HEy


Idag tog jag cykeln till bussen för jag har världsont i mina ben efter igår!? Jag tog på mig mina geopardben, men dom var inte ett dugg snabbare än mina vanliga. Vilket man annars skulle kunna tro! Dessutom var min gamla rostiga gröna cykel heltrög efter en hel vinter ute i snön... Inte bra! Får allt ta hand om den en vacker dag snart och smörja och greja(eller vad nu man gör... Jag har ju experience med cyklar! Haha! Eller inte...)

Ikväll ska jag befinna mig på Bäcken i stan och titta när man eldar upp en pinnhög.
Tjohej!

Bikiniis

Ja här är två i alla fall... Dom är ju för söta.

Den rosa känns mer mig, fast ändå inte. Men den matchar mer på något sätt. Nu ska jag ut och springa! Fattar inte hur jag orkar! Känns som om jag inte kommer orka någonting! Men det kan jag ju inte skylla på. Det är alltid tuffast första gångerna... Blir i shorts :)

Typiska "tjej-bekymmer"

Ja, faktiskt så är det de! Jag har gått och kärat ner mig i bikinisar från Lindex. Var där tidigare idag och testade bikinisar som var helt underbara! Men till de stora jobbiga sketna frågorn: "Vilken färg, vilken modell, vilka trosor, ska man matcha över- och underdelen iår?" osv...

  
Den rosa i mitten är jag lite extra kär i faktiskt! Men blir det för rosa? Nu pratade jag precis med Lovisa i telefonen och hon sa att hon inte tyckte det. Och jag måste ju inte ha dom rosa tillhörande trosorna... Jag kan ju köpa svart. Det tror jag att jag ska. eller någon annan färg kanske.. Hmmhmm... Dom andra bikinisarna bredvid är också mycket fina! Sketans...

Nu ska jag jobba vidare med InDesign! För första gången så känns det faktiskt väldigt bra med arbetet! Känner att jag nog allt kommer att bli klar snart. Och då kommer jag inte behöva stressa lika mycket med det andra!


Hej hej!

Sitter på skolan just nu och pluggar järnet... igen...

Jag har varit en sväng hos Lovi innan jag gick hit. Hon var jättesöt och bjöd på fika och lite senare också lunch. Och vi snackade och "skvallrade" som vanligt :) Jag har saknat henne!

Nu sitter jag med InDesign och börjar lite smått på ett arbete. Dricker lite kaffe och choklad(Lovisa gav mig Cadbury MintCrisp! Jag kommer bli tjock! haha). Nu ska jag återgå till det egentligen är här för att göra! Tjohej ;)

Stökigt...

Av någon konstig anledning så är alla mina senaste kladd"ar" i samma färgskala typ...


Jag skulle kunna ha mer ordning med mina teckningar och målningar och sånt.. Men jag är väl som jag är... Ska i alla fall försöka. Nu MÅSTE jag sova!

Sunset


Gammalt byts ut mot nytt :)


God morgon!

Om ni tror att jag är i skolan just nu, så har ni fel. Jag stannar hemma idag istället. Och pluggar hemifrån. För jag har inga lektioner idag. Och nu har jag kommit på vad jag ska göra i InDesign. Så det ska jag förbereda här hemma först.

Jag tänkte också att jag kanske skulle ta och städa mitt rum. Jag har i alla fall dragit upp rullgardinen för första gången sen i höst någon gång tror jag. Och tänkte ta och vädra lite. Haha! Nej, så farligt är det faktiskt inte. Jag överdrev lite. Men nästan!
Bakom rullgardinen hittade jag den här gamla bilden på mig. Totalt förstörd... Så synd! Eller kanske inte egentligen. Jag ser nästan farlig ut på bilden tycker jag. Lite sådär otäck va?


Nu måste jag börja plugga! Tjolahej!

God kväll!


Jag har fått svinkoppor. Det låter jätteäckligt, och extremt smittsamt. Och det är lite äckligt. Och smittar gör det också(om ni skulle få för er att pilla på det). Men det är inte så farligt som det låter. Det är redan bättre med salvan som jag har köpt. "Inte pilla" sa sjuksköterskan. Och det ska jag inte. Jag försöker. Och hittills har det i alla fall gått bra!
Sånt här ska ni inte behöva läsa om när ni tittar in här. Stackars er...

