Ger upp... Snart Idol!

Jag har varit målarsugen hela dagen! Men det blir inget bra alls. Det går inte! Så nu ger jag upp. Men det är så tråkigt när man äntligen vill men inte kan.

Detta är bara en liten del av en teckning från idag. Jag gjorde aldrig färdig den. För det blev så konstigt med flickans(min kusins) ansikte. Och "korv"-fingrarna... Ja, jag ska inte gå in på det så mycket...

Om en timme börjar Idol. Och då är det en till grupp med killar. Det blir kul!
Jag vet inte vad jag ska göra så länge. För måla går inte som sagt. Men jag kollar nog på friends kanske. Och leta lite jobb kan jag göra.

Akvarell B&W

Jag fick för mig att jag skulle måla idag! Jag har varit sugen så länge. Skrivit här på bloggen att jag ska göra det, men sen inte gjort det. Men idag tog jag tag i saken.

(synns det vilken bild och vem jag har målat av?)

Jag klantade till det på endel ställen (som vanligt). Till exempel läpparna. Dom blev aldrig som dom skulle. Så jag försökte ändra så många gånger att det blev "katastrof" istället.

Close Ups...

Det var kul att kombinera med pensel och penna! Hade en svart akvarellpenna som jag använde till att förstärka vissa sträck. En bra början för att vara jag. Jag är ingen höjdare på akvarell om jag säger så.

Nu är jag kär i akvarell... Det var kul!

Cykeltur till Klingetorp.


Vilken go dag det har varit! Dock gör mina knän riktigt ont efter många många kilometrar på cykeln. Men det var det helt klart värt!

Efter vårt lilla äventyr åkte vi hem till herr. Alexander och åt mat, tittade på Idol, fikade, spelade musik, tittade på gamla bilder, lyssnade på musik. Ja, lite allt möjligt! Och sen blev i trötta så alla for hem till sitt. Dom är dom bästa :) mina polers!

Nu ska jag snart sova(kommer nog fler bilder imorn. I alla fall på facebook). Kram

Hej då!


Nu har jag duschat och ska dra på mig några kläder och sedan ut med cykeln med Tobbe och Alexander. Ha en fin dag!! (kameran följer med)

Solen skiner - ut med er!

God morgon bloggen!
Idag sov jag för länge som vanligt(det får verkligen bli skärpning på mig). Men det är så skönt att ligga och snooza ett tag! Jag gick upp "på riktigt" när jag hörde farmor ropa "hålla, hallå?!" nere i hallen, och pappa svarade. Satte mig och fikade på bulle och en kopp kaffe tillsammans med dom och pratade. Mysig start på dagen!

Har ni sett vilket underbart väder det är ute?! Det är nästan syndigt att stanna inne hela dagen en sån här fin dag. Så jag ska får allt ta te och gå ut idag!

Jag är så sjukt shoppingsugen! Och det hjälper ju inte direkt att jag läser massor modebloggar och kollar på shoppingsidor... Hittade denna bilden på Taylor Momsen igår. Underbart va? Snyggaste partykläderna ever!? Och sen är hon ju vacker också.


Idol-favorit.

Nu har jag tittat på Idol(resultaten av röstningarna kommer ikväll kl 22:40). Röstade på Nicklas. Han är lite av en favorit, för att han är så söt och go på något sätt. Han gjorde inte så bra ifrån sig ikväll(tycker jag). Men just därför röstade jag på han! För jag tror att han kan mycket bättre, och tänkte att det kanske inte är så många som röstar på han. Jon och dom andra var ju så grymma!

Nu ska jag skissa lite. Det ska jag faktiskt på riktigt!

Tankar om "Skelett-människor"

Jag skulle precis till att skriva ett kort inlägg. Men så kom en väldigt knepig tanke. Tänk om alla helt plötsligt skulle tappa allt skinn på sina kroppar, och allt annat, så att bara skelettet fanns kvar! Och sen att vi levde vidare som "skelett-människor"! Då började jag fundera en väldigt lång stund på hur det skulle varit. Skulle jag dö av rädsla?! Tänk er att alla era nära och kära går omkring i bara skelett(eller hur man ska förklara det). Jag skulle bli livrädd! Skulle vi föda små skelettbarn? Tänk... man skulle se hur skelettbarnet utvecklades i våra magar! Skulle det ens funka? Nej. Och där tog mina funderingar slut. Haha! Usch, jag är en äcklig skelettmänniska under allt det här! Nej, nu får jag ge mig!

