Knasiga flickor och en till...

Det senaste...


Jag målade dessa flickor idag. Och färglagde litegrann. Men jag tycker inte alls det blev något vidare!

Och denna tjejen kom fram på pappret igår kväll. Vem kan det vara tro...

Det är helt sjukt! Jag kan inte slut rita. Snart får jag väl köpa fler block om det ska hålla på så här. Jag är fast hemma ikväll och måste hitta på något nu! Annars blir jag tokig...!

Kocko Tjej


Om jag ska vara riktigt ärlig, så tycker jag inte dom här gubbarna blir fina alls. Men jag kan inte sluta rita dom. Och dom blir fulare och fulare ju mer detaljer jag målar. Men jag kan inte slut. Det är så himla roligt! Därför. Även om dom blir så fula så är dom så roliga att göra.

Tycker om snön

Jag kände mig ensammast att tycka om snön idag. Det snöade massor och stora fina vita puffar när jag lämnade vadsbo på väg till station. Vinden blåste lugnt och fint i mitt hår och snöflingorna dansade ner på min näsa och kinder så att det kittlade lite smått. De få människor som vågat sig ut i vädret gick med små små snabba steg och trippade snabbt för att komma fram till något varmare, deras huvor på jackorna hade dom dragit över huvudet och drog i dem ännu mer för att skydda sig så gott det gick från snön. Men jag gick där med små långsamma steg och lyssnade på Norah i lurarna tills att min svarta jacka var helt vit. Jag bara njöt och tackade Gud för att han gjort allt så fint i naturen. Och jag log...

Det var/är helt underbart faktiskt! Och jag är så lycklig att jag spricker snart! :)

God kväll kära ni!


Jag lovar er att jag SKA börja rita "ordentligt" snart igen. Eller en vacker dag, kanske jag ska säga... Så småningom så ska det bli fler gubbar och när jag införskaffat mig tuschpennor i många fina färger så ska detta också färgläggas! Fy vad kul :D (blir barn på nytt!)

I morgon ska jag upp tidigt tidigt tidigt... Jag har lektion klockan 8 och måste upp redan vid 6... Men vad har jag för rätt att klaga? Det är liksom EN morgon på hela veckan som jag måste gå upp så jobbigt tidigt, medan alla skolbarn... Men "jag har varit där förut" kan jag försvara mig med :) Jag har redan gått låg-, mellan-, hög-stadiet och gymnasiet, så jag har redan fått utstå denna "smärtan".
Det tokiga är att jag sen ska hem halv 11 med en buss. Och kommer hem när jag egentligen skulle ha velat gå upp :) Tokigt det där!

NU ska jag käka lite och umgås med familjen i tv-rummet! Tjohej

Vinterpromenad


Jag tog med hunden ut på en lång promenad. Tog också med min kamera. Men hur mycket jag än försökte så gick det inte. Hunden ville inte stanna gång på gång och vänta på mig när jag skulle knäppa mina kort, och då kunde inte jag koncentrera mig på kameran när han gnydde och drog i kopplet. Så jag gav tillslut upp. Nästa gång får han nog stanna hemma. Stackars lilla killen!

Nu är jag hemma och fryser fortfarande. Det blev lite kallt sista biten. För solen låg så lågt, vilket gjorde att jag mesta dels befann mig i skuggan. Brrrr! Men nu ska jag göra något åt det och ta en varm och go dusch innan jag börjar plugga...

Stolt över sig själv

Nu är jag i skolan, och man kanske inte egentligen får sitta och surfa på deras datorer. Dom har aldrig sagt något och det finns ingen lapp på väggarna om det här i datasalen. Så jag utgår från att det går bra, så länge inte alla datorer är upptagna och någon står på kö. Nu är det liksom bara tre stycken här(mig inräknad), så jag tror inte det ska vara någon fara. Dessutom har lärarna slutat med lektioner för idag.