Jag kom hem för någon timme sen från kyrkan. Vi bakade med ungdomarna. Det är sista gången nästa gång. Och då vill man ju ha lite smått och gott till avslutningen! Dessutom är det kul att baka tillsammans! Sen när jag kom hem så såg jag lite på arn och åt mat. Jag var världens hungrigaste! Jag lovar er!

Nu vill jag fortsätta med min akvarellmålning. Jag är på hugget igen :D Hurra!

God morgon på er!

Idag vaknade jag med ett strålande humör! Dock ett lite trött sådant. Men det försvann fort med lite frukost i magen :)

This week will be a very "fit" one!
Jag ska börja springa. Jag SKA börja springa! Jag har värdens pepp denna gång. Och jag har börjat och slutat tillräckligt många gånger så att jag vet orsakerna till att det rinner ut i sanden. Så nu ska jag vara väldigt strickt med ett träningsschema till hands. Det blir super! Jag vet ju att jag mår så mycket bättre av lite träning :)
Helt ointressant visst!?

Nu ska jag klä på mig. Sen ska jag till doktorn med min infekterade jobbiga haka... Och sen skola och plugga järnet såklart! Imorn kommer en mycket kär vän tillbaka :) Min irlands-sambo Lovisa! <3

pusspuss!

Akvarell

Mitt senaste FÄRDIGA verk. Men till den stora frågan... Gilla? Gilla inte? Inte ens jag vet vad jag tycker. Som vanligt tänker jag: "Jag kan bättre...". Och det kan jag. Om jag skulle måla en till flicka på samma sätt. Då skulle den bli bättre. Men det är alltid något speciellt med den första teckningen ändå. Hur ska man förklara...?


På något sätt så tycker jag inte hon är färdig ändå. Jag skulle liksom inte sätta upp henne på väggen, eller ge bort henne till någon. Men jag kanske kan kalla henne kladd då? En del av processen i mitt utvecklande.
Mycket känns fel i teckningen. Valet av papper är helt fel. Inget akvarellpapper till akvarellen utan ett blankt tjockt papper som passar bättre till tusch. Skuggningen i ansiktet var egentligen bara snabba kletiga slarviga drag med penseln, som inte ens skulle bli något. Och hennes hår är en enda röra som blev till när jag tänkte att "hon inget är att ha" och hon ändå skulle ner i papperskorgen. Hennes ögon och läppar gjordes mer med omsorg än resten.

24.04.10

Idag åkte jag in till stan och träffade Lamees och Maryan. Vi gick lite på stan och shoppade och fikade. Dock hittade ingen av oss något att köpa. Men till fikat fick det bli cheesecake och prinsessbakelse :)

Det var helt underbart väder ute! Och jag tror allt att några till små fräknar har ploppat fram på mina kinder och näsan. Dock är det lite kallt i skuggan och blåsten. Men det är som det ska vid den här tiden på året! Så jag är nöjd!

Det är jag värd!

Nu ska jag till skolan och ha en lektion, sen ska jag hem halv 11 och sova en timme till...
och läsa lite i boken... Fy vad gött!

God dag!

Hej! Jag är på skolan nu. Har börjat med en presentation om Dublin. Kanske finns roligare saker att skriva om. Men Dublin är ju inte helt tråkigt heller! Mina presentationer brukar alltid spåra ur och bli helt oseriösa. Synd att jag inte har skolflickorna med mig. Då blir allt så mycket roligare! Och när vi gjorde arbeten ihop... Ojojoj :) Det saknar jag! En liten grej från skoltiden.

Nu ska jag stänga av datorn och ta lite fika innan jag ska till bussen. Anika var förbi här förut, men tror dock hon inte är kvar längre. Så jag får väl ta fram boken till fikat.

Hejhej!

Dagens teckning.

Jag har ritat lite igen. Fast egentligen har jag ju målat. Med akvarell. Jag vill göra klart den. Men jag vet att jag med stor sannorlikhet kommer tröttna dock. Finns endel kvar att göra liksom.

Det är mycket kvar att skugga. Och många små detaljer kvar...