Det jag skulle skriva, från första början, var att det är Idol ikväll! Det visste inte jag :) Men jag läste det i Kling's blogg. Hon tar hand om "Idol-garderoben"! Så min kväll är räddad :)

Superman


"Superman" genom tiderna. Först har vi Christopher Reeve(Superman-Superman IV) sedan Dean Cain(Tv-serien Luis & Clark), Brandon Routh(Superman Returns) och sist har vi Tom Welling(Tv-serien Smallville). Alla dessa ståtliga "superman's".

Jag såg precis på "Superman Returns"(att jag aldrig har sett den förut?!) och nu är jag fast i superman-träsket, eller ska man kanske kalla det himmelen? I alla fall. Sitter här och läser på Wikipedia om Superman på både svenska och engelska, klickar mig fram på olika länkar och läser ännu mer, tittar på bilder och förundras av denna fantastiska superhjälten! Wow! Jag är lite "svag" för superhjälte-stuff. Ett tag var den Spiderman sedan Batman och nu blir det väl Superman för ett tag. Inte nog med det, jag älskar serien Heroes också(en serie med människor som har superkrafter)!

Nu ringde telefonen. Jag blev hembjuden till grannarna. Så nu drar jag! Men god natt gott folk! Kram


Söndag

Idag har jag vilat mig ganska mycket. Bara tagit det riktigt lugnt. Och nu fick jag lust att ändra om min blogg. Men det blir nog inte av idag. Måste tänka lite mer. Och hinner inte bli klar idag. För jag vill ändra ganska mycket. Det är kul när man lärt sig html-koderna. Jag kan ju inte allt, men så det räcker för att greja med bloggen lite i alla fall.

Jag är jättehungrig, tur att far har börjat med mat nere i köket(det luktar så i alla fall).
Det blir bara ett kort inlägg nu. Återkommer senare ;)

The perfekt place for me.

(Några till foton från igår skadar väl inte?)


Jag har ett så underbart liv. Varför är man inte tacksam oftare. Naturen hjälper mig att vara tacksam. Den ger mig så mycket glädje och tacksamhet. Tack Gud för att du gjorde våran jord så fin.

Utställning och Palm på torget.

God kväll bloggen!
Idag har jag inte haft tid att blogga. Jag åkte in till stan med mor och syster. Det är skördefest i stan den här helgen och då brukar dom ha utställning i pingstkyrkan. Så vi ville åka dit och kika lite. Min faster ställde ut några tavlor hon målat(mycket fint), och det var massor andra som också ställt ut. Förra året var jag också med på utställningen. Men det var min mamma som fixade allt eftersom jag var på Irland då. Jag skulle vilja vara med nästa år! Måla lite(sist var det fotografier jag ställde ut). Man blir ju så sugen när man ser alla duktiga som ställer ut!

Efter att vi varit på utställningen åkte vi till torget och jag ville in på JC och kolla lite(dom har 70% på allt för dom har gått i konkurs, tråkigt men sant) fast dom hade stängt. Så vi gick in i andra affärer istället. Faktiskt såg jag Johan Palm på torget bland massor småflickor! Haha. Mamma gick fram och tog kort på han?! Fy, vad jag och Emma skämdes... Haha :) Men lite kul var det också. Sen var vi hungriga så vi åkte till Leksbergsgrillen och köpte hamburgare. Finns inte godare hamburgare! I promise!!
Lite kortfattat om min dag.

( K o r t   f r å n   i g å r ) Jag ska färga håret lite mörkare när jag fått råd. Men på den här bilden ser mitt hår ganska mörkt ut. Det ser väl inte helt tokigt ut?

Underbart.

Ja, det blev så att jag gick ut på åkrarna ändå. Och det var superhärligt! Jag har glömt hur underbart det är. Att bara vara själv ute i naturen, sätta sig vid ett mysigt träd, luta sig mot stammen, blunda och lyssna till vinden och löven som susar, virvlar omkring och leker med varandra. Allt känns så lyckligt och bra då. Och man är långt ifrån alla måsten.

Nu sitter jag här ensam hemma. Mor, far och syster har åkt på kräftskiva. Och senare kommer min bror hem från Göteborg. Tror jag ska ta fram lite smått och gott och sätta mig framför tv:n denna fredagskväll. Nu när man har hela vardagsrummet för sig själv :)

With Love.