Jag har suttit sen lite innan 9 i morse och arbetat med webbdesign. Nu har jag gjort tre veckor på bara tre timmar... Jag funderar på om jag kanske skulle ta och sakta ner tempot lite. Hehe! Men det är så himlans kul! Och idag blev jag lite extra nöjd över mig själv. För jag gjorde en del i häftet och när jag var klar så funkade det som det skulle och min lärare sa högt "Jädrar vad bra! Du är nog en av dom första som klarat det på första försöket". Jag hoppas att det inte syntes för mycket på mig hur glad och stolt jag faktiskt blev. Eller skitsamma om det syntes! Det var jag värd efter allt slit :)

Alltså! Det är så himla kul! Och jag trodde inte alls att vi skulle lära oss så mycket på webbdesignen. Jag börjar redan känna av att jag lärt mig så mycket att jag, tillsammans med mina photoshopkunskaper, snart kan göra en egen hemsida. Som jag dessutom med rätt humör och fantasin på topp kan göra riktigt snygg :) Det känns så i alla fall.  Fast ja... Jag ska ju ha webbdesign till i maj någon gång. Och det finns massor mer att lära. Så jag ska inte säga för mycket.

Nu säger läraren åt mig att åka hem. Får väl göra som han säger. Hehe!

tjohopp

Idag...


(Jag tog kort på bilderna istället för att skanna och orkade inte heller ändra ljus och kontrast. Förlåt...)
Jag har suttit och ritat massor igår och idag. Men det går inge vidare. Jag är alldeles för slarvig. Och min teknik är inte helt bra. Men det ska gå! Nu ska jag lägga pennorna på bordet, stänga blocket och bege mig till toaletten. Sen blir det lite läsning i sängen som vanligt och sedan trötta ögon stängas sova blund trött inte snarka. Hehe!

Sov gott

Ny inspiration!


Dom här snygga bilderna har INTE jag målat. Utan det har Linda gjort. Hittade hennes blogg idag. Och nu är jag SUPERsugen på att rita! Har redan börjat lite smått.
Men ta en titt på hennes blogg om ni vill! Kolla bland hennes kategorier och titta på hennes teckningar! Tycker det är kul med folk som testar lite olika stilar och tekniker och inte "fastnar" på sitt liksom.

Hennes blogg: http://lindaaaa.blogg.se/

18-19 Januari

När jag gick mot bussen för att åka hem tidigare idag så fick jag för mig att jag hade växt massor. Det var så långt ner till marken och det kändes som att jag svävade över trottoarer och gator på vägen. Undrar om det kan ha varit på grund av min sömnlösa natt. Det var i alla fall knepigt och lite läskigt på samma gång.

Förövrigt så älskar jag att plugga igen! Det är så himla skönt med rutin i livet igen. Jag känner mig så nöjd över mig själv! Nej, nu ska jag göra en enkel tomatsoppa till mig. Eller så kanske jag måste laga mat till alla här hemma. I'll see...

Oj, det där skrev jag igår. Men jag glömde att publicera...

Nu är jag på väg till skolan. Och jag funderar på om jag ska vara lite lat idag och hoppa på stadsbussen ner till sjukhuset. Hehe :) Men det blir nog inte så. För det är ganska gött att gå hela biten också! Och det är ju inte så värst långt alls! Det tar ungefär 25min om jag går i lagom tempo från station. Egentligen kan man säkert hoppa av någon gång innan stationen så att man slipper gå lika långt. Men jag vet inte om jag "vågar" kolla upp det. För då kommer jag sluta gå av vid stationen, eller om jag går av vid stationen kommer jag bara tänka på vilken omväg jag går. Då försvinner ju mitt glada humör när jag vandrar den lilla biten.

hejrå


Vintern 2007, hemma hos mormor i Finland


Mormors och morfars skog... När jag var där inne och vandrade var jag faktiskt lite nervös och rädd. För dom hade berättat att folk hade sett tecken på att en björn hade varit där. Och jag hittade faktiskt en plats i skogen där det såg ut som björnen hade legat ett tag och vilat. Det var liksom en nerplattad fläck, som en stor oval, där frosten var borttinad.

Den här lilla ån rinner bara några hundra meter från deras hus. Här i har jag badat någon gång och fiskat många gånger. Just i denna delen av ån så trillade mitt kusinbarn(som bara är två år yngre än mig) i en gång när vi skulle försöka få tag i en flotte vi hade puttat i. Min morfar var ganska arg på henne sen...

Det blev visst bara två bilder. Opps!

Pengar löser sig alltid!