"Fushigi Yûgi"

Sitter här och tittar på Fushigi Yûgi, en Japansk animeserie. Inte kanske den bästa. Men har jag väl börjat titta på någon serie så kan jag inte sluta. Jag är fast.


En tanke...

Ibland får jag för mig att jag är en väldigt udda person. Men att ingen annan vet om det. Små saker som jag ser i min vardag, eller gör eller tänker. Ibland tänker jag att jag kan få saker att flyga och flytta på sig bara med min tanke. Men det går inte, hur mycket jag än försöker. Men hur många gånger jag än försökt så tror jag ändå att jag kan. Fast nej, det gör jag nog inte egentligen. Det är nog bara något jag försöker med ibland för att fördriva tiden på något sätt. Ni får inte tro att jag är schizofren eller något! Hehe ;)
Här om dagen när jag satt i datasalen på skolan så tittade jag mig omkring på dom andra eleverna som satt och arbetade med olika program på datorn. Det var en man längre fram framför mig som gjorde en PowerPoint-presentation om sin familj, och ännu längre fram satt en äldre man och gjorde något i Indesign med bilder från hans garage(såg det ut som) och hans maskiner och grejer. Och då tänkte jag att, när jag har fått i uppgift att göra ett arbete med valfritt innehåll. Då har jag ALDRIG valt något från mitt liv eller skrivit om något intresse jag har eller så. Men det verkar som om alla andra gör det. Jag brukar välja något helt oväntat och som inte alls har något med mig att göra direkt. Samma sak när jag går igenom mina häften till dataprogrammen som jag jobbar med på skolan. Då kan det stå att jag ska skriva en text och sedan göra den kursiv till exempel. Då sitter jag där och funderar, en lååång stund, och kommer inte på något att skriva. Inte ens ett litet ord. Det är ju hur enkelt som helt egentligen! Jag kan ju skriva mitt namn, "hej", bananer, kannibaler, ja vad som helst! Det kvittar ju. Men... Det är sådana här saker i min vardag som får mig att tro att jag är en konstig udda människa, i... typ hemlighet eller något.

16.04.10 - hemmadag

God kväll! Vilket UNDERBART väder det är ute idag! Det trodde jag faktiskt inte att det skulle bli. Skulle det inte vara ett täcke moln med vulkanaska över heeela Sverige? Jag undrar jag. Lite missnöjd är jag också. För om de moln, som det är väldigt få utav, jag kan se på himmelen är vulkanaska... Då hade jag ju velat att dom såg superhäftiga ut. Inte bara som vanliga tråkiga moln! Nej, usch på dig Marie! Tänk på dom som bor på Island och faktiskt är tvungna att lämna sina hem! Ja, fy på mig...

Idag har jag varit hemma hela dagen. För jag vet inte vad jag ska göra i skolan. Jag har tre slutarbeten att göra. Men jag har ingen aning om vad dom ska handla om. Och nu måste jag sätta igång! Om ni har något tips, så kom gärna med dom! Jag ska klippa ihop en film till "Rörlig bild"-kursen, göra ett häfte i Indesign och så ska jag göra en websida. Hmm...
Jag har faktiskt inte latat mig hela dagen, för er som tror det! Jag har pluggat endel också, lagat mat, städat och läst i min bok.



Dagens bukett...

15.04.10

Nu är jag hemma igen. Från skolan. Har hunnit göra det ena och det andra här hemma redan. Egentligen inte så mycket. Men jag har varit i väg till affären och köpt en liter mjölk, två dl grädde och hämtat ägg hos farmor. Sen har jag ringt willys också. Tänkte försöka få tag på ekuddens camping idag också. Dom svarade inte igår.

På väg till skolan i morse...


Åh tusan! Det lycktar våfflor här hemma!
Pappa gräddar våfflor till efterrätt, men vi har inte ätit mat än. Väntar fortfarande på mamma och Emma. Men när man är så hungrig som jag är, då är man lite extra sötsugen. Och då är det ganska katastofalt jobbigt att känna doften från våfflor...
Hejhej!

 


God morgon!

