betala 3 euro. Det var bara Daniel som betalade. Jag sket i det av någon anledning.
          När vi hade klivit ur frysboxarna, och vridit av det mesta av vattnet i kläderna, ställde sig alla upp och gick mot utgången. Jag och Daniel hade ju inte hunnit äta något, men dom andra sa att vi fick skylla oss själva. Innan vi kom ut ur butiken kom Tobias fram till mig. Han ville ha hjälp med att fixa sin turban på huvudet. Han tog av tyget, som visade sig vara en tjock och stor filt, och lät håret falla mot golvet. Jag och Daniel kollade och blev båda fascinerade. Vi bad honom och stå rak så att man bättre kunde se hur långt håret var. Dock nudda det inte golvet("bara" ner till knäna), vilket vi blev besvikna på och började reta honom för det. Sedan hjälpte jag honom att fixa turbanen med filten och vi gick ut ur butiken.
Där tog drömmen slut, och jag vaknade av den vackra musiken från min mobil!


Kanske inte så roligt för er som inte känner personerna i min dröm. Det kanske blir lite väl internt.
Ha det bäst! Nu ska jag äta frukost. Och kanske lägga mig i hängmattan och läsa Harry Potter eller kanske plocka körsbär!

God natt!

Vad mycket det har handlat om tid och klockor i min blogg idag! Tokigt.
Nu har jag precis sett Twilight igen. Fast i denna film så var det massor som jag inte sett förut. Antar att jag bara sett en version med massor bortklippt innan den här.
Nu borde jag egentligen gå och lägga mig. Riku, min hund, ligger där nere i hallen och snarkar så det hörs enda hit upp! Stackars vovve. I morgon förresten, så är jag ensam hemma. För min syster är i Skövde med en kompis och tar hand om kompisens systers katter. Så där stannar hon i några dagar. Och mina föräldrar är och jobbar. Jag funderar på vad jag ska hitta på. Känner att jag behöver göra något vettigt. Har en lång lista på saker jag måste göra och som jag vill göra. Så det ska nog inte bli något problem.
Skulle kunna fortsätta på tavlorna jag börjat med. Det är faktiskt två stycken! Och en bra idé vore ju att städa mitt rum som ser helt förskräckligt ut! Det är så hemskt att bara jag har tillträde in dit för tillfället...

God natt med er gott folk!


*Snark, snark* Sover så sött där nere min vovsing.

Köksklocka lagad?

Vi har två vägg-klockor inne i köket. En som inte funkar och en annan som funkar så fint så. Men nu, när jag var nere och fixade lite smått och gott till Twilight som jag ska kolla på ännu en gång, så såg jag att den som inte har funkat tickade för fullt och dessutom visade rätt tid! Det tyckte jag var underligt, eftersom jag hade kikat på den tidigare idag, och då hade den inte funkat och visat helt fel. Så jag frågade mamma om hon hade fixat den. Det hade hon inte sa hon. Hmm tänkte jag då. För inte har jag fixat den. Och pappa har inte kommit hem än heller. Skumt det där!

Är det kanske Tingeling som har varit hemma hos oss och fixat den när vi inte märkt något?

Tiden tickar iväg.

Regn och blås ute. Klockan bara tickar iväg så att jag inte hinner med. Det blir väl så när man är arbetslös som jag. Tiden är inte lika viktig. Tittar på tv gör jag nästan aldrig heller. Annars kan det ju vara så att man håller koll på klockan för att man inte ska missa sina favoritprogram och sånt. Så var det mer när jag bodde i Dublin. Då hade jag inte så mycket mer att göra på vardagarna efter jobbet, så då satt jag och tittade på min lilla tv jag hade på mitt rum där borta.

Mattias kom med den andra boken i "Harry Potter"-samlingen förut när han kom hit och frågade om vi skulle gå ut och gå en bit. Så nu sitter jag och tittar in i den medan minuter och timmar går. Mitt läsarhuvud!! Haha!

Nu ska jag dricka god blåbärssmoothie som mor kom med för en stund sedan. Mumma :D

Tekopp.

Det är skönt ute. Ingen sol dock. Men det är behagligt. Var precis på en kort promenad med min vän och granne Mattias.
Nu ska jag laga mat. Det blir ganska enkel mat. Kyckling stekt i soya, bacon, kornris, sallad och dressing. Men gott blir det nog :)


Mamma har världens bästa tekopp. Den är jättestor! Jättebra för en tedrickare som jag. Här räcker det inte med bara en, utan två stora koppar på morgonen ska det vara! Med mitt underbara Earl Grey och tre tsk socker.