Ge mig pengar någon! Så att jag kan köpa tuschpennorna och göra klart mina teckningar. Jag är så sugen! Nej, jag ska inte be någon om pengar. Det här klarar jag som vanligt. Pengar ska inte vara i min väg! Aldrig! Jag blir så arg på mig själv när jag blir deprimerad eller sur över pengar. Pengar pengar pengar. Jag hatar pengar! "Äsch", brukar jag tänka, "det löser sig alltid!". Och vet ni vad! Det gör det verkligen! Så nu ska jag ta min spargris och ruska om den ordentligt tills alla mynten ligger i min hand. Sedan ska jag köpa dom där tuschpennorna i morgon på bokia :) BRA MARIE!

Nu ska jag kolla bland mina gamla bilder och sedan lägga ut lite vinterbilder här. Har ju inte fotat på ett tag. Så då får man göra så istället...

God morgon!

Nu är jag i full gång med frukosten, sedan ska jag klä på mig och gå till bussen. Jag gillar verkligen att gå i skola! Kan inte vänta tills jag har köpt mina studiemedel så att jag kan börja plugga på "riktigt"! Det enda som jag inte gillar, det är min alarmsignal på mobilen som jag vaknat till i ett år nu och att det är så långa sträckor jag måste gå till och från skolorna varje dag. Men det är bra med motion! Och alarmsignalen kan jag ju faktiskt byta! Jag är bara lite rädd att jag inte kommer vakna om jag byter. Jag kanske är för van vid den jag har nu. Men jag blir så irriterad varje gång den sätter igång! Även om jag redan är vaken! Jag ska nog börja använda min radio igen istället...

Jag var inne i stan igår och köpte en kommunladdning på pressbyrån, så jag kan åka lite billigare in till stan och hem. Och sedan åkt jag med pappa till Johanssons. Det var trevligt att träffa dom igen! Sen på kvällen följde jag med Alexander till Erik som hade filmkväll igen. Och vi såg den tredje filmen av "Underworld". Jag som alltid har varit rädd för vampyr filmer! Twilight har varit värsta terapin för min "fobi"! Haha :)

Nu ska jag klä på mig och rota fram min skolväska! För idag räcker inte den lilla svarta.
Bye bye

Jag känner mig själv!

Jag tror jag börjar förstå mig själv, och förstå vad jag vill ha ut av mitt liv och mig själv! Jag har insett vad jag älskar att göra och vad jag mår bra av att göra. Så nu, tänker jag, är jag väl redo för skola. Jag vet vad jag skulle vilja läsa, sen är det ju bara att hitta rätt skola. Men först så vill jag faktiskt vara fri ett tag till. Jag vill resa till olika länder och se hur olika kulturer och folk det finns på vår lilla jord. Och då kanske jag kan få lära mig lite mer om mig själv! Och efter ett eller två år så kan jag nog lugna ner mig och börja studera. Låter det som en plan? Jag tycker det låter som en utmärkt plan. Och bara jag vill och göra allt för att det ska funka så blir det nog jättebra!

I alla fall... till "verkligheten"... Jag sitter och läser i en bok. Som jag tror kommer bli väldigt omtyckt av mig så småningom. Burkar krävas lite tid för att komma in i en bok. Men det känns som om jag redan, efter 5 sidor, börjar älska den! Nu ska jag fortsätta med läsandet.

Puss puss /marie

Listor är ganska roliga faktiskt!

(tycker i alla fall jag.... hehe!)

Tio första:

Första bästa kompis: Sara
Första bil: Aldrig haft en egen bil...
Första husdjur: Vi hade några kaniner när jag var liten, men jag minns dom inte. Så då får Riku bli mitt första husdjur då.
Första semester: Finland
Första jobb: Äldrevården, Lugnsäter
Första köpta skiva: En gospelskiva från kyrkan jag gick till på Irland
Första CD skiva: Fick en skiva med Robyn när jag var riktigt liten
Första riktiga kärlek: Jag vet inte... Tror inte det var så riktigt. Så känns det i alla fall nu.
Första piercing: Mina öron, en i varje. Sen har jag själv gjort ett till i vänstra örat. Tanken var väl att göra två till...
Första konsert: hmm, jag har inte varit på så många. Första måste varit på stjärnsommar i Mariestad. Men då var det ju många konserter. Så jag minns inte vilken som var den allra första liksom

Nio senaste:

Senaste alkoholdrycken: cider
Senaste bilfärd: Igår, till och från Erik som hade filmkväll.
Senaste filmen du såg: Underworld - Evolution
Senaste ringda telefonsamtal: Morsan igår
Senaste bubbelbadet: På Gustavsvik i Örebro
Senaste spelade musik: "Norah Jones" i mobilen
Senaste kyss: Var väldigt länge sedan
Senaste gången du grät: till filmen "Cold Mountain"
Senaste måltiden: Kalops igår kväll, efter filmkvällen. Lite sent, jag vet

Åtta har du nånsin:

Dejtat en av dina bästa kompisar: Nej, det skulle jag aldrig kunna! Dom är ju mina kompisar!
Blivit arresterad: Nej eller nja...
Blivit kär vid första ögonkastet: Nej
Fastnat med blicken i någons urringning?: Haha, ja... om det varit extremt liksom
Fått ditt hjärta krossat: Ja, men det gör ingenting
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nej
Haft ett one night stand: Nej!
Busringt till någon: Haha, ja verkligen!

Sju saker jag har på mig:

1. Svarta teamsportia byxor (inte mjukis utan mer "glansiga")
2. Svarta stickade stumpor som jag fått från farmor
3. Vit t-shirt med "I <3 NY" som jag fick av en vän
4. Grå "munktröja" från Ullared, som jag fångade på en konsert en gång
5. Toffs och hårnål
6. glasögon
7. trosor

Sex saker du gjort idag:
1. Vaknat
2. Ätit frukost
3. Pratat med pappa
4. gått på toa
5. Vinkat till hunden utanför
6. Suttit här vid datorn (dagen har ju knappt börjat!!!)

Fem favoritsysselsättningar utan rangordning:
1. Rita
2. Fotografera (ute i naturen)
3. Resa
4. Umgås med familj och vänner
5. titta på film eller läsa bok

Fyra personer du kan berätta allt för:

Lovisa, Mamma, killarna, Rebecka

Tre val:

Svart eller vitt: Svart och vitt
Sommar eller vinter: sommar och vinter
Choklad eller chips: Choklad och chips (tusan för sådana här frågor! Kan verkligen inte välja...)

Två saker att göra innan du dör:

Att verkligen bevisa för alla jag älskar hur mycket dom betyder för mig och att ta hand om mig själv och se till att jag mår bra(för både mig och andras trevnad)

Skrivkramp!

Idag är en sån där dag som gör att allt jag försöker/vill skriva i bloggen bara känns ovärt. För hur intressant är det att läsa om mitt liv? Det är väl egentligen bara roligt för mig. Kanske det är en annan sak om jag fotat och lägger upp här, eller om jag målat något, eller om jag kanske är iväg och reser. Då kanske det är intressant att läsa om! Men om min dag på skolan, och hur jag vandrat långa sträckor i stan och frysit medan jag väntat på min buss hem. Sånt är ju inte alls intressant att läsa om.

Hehe, jag ville så gärna skiva något! Men allt som jag tänkte skriva om kändes så tråkigt och torrt...

En lista...


Dagens villha: Nya skor. Converse må vara snygga. Men i det här vädret är det som att gå barfota...
Dagens klädsel: Mina wrangler jeans, lila linne med paljetter, svart cardigan, långkalsonger, finaste rosa sjalen osv...
Dagens smink: svart kajal, ljusglittrande ögonskuggapenna, maskara, rouge
Dagens frisyr: Vanligt häng svall med en skruvad lugg åt sidan
Dagens händelse Mammas födelsedag
Dagens låt: "Lonestar"
Dagens planer: Information på Marieholmskolan och fira min mor.
Dagens saknad: Sommarshortsen och t-shirten med upprullade ärmar. Fast iofs älskar jag vädret utanför!
Dagens dummaste: Jag glömde trysil-mötet idag. Och skäms jättemycket över det!
Dagens sjuka: Sömnig (alldeles för tidigt)
Dagens drog: Hmm, jag "drog" i min elefants arm när jag vaknade så att den gick av :(
Dagens roligaste: Björn Gustafsson när han berättar hur snabbt 4G är gämfört med 3G :)
Dagens favorit: Mina nya lärare som var supersnälla och roliga!
Dagens köp: Ett fint kort till mamma
Dagens godis: Inget godis idag. Bara endel bakverk...
Dagens humör: Väldigt glatt tills nu när jag kom på att jag missat mötet...
Dagens ord: Ord (? nej jag vet inte?)