Jag har inget bråttom alls just nu. Förstår inte hur jag kunde vara så snabb med frukosten. Men det är bara bra, för nu har jag massor tid till att göra en fruktsallad att ha med mig till skolan. Så då slipper jag lägga pengar på det. Igår åt jag en banan. Den var ganska mogen. Jag brukar gillar brunprickiga bananer, hellre det än dom hårda slemmiga gröna bananerna, men den här var för mogen. Den var liksom mjölig! I alla fall, det påminde mig om när jag gick i lektis/nollan/förskolan(vad man nu får kalla det...), då brukade vi ha en fruktstund någon gång under dagen. Fy vad mysigt alltså!
Sen satt jag där med den övermogna bananen och funderade en lång stund på min tid i lekis. Det roliga med att tänka tillbaka så där, är att man ibland kan komma ihåg saker som inte alls har kommit ihåg innan. Minnen som nästan är borta. Kan tänka mig att det blir så mer och mer ju äldre man blir, för jag kan inte fatta hur äldre folk kan komma ihåg så mycket från när dom bara var barn och berätta om det.
Ett minne som kom till mig var om ett inslag jag såg på bollibompa när jag var liten. Något om fattiga folk i Asien. Ni vet ett sånt som är dubbat till svenska. Där något barn tvättar tvätt, tar hand om sina små syskon och hämtar vatten med en hink på huvudet... typ så. Men i det här inslaget så pratade dom mycket om glassiärerna som ger dom vatten och så. Bara det att när jag var liten, så visste jag inte vad glassiärer var. Så jag trodde att det var glass på bergen som barnen kunde hämta när helst dom ville. Jag minns liksom hur jag var avundsjuk och kunde gå och önska mig att jag också bodde någonstans i Asien sen. Jag minns att jag gick och reflekterade över det länge. Jag funderade på hur det kunde funka med glass på ett berg, "det borde väl smälta?".

Det var i alla fall kul att minnas det här. För efter att jag hade sett det där inslaget och gått och funderat ett lång tid så måste det bara runnit ut i sanden och jag inte har tänkt på det förrän nu! Så när minnet kom så tänkte jag "JUST DET! Så är det ju!" tills jag kom till verkligheten med ett "vuxet" förnuft och insåg att så kan det inte alls vara. Åh, tänk när man var barn! Vilken fantasi man hade då!

Nu måste jag skynda i alla fall... Så himla typiskt! Haha ;D

Tranor!

Tidigare idag på väg hem från bussen hörde jag ett väldigt skrikandes från skyn, då tittade jag upp och såg MASSOR med tranor! En långlång rad tvärs över himmelen!

Vårtecken efter vårtecken... Visst myser man bara!

14.04.10

Idag är det en väldigt glad Marie som sitter här och skriver! Lite så där extra mycket liksom. Allt plugg gav resultat och jag klarade provet med 42/49 :) Men nu går jag och grämer mig över att jag missade några poäng. Så är det väl alltid! Får man ett G så går man och tänker att det i alla fall inte var underkänt, men får man nästan alla rätt så grämer man sig över att man inte fixade alla frågor. Typiskt typiskt...

På väg hem så plockade jag "vitsippsknoppar", för jag såg lite vitsippsblad sticka fram ur marken redan för någon dag sedan, och då tänkte jag idag att nu ska mamma få hem lite fina vitsippor. Dom slår nog ut snart! Nu håller dom sig lite längre också. Skitbra!

Mamma har planterat lite blommor och sånt där. Jag önska att jag också kunde sånt! Det ska jag ta tag i en vacker dag och lära mig allt om trädgård och sånt!

Så små och taniga ännu...

För en stund sedan så ringde jag runt till alla ställen som jag sökt sommarjobb på. Det var i alla fall ingen som sa nej till mig. Så jag får väl vänta ett tag till då... Men nu vet jag i alla fall lite mer hur det ligger till!

Jag tänkte precis skriva att jag måste iväg och plugga... men det behöver jag ju inte alls! Fy vad skön känsla man får efter att ha gjort ett prov, då är det intensiva pluggandet slut för några dagar framåt åtminstone(oftast). Men jag ska i alla fall iväg nu. För här kan man ju inte sitta när det är så fint ute!
Tjolahopp!