En promenad över åkrarna till kohagarna. Med Dixie Chicks i lurarna och bästa vandrarkängorna på fossingarna. Har jag sagt att jag är kär i hösten? ;)

Jag är med! Häng på vet jag!


Sms:a BARN till 72910 och bidra med 25 kr! (Klicka på bilden och du kan läsa mer om vad det handlar om!)

25.09.09

God morgon!
Gick upp vid 11(tvingade mig upp). Och nu har jag ätit lite frukost.
Jag fick för mig att det skulle vara riktigt skönt att komma ut i några timmar och vandra lite på åkrarna här utanför. Men då tittade jag ut och såg vilket tråkigt väder det var. Så nu vet jag inte längre.

Jag har ett par bruna jeans som jag aldrig använt, jo en gång. Men jag har haft dom i kanske två år. Så jag borde göra något med dom. Så att jag vill använda dom. Dom är lite för vida och fickorna i bak sitter för långt ner. Jag ska försöka komma på något.

Min torsdag.

Hejsan bloggen!
Idag har jag inte skrivit något alls ju. Men jag har haft fullt upp. Först tog jag lite sovmorgon(vet inte vad det har varit med mig det senaste! Jag kan sova hur länge som helst känns det som) sen började jag göra dubbelsats chokladbollar, då Tobias ringde mitt i allt och frågade om jag ville med han och Alexander till marknaden i stan. Då fick jag stressa massor med bollarna och sen in i duschen för en snabb dusch och sedan klä på mig ännu fortare och sedan åka med dom in till stan.
Marknaden är inget att ha längre, inte alls lika kul som när man var liten. Så vi stannade inte där så länge utan åkte omkring lite på stan, åt pizza, köpte fika på västgötabagar-drive in:en och träffade Marcus och en Sven som lekte med svärd. Sen åkte vi till Lidl och köpte lite chips och dipp och åkte hem till Erik och kollade på Idol och lite annat skoj.

Det var lite kortfattat från min dag. Nu är jag helt slut. Ska varva ner lite framför tv:n och sedan gå och lägga mig i min sköna underbara säng!

Förresten fick Stina sin lilla flicka i tisdags! Så grattis till henne :)
Sov så gott! Puss och kram kexchoklad!

Bullarna klara, dags för Idol!

Det tog längre tid än vad jag hade tänkt mig. Så jag hann inte med allt som jag skulle behövt göra idag.

Det blev många många fler bullar än på den sista bilden. Hade någon plåt kvar, som inte var klara, när jag tog denna bilden. Dom blev väldigt goda!

Pjuh, det var väldigt varmt(som sagt) att baka idag. Så jag tog en välförtjänt dusch när jag var klar. Nu sitter jag här uppe och väntar på att Idol ska börja. Det börjar väldigt snart! Så jag ska nog kila ner lite snabbt och hämta någon bulle och ett glas med is. Kanske lite te också... Mysa till det rejält!

Mitt i bullbaket :)

Pjuuh!! Bakar bullar och svettas här. Det blir varmt. Kanske är lite onödigt med tjock hoodie... Nu är ännu en plåt färdig! Lägger nog ut någon bild senare! Kram!

Morning has broken, like the first morning...

God morgon bloggen!
Nu har jag klivit upp, fixat frukost och läst massor bloggar. Jag insåg att StinaLee inte har skrivit på ett tag. Och inte heller uppdaterat kommentarerna. Så jag undrar om hon kanske ligger på BB nu och har fått sin lilla flicka.

I alla fall... Idag är det många saker på "att-göra-listan". Jag ska baka bullar, baka chokladbollar(bryr mig inte längre om att skriva negerbollar, alla blir jämt så sura. Men det kan hända att det slinker ut ur min mun ibland), dammsuga nedervåningen, diska, borsta hunden(om jag hinner), tvätta köksfönstrena(också bara om jag hinner) och duscha måste jag göra. Min mamma ska ha möte här imorn med Finska gruppen. Så därför allt detta bakandet och fixandet.

Såg ni Idol igår förresten? Jag är nöjd, de bästa kom med. Så nu blir det spännande att se ikväll hur det går! Fast den där Nils. Han är för mycket. Han är ju ingen Idol, inte i mina ögon i alla fall. Visst, en riktig entertainer, men.

Nu ska jag ta disken, sen ska jag börja med bullarna tror jag. Hoppas ni fått sova gott!