Nu ska jag somna sött...

Vinter är Kärlek.


Jag och mor var ute och fotade...

Maries första skoldag.

Nemen, se på det! Nu har jag haft min första skoldag på ett och ett halft år. Och det var väl...

Jag somnade kl 22 och hade en lång natt med konstiga drömmar. En bröstvårta lossnade på ett maraton(jag är seriöst rädd för att det ska hända på riktigt nu! Fobi eller något), Lovisa lånade mig sina springskor och jag var tillbaka hos familjen i Dublin och hade en vanlig jobbdag... sen, mitt i allt, så hör jag en sång som börjar spelas, och den spelas högre och högre tills jag vaknar av ett väldans vibrerandes av mobiltelefonen bredvid mig. Usch! Den stunden var jobbigast, och kändes irriterande bekant. Men det var bara att stiga upp och gå ner för att äta frukost och klä på sig. Tur var det att jag hade somnat så tidigt igår kväll, annars hade det varit ännu värre!

Jag gick till bussen och åkte till Tunaholmskolan där jag gick av. Och mina tår... det tog inte lång tid innan de också gick av... Haha, jag är så rolig! Men jag skojar faktiskt inte! Det var iskallt att gå till Marieholmsskolan runt sjutiden på morgonen. Jag trodde att jag hade förfrusit mina tår när jag kom fram. Men det hade jag inte :) Lucky me! I alla fall... Jag hade planerat att all information och så skulle hålla på till kl 12. Men jag var klar redan vid 10. Tur att jag träffade några bekanta där. Bland annat Oskar från Moholm som jag kunde prata lite med en stund. Det var länge sedan jag träffade bekanta så där. Det är nog bara för att jag hållit mig hemma så länge.

Det är jättevackert ute! Det här tog jag bara med mobilen, när jag gick till stan efter komvux, för att visa hur fint det var idag.

Efter ett tag lämnade jag Oskar på Marieholm och fortsatte in till stan för att ladda på min mobil och sedan gick jag till Anika. Hon hade varit i usa över julen och nyår så det var kul att träffa henne! Hon visade mig bilder hon hade tagit där borta och bjöd mig på en god wook-gryta med nudlar. Sedan fick jag allt ta och fortsätta till bussen och åka hem. Och det dröjde så klart inte länge innan jag träffade en till bekant. Kära lilla Eve satt på bussen! Min gamla klasskompis från grundskolan och högstadiet. Det var trevligt att få prata med henne! Vara så länge sen jag såg henne!

En clementin och en kopp te. Jag tror att allt tedrickande gör mina tänder gula :/ Har drukit te varje dag så länge jag kan minnas...

Ja, och nu är jag hemma. I morgon ska jag in till komvux igen. Bara en kort information. Och sedan ska jag hem igen... Känns inte jättevärt, men det är skönt att få komma ut ur huset igen! Hehe :)

Jag hade på mig en svart pyjamas tröja hela dagen! Haha :) Den ser ut som en vanlig tröja... Men den är så fin! Så det är tråkigt att bara ha den hemma och sova i. Det var inte så att jag inte orkade klä på mig i morse! Det kan jag försäkra er om! Haha!!! Jag ska nog börja med något sorts pyjamas-mode! För häromdagen så hade jag mitt pyjamaslinne när mina kompisar var hemma hos mig och hälsade på. Men jag tycker den också är fin! Visserligen hade jag en t-shirt över, men man såg spetskanten nedertill. Fast iofs så var det ju inte meningen, utan jag glömde bara ta av mig linnet innan jag drog över t-shirten...

Nu ska jag planera lite. Skulle behöva ta och köpa en kalender faktiskt!
Puss & Kram

När man lider pin av allt väntande... så kan man alltid skapa nya karaktärer...

Och nu blev jag sugen på att rita ännu mer :) Ska fortsätta med "mitt lilla projekt"... Jag måste dock beställa hem några tuschpennor så att jag kan göra klart dem "helt". Sen tänkte jag skicka iväg dem till olika bokförlag :) Skojskoj! Och så får jag hoppas att dom nappar lite!

Kalashelg!