Akryl, "Vinter blir till vår".

Nu har jag målat ett tag. Har faktiskt fotat under tiden också. Så man kan se hur tavlan utvecklas. Jag avskyr egentligen att visa något jag inte är klar med. Jag skäms massor... Ser jämt massor fel i  mina målningar. Det är massor i denna målning som jag kommer förbättra. Det är bara en grund. Förvånar mig inte om jag kommer måla över allt jag redan målat tillslut! Så resultatet kommer antagligen att se helt annorlunda ut.

(Faktiskt så målar jag med inspiration av ett foto jag har tagit och ändrat om i photoshop. Det är ett foto med en flicka som går längst grusvägen och sprider hösten med sin hand(på denna kommer det vara våren som kommer istället). Därför denna mörka, gråa och tråkiga delen av bilden. Har inte än bestämt mig om jag ska måla dit en flicka, eller om jag kanske kan måla det på något annat sätt.)



Bild 1: Man ser det kanske inte så bra här, men jag har redan börjat måla grässtrån. Vilket är dumt. För dom kommer jag ändå måla över sen. Och det är svårt att täcka den vita bakgrunden med massor grässtrån och detaljer.

Bild 2: Här ser ni att jag redan har målat över grässtråna med massor olika nyanser av grönt. Då blir det mycket lättare att sedan måla grässtråna på detta, och alla andra detaljer som ska komma(blommor, stenar, fjärilar. Och massor annat som passar fint där). Ett fel jag gjort här är att jag börjat måla de mörka trädtopparna vid horisonten, då blir det svårt att måla himmelen. Också har jag ändrat vägen lite så att det inte ser ut som man svävar över den där man står och blickar ut över vyn.

Bild 3: Nu har jag målat himmelen och börjat på molnen(nu kan ni se att jag varit tvungen att måla över trädtopparna lite, det blir snyggare så, för då kan jag fylla i dom när himmelen torkat).

Bild 4: Här har jag fyllt i trädtopparna och målat resten av horisonten och de återstående träd/busktopparna.  Jag har också fyllt i resten av det gröna. Längre än så här kom jag inte idag. Eller jag tröttnade faktiskt(konstigt nog!). Och ska måla senare eller en annan dag.


Förresten! Jag använder mig av akrylfärg i denna målning. Väldigt bra och lätt att använda! Målar man lite fel är det jättelätt att täcka över det. Eftersom akryl är helt täckande. Och till skillnad från oljefärg så kan man använda sig av lite vatten i färgen om man vill.

20.07.09

Idag ska jag vara kreaktiv och måla en del. Och jag tänker fota under tiden också, för det kan vara ganska kul och se hur tavlan blir mer och mer klar.

Jag har nog aldrig förut skrattat så mycket i en dröm som jag gjorde i natt. Jag och min kompis José skulle på någon jättefin fest för bara kändisar. Och vi skulle vara sammansatta med ryggarna mot varandra. Klänningarna och så hade vi egna, sen var vi bundna på något konstigt sätt som inte syndes, men kändes. Och vi gick omkring på ett hotellrum, med massor andra människor som tittade på och skrattade åt oss, och försökte få in en bra gång. Det var jättekul! Vi skrattade hela tiden. Och jag vet inte varför vi skulle sitta ihop. Det var nog något konstigt tema på festen antar jag.


Blommor.








Lyckorus.

Det bubblar och pirrar i hela magen.
Lyckorus vill jag kalla det.
Som när man är lite förtjust i någon.
Fast jag är bara glad.

Böcker och annat gojs.

Jag har börjat läsa igen. Efter att jag läst alla "Twilight"-böckerna har jag bara läst en kort bok. Så det var på tiden. Det är det bästa som finns nästan. Dock blir jag totalt blind och döv för allt annat. Jag bryr mig inte ens om magen kurrar och jag inte ätit på flera timmar. Jag är helt totalt fast i boken, inne i dens magiska värld, inget annat känns viktigt. Det är precis likadant när jag målar en tavla. Det är jag, tavlan och penseln i min hand. Allt runt omkring kan kvitta.

Jag har en tendens att vara surig hemma. Det är i alla fall vad alla i min familj säger. Och jag vet inte om det riktigt stämmer. Man är ju sur ibland. Det är nog bara att jag ser sur ut ofta. Och att när dom påpekar att jag ser surig ut hela tiden kan ju ha en påverkan på mitt humör tillslut också. Och min bror, där har ni en som har en tendens att retas så ofta det bara går! Ja, ni hör ju hur det funkar ihop. Han och jag alltså. Lilla suriga jag och store retsamme brorsan. Blixtar och dunder runt mig i alla fall. Som ett stort svart moln som svävar runt runt mitt huvud.