Laddar inför Idol.

Har fixat smoothie(igen, jag vet), tagit fram några chokladbollar och ordnat med ett glas is. Mumsigt or what?! Så nu väntar jag på att det ska börja. Samantha på tv:n just nu. Ja, det var väl det. Hehe! Ha en mysig kväll nu! Det ska jag. Mys framför tv:n :) Mhmmm!

Pink nails.


Det blev inte riktigt som jag ville att det skulle bli. Vänstra handen är fortfarande fin, men höger är redan förstörd. Så typiskt. Men jag får fixa till det... Eller så tar jag bort allt och kör på min milkshake istället
( d e n   b ä s t a   n a g e l l a c k e n ! ). Det var i alla fall kul!


Alison Krauss går på reklamen på Spotify. Hon är inte så pjåkig alltså. Jag som gillar lite "soft" bluegrass/country(vad man nu ska kalla det). Som Dixie Chicks till exempel. Mysig musik såhär på hösten. När jag är ute och strosar omkring här omkring och fotar. Det är något grymt mysigt!
Eftersom det varit så tråkigt väder idag har jag inte kommit ut något, förutom ett försök med att borsta hunden lite(gick inte så bra, han gillar det inte). Jag är så rädd att han ska dö ifrån oss snart. Inte för att han är sjuk eller något sånt, han är väldigt pigg! Men man märker ju att han börjar bli gammal(11år blir han i år), inte lika mycket energi längre. Åh, gubben min!
Dags för något annat nu... Hmm...

Snygga boots.


Hittade dom här snygga skorna på Modekungen idag. Skulle inte vara helt fel alltså. Det finns så många fina skor just nu. Hur ska man kunna välja? Bäst att bestämma sig snart. Innan alla snygga är borta, det är nog inte bara jag som letar efter mina höst/vinter skor nu.

Jag grejar med mina naglar nu. Testar lite med nagellack här och där. Det är svårt. Men kul! Jag ska ha rosa på topparna(som fransk manikyr, fast inte vitt). Men kladdigt och svårt är det. Får se om det blir bra. Har ju äntligen fått lite finare naglar så man kan göra något med dom! Det är kul!
Har på mig min stora gosiga hoodie som jag fångade på en konsert en gång för flera år sedan. Det är en herr hoodie i storlek L. Men i alla fall... Det jag ville komma fram till är att den har legat i en påse sen jag kom hem från Irland. Bara för att doften skulle hålla i sig. Jag vet! Jag är knäpp. Men det är så mysigt, nu sitter jag här och luktar på den, den luktar bebis och min Irlandsfamilj hus. Åh! Nu vill jag hålla om min lilla flicka och lukta på hennes mjuka underbara blonda hår. Jag saknar henne. Lillan...

Nu ska jag lacka klart mina naglar. Sen rita lite. Byebye!

Sov inte bort morgonen.

Lyssnar till Anna Ternheims underbara toner. Perfekt start på dagen. Perfekt till att vakna till. Jag gick upp för en halvtimme sen. Jag vet inte om jag någonsin sovit så länge förut! Och jag förstår inte varför jag sov så länge. Hade väckarklockan till 9 men stängde av den när det ringde, som vanligt. Fast då brukar jag bara somna om i en timme till. Så nu är jag lite sur för att jag missade morgonen och för att den här dagen kommer att ta slut väldigt fort. Jag förstår mig inte på människor som sover hela morgonen och förmiddagen. Morgonen är ju så underbar! Så vacker! Man går verkligen miste om någonting om man sover förbi den.

Men nu ska jag dricka upp min smoothie och mitt te. Det är så tråkigt väder idag. Fast jag kanske tar mig ut på en promenad sen ändå. Jag känner mig skyldig naturen det. Haha :)
Ha det så bra! Kram!

The Little Mermaid.

Nu har jag tittat på "The Little Mermaid" igen. Den är så fin att jag får tårar i ögonen hela tiden *snyft*. Jag verkligen älskar Disney-filmer! Dom är så fina och "happy feeling" att man bara vill skutta omkring och skratta! Men nu för tiden ser jag dom gärna på engelska. Jag stör mig så annars på att munnarna inte rör sig rätt när det är på svenska. Men i alla fall. Ariel fick sin "Merman"(eller bara man förresten...) och jag fick mig ett riktigt gott glädjerus!