Hela helgen har gått till kalaset och mina släktingar från långt borta. Och jag har inte haft en minut/sekund ledig till att sitta vid datorn. Det har varit skönt! Och nu när jag sitter vid datorn så förstår jag inte hur jag kunnat spendera så många timmar vid den förra veckan. Det känns bara så onödigt nu. Och jag vill mest gå och lägga mig i min mjuka gosiga säng. Jag är helt slut efter kalas och förberedelser inför kalas... Det blev en låång dag igår. En lång och trevlig dag! Jättelyckat blev det!

Vi hade mammas 50års-kalas i Kopparbolet. Mamma hade fixat med fina bordsdekorationer som passade utmärkt i det gamla gamla huset med gammal inredning. Mysfaktor på hög nivå! Och vilka goda delikatesser sen! Jag hade bakat massor till kalaset(och Emma hade bakat lite hon med). Och det var mycket smarrigt! Dock hann jag inte njuta så mycket av allt gott igår. Men idag har jag smakat igen(det blev över lite. Bättre att göra för mycket än för lite!).

Mina släktingar åkte hem idag på eftermiddagen efter lite krångel med att starta deras ena bil. Och det var tråkigt! Men jag kommer träffa dom snart igen. Några av dom i alla fall. Dom andra hoppas jag få träffa i sommar igen, om vi åker till Finland som det pratas lite om då...

Hej då från mig och min lilla pälsmössa! Nu ska jag snart sova! Och imorn ska jag börja skolan... igen!

Lite smått tjaffs...

Nu håller jag på och städar. Jag städar mitt rum. För ikväll kommer släktingar hit och då ska jag låna ut mitt rum till dom. Och så tvättar jag tvätt också. Det är min paus just nu från städningen :) Hehe! Och lite senare ska jag in till stan och kolla lite.
Nej, usch! Tror jag går och hämtar min nya pälsmössa och raggsockar snart! Det är kallt! Men jag går i bara linne... Så jag får väl skylla mig själv lite...

Alltså kanske det blir lite tomt här i helgen(man vet aldrig!), eftersom mina släktingar kommer och sedan är det massor fixande för kalaset på lördag!
Tjohopp!!!

6 Januari.

Idag fyllde jag hela tjugoen år. Vilket inte är så jättestort i Sverige. Men på Irland är det en stor grej! Och jag fick en pälsmössa, lite underkläder, fin plansch, två temuggar och pengar :) Dessutom fick jag god mat och god efterrätt!
Vad har jag annars gjort idag... Jo, jag har börjat på en ny teckning. Minns ni att jag skrev att jag börjat rita igen? Det skrev jag för någon dag sedan i alla fall. Och den teckningen jag gjorde då är nästan klar nu. Men jag kan inte göra klart den än. För jag ska köpa speciella tuschpennor att fylla i med. När jag gjort det kan jag göra klart den! Och jag ska ju inte visa den för er förrens den är HELT klart. Det har jag ju lovat mig själv. Men i alla fall. Jag har börjat på en ny teckning som hör ihop med den första... Och förutom det så har jag bakat nästan hela dagen. 215 chocolate chip cookies... Pjuh! Det var svettigt! Speciellt att hacka och riva chokladen. Usch vad jag är trött på det nu alltså. Hela 800g blockchoklad rev och hackade jag! Nu ska jag aldrig mer göra sådana cookies igen! (vi får se hur det blir med den saken ;))

Jag gick och myste i mitt pyjamaslinne hela dagen <3 Och farmor vad förbi och grattade mig!

Nu ska jag ta ut mina torra linser och borsta tänderna. Sen blir det sängen! God natt

En vacker dag...

...när jag har mer tid så tänkte jag att jag skulle kunna ändra om på min blogg och göra det nytt och fräscht och lite städat till det nya året :) Men tyvärr kan jag inte lova någon, mig inräknad, att det blir snart. För nu har jag massor förberedelser tillsammans med familjen inför ett kalas, då det också kommer massor släktingar som man vill umgås med hela helgen. Och dessutom så börjar jag skolan på måndag. We'll see when I have enough time... Och jag vet att det är fult att blanda in engelskan så där. Men det är skönt att "keep up with my english" lite grann då och då... Och varför säger jag då detta när jag inte ändå kommer göra det på ett bra tag? Jo, för att jag inte ska glömma, för att ni(kanske) och jag har något att se fram emot, och för att det kan vara bra att lova saker så att man känner sig lite extra tvungen till att göra det, ifall jag skulle känna att jag inte vill helt plötsligt. Jag kan behöva det!