En bok mitt i allt plugg...

"Kärlekens Dalar" av Catherine Cookson

Jag bara läser och läser... Bra är det att jag bara väljer böcker som är bra, men inte allt för bra. För då skulle jag ha suttit hela dagarna och läst. Inget plugg hade det blivit av. Jag är ju en sån som bara vräker i mig av böcker om dom är riktigt bra(väldigt knepig förklaring...). Jag glömmer bort tid och rum, äta och sova. Det funkar liksom inte om man pluggar samtidigt.

Allt detta prat om plugg... nu ska jag faktiskt gå och plugga! Skulle ju inte alls sitta här så här länge!


"Todays"


Jag har lovat att visa mina kläder från shoppingen för några veckor sedan. Men det har jag totalt glömt bort. Och jag har redan haft bilder på många nya kläder, utan att skriva och berätta det. I alla fall, här är det egentligen mycket nytt. Jeansen är från BikBok, t-shirten och svarta cardigan från H&M.

Tisdag - Soligt!

Hejsan! Hur mår ni idag då? Hoppas ni mår fint! Jag mår prima jag. Fast är stressig för saker och ting. Känns som om det är så sjukt mycket att göra helt plötsligt. Men det ska allt gå bra! Det tror jag.

Jag träffade på en kråka på väg till skolan. Inte så himla coolt kanske ni tänker. Men den var så nära och blev inte ett dugg rädd för mig. Jag kunde gå hur nära som helst utan att han brydde sig!


Plugg-dag

Nu är jag på väg till skolan igen. Jag har ingen lektion idag men ska plugga järnet! Både med Indesign, Expression Web och till provet. Så hade tänkt mig att sitta där till 4-tiden typ. Så efter det ses vi igen ;) Jag ska försöka komma ut i det vackra vårvädret lite också och fotografera, för kameran åker med idag igen!

Ciao
(sketans! kom på att mitt nya skärp är i mammas bil...)

12.04.10

Tjabba! Nu är jag hemma efter en dag på stan och skolan. Jag har kollat synen till körkortstillståndet(jag måste göra om allt det där... mitt gamla gäller inte längre... så seg är jag!). Men innan det åt jag glass på torget med Anika, dock hade dom inte öppet än på torgets glasskiosk än, så vi köpa på Åkes istället. Sen pluggade vi på skolan ett tag också. Gött gött :D

Seriöst! Så här tittar dom där "delicato"-bollarna på mig! Jag KAN inte låta bli... Så gott!

Möttes av en glad hund här hemma :D
Och min outfit(väldigt intressant! Eller hur?!). En vårig sådan :) Åh! Jag älskar våren! Men jag har glömt hur trött man verkligen blir av solen... Nu måste jag skynda mig iväg! Och jag hann inte ens äta här hemma.. Sketans. Ska till kyrkan och träffa ungdomarna! (kan jag säga så? Är jag inte också en ungdom? Skumt!)

Kortis...

Hej hopp! Nu är jag på skolan. Anika sitter i cafeterian och min lektion är slut. Så jag ska skynda dit och köpa något smarrigt och plugga med henne. Gött!

11.04.10

Solsken! Kan det bli bättre?


Inte så grönt än. Men snart!

Brorsan ringde och pratade lite med oss här hemma...

Dagens fundering.

Syrran och jag...

FRÅGETECKEN? Är vi lika på riktigt?
(kortet på mig är typ 2-3 år gammalt...)

10.04.10


Fläskpannkaka! Mums ;) (mamma är det som fixat maten<3)

Oplanerad dag/planerad dag

Idag är min dag lite oplanerad, fast ändå inte. Antingen ska jag träffa två av skolflickorna och spendera min dag i Lidköping, eller så ska jag umgås med pojkarna som snart drar iväg långt långt bort åt två olika håll. Grejen är att jag inte hört något från tjejerna. Och om det inte blir något med dom MÅSTE jag umgås med killarna! För dom åker redan imorn. Vilket dilemma! Jag vill båda lika mycket. Fast tjejerna är första hand. Dom träffar jag så sällan, och det brukar alltid vara så svårt att planera in något som funkar för alla...