Har tänkt fel hela eftermiddagen, för jag hade förväntat mig lite Idol ikväll. Men sen kom jag på att det bara är måndag. Tusan! Har inte riktigt hunnit hämta mig än(haha!!) så jag är helt kass på att komma på vad jag kan göra istället. Det blir nog en till film om jag hittar någon kul i våran samling.

Sov så gott! Puss o kram!

Smoothie - Wonderful!


Jag blev väldigt sugen på smoothie när jag hade rullat färdigt chokladbollarna...

Både Lovisa och Irland har fått mig att gilla smoothie. I Dublin har dom små kiosker överallt där dom säljer smoothies och juice. Zumo heter dom. Det skulle vi kunna ha här. Jag tror att det skulle kunna bli populärt.


Måndag

Hej på er!
Vaknade för några timmar sedan och har suttit och tittat på något friends-avsnitt nu det senaste. Min vän Lovisa tipsade mig om några ställen i Göteborg som söker arbetare. Så jag har sökt till två till nu. Jag vill så gärna ha ett jobb nu!
Jag tror jag ska gå ner och göra en sats med chokladbollar. Det var länge sen nu! Och det är ju så himla gott! Men det skulle vara riktigt skönt med en dusch nu! Bara det att jag inte kan duscha håret idag igen, det är ju inte bra att duscha det för ofta, och då är det inte lika skönt att duscha om man har ett torrt huvud. Det känns så konstigt tycker jag. Haha :P Jag är knepig.

See you later!

Hemma igen.

Nu har jag kommit hem. Det blev regn när vi kom upp på Kinnekulle. Men det var trevligt ändå! Det blev ju ett annat äventyr än vi hade förväntat oss. Och när vi hade haft picknick där uppe så åkte vi till Skövde och gick på bio. Vi såg på "Sommaren med Göran". Jag tycker inte den var bra. Men dom andra tyckte den var väldigt kul. Kanske var jag på fel humör eller något. Jag vet inte. Aja, det var trevligt ändå!

Tror jag ska lägga mig alldeles strax. Är riktigt trött idag!
Sov så gott! Kram!

20.09.09



Enjoy!
Puss & kram


Söndagsfina.

Hej bloggen!
Idag har jag och mamma tvättat hunden. Först borstade vi bort massor överflödig päls och sen duschade vi honom ren. Så nu går han där på framsidan med sina spinkiga ben. Han ser så rolig ut när han är blöt! Hans päls är ju så tjock, men när den är blöt ser han så spinkig ut. Spinkig kropp och stort huvud(vi tvättar ju inte huvudet på han).

Jag duschade precis också. Behövdes efter att ha tvättat en hund. Uäck! Så nu är både jag och Riku söndagsfina :) Haha! Nu sitter jag och väntar här. Jag ska nämligen på äventyr med några vänner till Kinnekulle! Ett berg här i trakterna. Mitt favorit ställe! Så underbart vackert är det där!
Ska bara lägga ut några foton jag tog idag...

Ny Cykel.


Visst är den fin? Och den är grön!

Jag var ute en stund i alla fall, men det är inte lika kul att vara ute i trädgården som när man var liten. Jag är inte lika påhittig som jag en gång var. Men man kan ju inte vara barn jämt heller :)
Så man kanske ska rita lite. Jag blev sugen på att måla med akvarell förut. Har redan tagit fram färgerna och blocket. Behöver bara leta rätt på penslarna och hämta lite vatten. I'll see. Det lockar ju inte lika mycket längre...

Slut på slappandet för idag - ut till trädgården!

Jag har inte tagit vara på dagen än. Det var så skönt att sitta inne och bara ta det lugnt.. Men nu ska jag klä på mig på riktigt och gå ut i trädgården och fota lite. Jag måste fota min nya cykel som jag fick för några dagar sedan. Även om jag haft den ett tag nu så såg jag den först igår! Min syster har "lånat" den under tiden, från och till bussen till skolan. Haha! Jag fick den för en sats chokladbollar! Fast jag har inte gjort dom än, men han ska få dom så småningom... Men den är så fin! Grön och rostig :)

Ha det så bra kära vänner! Puss!