Och varför jag är uppe så här sent. Jo, tre små väldigt snälla "pepparkaksgubbar" hämtade mig mitt i natten och drog med mig till mc.donalds och bjöd mig på en kaffe och paj. Så nu kan jag inte sova. Dumma dumma koffein!

Men jag ska försöka sova nu ändå! Jag är helt snurrig i huvudet... Har tagit ut linserna och orkar inte hämta mina glasögon. Jag ser knappt vad jag skriver! Haha :P God natt!

Jag och min bästa vän.


Min älsklingshund och jag var ute och vandrade i djup snö inne i skogen denna vackra dag. Jag måste ta med honom ut oftare. Det är bra för både han, mig och min kreativitet! I morgon kanske, mellan baket, städandet och allt annat trams :) I morgon är det ju en ganska speciell dag för mig. Som jag nästan glömt av och som inte känns lika viktig längre. Snart är jag trettio. Tiden går så fort. Dessutom är det årsmöte i pk imorn. Och det hade jag också nästan glömt bort! Ojoj, redan börjar jag känna hur dom grå håren letar sig fram bland all annan ruffs som finns på mitt huvud. Nu ska jag göra barnsliga saker och peta lite i näsan. Det har varit lite för mycket av det vuxna och ordentliga idag...

Bullfika.

Jag bjöd hem, denna kväll, ett gäng vilsna kamrater som inte visste vart dom skulle ta vägen. Och mitt i bullbaket travade dom in i vår lilla stuga och satte sig till ro i våran nya soffa på övervåningen. Jag bjöd självklart på en bulle var och kaffe till det. Sedan spelades det "Rita och Gissa" som var mycket mer roligt än vad jag kunde minnas. Att sådana här "enkla" kvällar med sina vänner kan kännas så underbart och glatt!

Saker som inte är glädje idag är inte många. En trasig nagel och torra linser är nog det enda jag kan komma på. Men varför hänga upp sig på sådana småsaker. En liten trasig nagel är väl inget att gråta över? Men kanske är det också skönt att man bara har småsaker att gråta över. Är inte det ett litet tecken på att man mår väldigt bra. Att det inte finns något värre att sörja sig över. Så från att gråta över min trasiga nagel så glädjs jag istället över att jag sörjer den och inget annat, mycket värre.
Är inte livet underbart! Så vackert och gott!

Cold Mountain


Jag tittade precis på Cold Mountain, och vilken vacker film säger jag bara. Jag älskar romantiska filmer som utspelar sig i tiden förr. Jag blir helt lycklig och kär i hela mig. Börjar fantisera att kärlek faktiskt kan vara så vackert. Det kunde i alla fall. Inte längre. Inte på samma sätt. Så tror jag. Men vad vet jag...

Rita...

Nu sitter jag och ritar sen ett tag. Det blev aldrig någon sammanfattning av 2009. Men det blir det nog en annan dag. Nu ska jag rita klart. Och har kommit på en ny idé hur detta ska bli verklighet också. Jag har bestämt att jag inte får visa er det jag ritar förrens det är klart! Då kommer jag förhoppningsvis att måla klart. För det är kul att visa :) Ibland i alla fall. Hoppas att jag blir tillräckligt nöjd!

Men snart ska jag sova. För nu börjar jag bli ganska trött. God natt!

Bara för att vissa vill...

Följ min blogg med bloglovin

Hemma i Sverige

Jag är hemma igen! Och det var supermysigt på Irland! Hade verkligen en trevlig vecka. Allt kändes verkligen som vanligt!

Jag på väg ut på Nyårsafton.

Lovisa på tolv-slaget


Jag är dock väldigt trött idag och ganska hängig efter hela resan.. Det tar på krafterna! Så jag har inte hittat på så mycket idag. Skulle egentligen åkt och fikat med några vänner. Men orkade verkligen inte. Så här sitter jag nu istället. Funderar på om jag ska göra någon sorts sammanfattning på året 2009? Har ju ändå inget att göra! Men det blir säkert inte av idag. Det är svårt ibland att komma på vad man ska skriva...

Tjohej!

RSS 2.0