Nu är jag jättesugen på att rita! Kanske blir det ett självporträtt som ska skickas med några arbetsprover i maj?? Jag vill verkligen komma in på den skolan! Vore helt underbart bra!
Fast samtidigt skulle jag verkligen behöva gå igenom mina kläder. Jag har så mycket kläder just nu! Byrån är full, lådan under sängen är full + några väskor med kläder och golvet som är täckt. Är säker på att jag inte använder hälften ens! Men så tänker jag ofta att jag skulle kunna sy om vissa kläder så att jag vill använda dom. Kanske kan fylla en säck med kläder och lägga den någon annanstans...

Imorn blir det solsken för hela slanten!!!
ciao

Mariestad/gamla stan/stadshotellet...



Gamla stan är helt underbar! Det påminner lite om den lilla byn i "Chocolate"(filmen).

Good Morning!

Godmorgon på er! Hur står det till idag som idag som idag som idag? Jag vaknade med ett glatt humör som ännu finns kvar, och förhoppningsvis stannar hela dagen! Dock snoozade jag alldeles för länge konstigt nog. Så nu funkar inte min tidsplanering för denna morgonen i alla fall! Tusan. Samma hände igår, då jag fick klä på mig på bara 10 minuter(högst) utan att innan ha vetat vad jag skulle ha på mig...

Nu ska jag ordna med lite bankärenden på internet! Jag måste fixa pengar på mitt kort så att jag kan göra synundersökning till mitt nya körkortstillstånd. Det blir till att fixa körkortet så snart som möjligt! Idag blir det mycket plugg också förövrigt...

pusspuss

Nytt, nytt, nytt!


Får se om jag låter bloggen få se ut så här eller inte. Jag har svårt att bestämma mig för om jag gillar det eller inte...

08.04.10

Idag körde jag på det lite mer bekväma i klädväg :) Urban Outfitters-sjalen användes för första gången iår och mina nya vita converse sitter skönt på fötterna!

Hur står det till? Här är det bara bra i alla fall! Sitter här uppe och lyssnar på när mamma och hennes finska vänner sjunger finska psalmer. Och snart blir det nog fika! Då ska jag nog springa ner och sno en liten hallongrotta och någon macka :)

Jag SKA fixa designen på bloggen. Tänkte greja lite nu. Men jag borde ju faktiskt inte. Fast iofs så kan jag ju faktiskt plugga massor imorn istället! Bara jag som brukar tänka så? Hehe!
pusspuss

Hej igen!

Min blogg har varit lösenordsskyddad i två dagar nu. Jag skulle göra om designen. Men det blev inge vidare, så det får bli den gamla ett tag till...

Nu ska jag klä på mig och sminka klart mig. Orkade inte duscha håret så det är fullt med torrschampo nu. Men då har jag en skön dusch att längta till idag :) Nu måste jag faktiskt skynda mig lite! Eller egentligen inte. Men det är skönt att ha mycket tid på morgonen och ta det lugnt med alla moment! Jag går upp typ två timmar på morgonen innan jag måste till bussen. Mina killkompisar tyckte det var knepigt när dom fick höra det... jaja...

Ha en bra dag! puss

yEASTERday :P

Igår satt min familj en lång stund i terrassen.  Helt underbart! Det var så varmt och mysigt. Våren är verkligen här! (dock inte lika mysigt väder idag...)

Jag och mamma målade ägg. Lite sent kanske, men man kan ju spara dom till nästa påsk ;)


Me and my sis!

Nu ska jag skynda på mig med smink och kläder. Vi ska på påskbord hos farmor idag :)
Ciao!

På med förklädet, ett bageri här hemma idag!

Jag bakar bullar just nu. Det blir endel bak idag. Och det är ju inte så tokigt! Det var länge sen sist nu. Så nu väntar jag på att degen ska jäsa klart. Borde ställa ut smöret till fyllningen så den hinner bli rumstempererad. Slängde in den i kylen när jag var klar med den av ren vana. Sen ska jag baka snoddas(eller kärleksmums som det också kallas), både med choklad och ljusa.

Då vet ni vad jag ska hitta på resten av dagen då. Och sen lite senare kommer min bror hem från Göteborg igen :)
Ciao!

RSS 2.0