En lördag och vi ska få besök, har precis ätit mat och väntar nu på folket. Har ett starkt sug efter att använda mina penslar som legat orörda hela sommaren. Och kameran ser ju lite lockande ut också. Föresten skulle boken inte vara helt fel nu heller. Jag har börjat läsa Harry Potter. Har faktiskt aldrig läst dom böckerna. Bara sett filmerna.


En fin liten bild på min hund. Så vit och skön i pälsen.



Den vackra fina åkern runt vår stora trädgård.



Brorsan tar det lugnt i min sköna hängmatta som jag satte upp i år med hjälp från min far.

Trasig hårddisk.

På min hårddisk så finns det många fina bilder från Stockholmresan. Men denna är dock trasig. Så därför kommer jag inte skriva om resan. Kanske inom en snar framtid, om jag då får den fixad.

Det värsta med att den är trasig är att alla mina Irlandsbilder ligger på den. Jag tror nästan att jag kommer dö om dom inte går att rädda!

Kantarellplockning.


Min bror, jag och hunden gick ut i skogen och letade svamp. Dock fann vi bara fem då ovädret drog igång.

Ett rus av lycka.

Ett litet svagt rus av lycka trycker till inifrån. Jag står framför en välbekant dörr till ett hus jag mycket väl har varit i förut, håller i en nyckel som jag egentligen inte borde ha kvar. Jag sätter nyckeln i låset, trycker upp handtaget och vrider om. Helt naturligt som om jag har gjort det tusen gånger förut. Kliver in i hallen, öppnar dörren till trapprummet och bryr mig inte om att ta av skorna. Jag hör barn som skrattar och leker innanför dörren till storarummet. Jag hör vuxna som skvallar, skrattar och låter lite upptagna och stressade med något. Ännu ett rus av lycka trycker till inifrån och sprider sig enda ut i fingerspetsarna.

Jag skyndar mig att öppna dörren till rummet. Dörrhandtaget knarrar och gnisslar och när jag kommer in stirrar alla häpet på mig som sedan byts ut till ett stort leénde. Alla förutom en flicka med långt brunt hår med lite självfall som står och tittar på något barnprogram på tv:n. Mamman till flickan lägger ner det hon grejar med i köket och rusar fram till mig och ger mig en stor välkomnande kram. Sedan går hon tillbaka och säger något om att dom har mycket att göra till något kalas. Jag känner lycka i hela kroppen av att vara här, men det är något som fattas. Jag söker efter en liten flicka. En flicka som är mycket välbekant. Jag tittar runt i rummet, snurrar ett varv, men kan inte se henne.

Mamman ropar efter flickan och barnet framför tv:n vänder på sig och springer fram till henne och hoppar upp i hennes famn. Sedan tittar hon på mig. Det är hon. Min lilla flicka. Så mycket större än sist och istället för hennes korta blonda hår har hon fått långt brunt lockigt hår. Hon tittar på mig med ett oförstående i blicken, hon känner inte igen mig. Det känns som ett stort hål i hjärtat att hon inte alls minns mig. Och jag stänger in tårarna och det bildas en stor klump i halsen. "Snälla, kom ihåg mig" tänker jag.

Flickan glider ur mammans grepp och springer fram till mig. Tittar på mig med stora underbara ögon. "Hi, Isabel. Do you remember me? I'm wheewhee!" säger jag. Hon ger mig ett stort leénde och sträcker upp armarna mot mig och hoppar. Jag tar tag i henne och lyfter henne till min famn och kramar om henne. Sedan börjar vi snurra, hon skrattar högt och likaså jag. Vi snurrar och snurrar och snurrar. Allting snurrar. Äntligen har jag min lillan, min "Abel", min favoritflicka!

(Detta inlägget har jag nominerat i en tävling hos www.ellamarie.blogg.se)

Imorn Stockholm.

Nu sitter jag här. Lite försent för att bara vara en vanlig dag när man varit hemma. Borde sova och vara pigg i morgon. För då ska jag och min syster åka till våra kusiner och moster i Stockholm! Vi åker ungefär två från Töreboda med SJ och kommer fram till Stockholm Central vid fem. Det ska bli mycket trevligt! Vet inte än hur länge vi kommer att stanna. För vi tänkte köpa en sistaminuten hem sen. Men jag måste komma hem innan onsdag i alla fall! Så, ja, vi ses inte i helgen då!

RSS 2.0