Autumn ♥

Ännu en vacker dag. Så idag måste jag komma ut igen! Det är tom finare idag än igår! Öppnade fönstret här i hallen(där datorn står) och det blåser in massor mumsiga höstdofter. Åh, jag är så kär!
När hösten kommer så får min kreativa sida fart igen. I alla fall med kameran. Jag vet en som vill gifta sig på hösten i alla fall :) Moi! Tänk er ett bröllop ute i vår fina natur på hösten, massor med vackra löv i alla färger, vinden med dom härliga höstdofterna, fåglarna som flyger högt uppe i skyn och säger hej då, håret som flyger med den friska vinden... jag kan fortsätta i all evighet. Det klingar ju så fint! Jag ryser.


(Från igår)

Nu ska jag klä på mig, sen får jag se vart den här dagen bär av.

Kängor.



Dom här kängorna, från Modekungen, pratade jag om! Dom finns i brun, svart och beige också(jag vill ha dom svarta) och kostar 699 sek. Vilka skönheter ha? Men det enda är att jag tycker det är läskigt att köpa skor på internet. Eller inte läskigt, men det är ju lite lättare att testa i en affär och se om dom är bra. Hmm, tål att tänkas på.

Nu ska jag ta mig en shower! Sen ska jag iväg :D

Dagens...


Mina joggingsskor passar fint i denna terräng. Tog inte lång tid innan Riku skvätte ner både dom och mina jeans när han klev i lerpölarna. Haha x) Och jag gillar hur jag håller i bajspåsen som en självklar accessoar :)

Det var i alla fall härligt att få komma ut på en lång lång promenad. Det behövde jag på alla sätt och vis! Och nu är jag på ett mycket bättre humör än förut(även om jag var på bra humör då också). Så här sitter jag och skiner som solen och har ett bananleende stort som en banan :P
Pappa har varit och plockat lite kantarell medan jag var ute på promenad. Så det blir nog gott till middagen :) Han skulle göra "dill-kött" idag, och det kan jag ju säga er att det är mycket gott!

Jag lyssnar på Lady Gaga nu. Hon är duktig! Men det börjar bli lite uttjatat. Det funkar inte i längden! Men man skulle kunna dansa till det! Not bad :)
Lite senare ska jag visa er ett par mycket snygga kängor jag hittade när jag kikade runt lite förut. Men nu ska jag äta! Ciao :*

Vilken vacker dag!

Det är underbart väder ute idag! Jag tror att jag bara måste dra med hunden ut på en härlig promenad!

Jag var uppe lite väl sent igår. Satt som fastklistrad framför Friends. Och då blev det svårt att somna. Så jag började tänka jobbiga tankar om framtiden. Som att jag ska flytta till Göteborg men inte har fått något jobb där än, om det är värt att flytta dit nu när jag inget vet, om att jag inte har fixat mitt körkort än och att det blir ganska svårt om jag bor där borta då jag inte kan åka hem hit och övningsköra hela tiden, om att jag kanske borde stanna här och leta jobb här och ta mitt körkort samtidigt. Men det är inte alls lika lätt att hitta jobb här. Och nu när jag tänkt att jag vill åka till Göteborg och har bestämt det så känns det bara jobbigt att tänka att det kanske inte blir av? Jag vet inget just nu... Jag önska att någon kunde säga till mig vad jag ska göra.

Men jag somnade tillslut och är på glatt humör idag trots allt! Och en promenad vore nog det bästa just nu. Så jag kan tänka lite. Ha en bra dag!

God kväll!

(tråkiga vardagsuttryck på mina rubriker?)

Idol är ni slut för idag.
Ingen favorit idag heller. Men man får ju höra dom igen snart! Så då kanske jag hittar någon! Nu ska jag titta på Friends igen. Är på säsong 4. Det finns 10... Så det lär ju ta ett tag...

Tjenare!

Nu har jag städat en del här hemma och precis ätit mat som pappa gjort(köttfärssås och spaghetti). Och kvällen kommer sakta men säkert. Så jag kanske ska iväg ut på en skön promenad nu innan Idol börjar. Jag tittar nästan aldrig på tv. Idol är verkligen det enda jag kikar på. Och jag har märkt, nu när jag inte är van vid tv, att jag blir riktigt irriterad på alla reklampauser! Jag hade glömt att det var så mycket reklam på tv! Fast iofs så tittade jag mycket på tv på Irland, men då störde jag mig inte så mycket på reklamen. Kanske inte var så mycket som här?

Mamma kom hem med en nagellack som jag bad henne köpa(hon skulle ändå till stan) och ett par tofflor från Finland :) Det var snällt av henne!

Jag har sån kass koll på veckodagarna. Det är torsdag idag va? Haha, jag tror det i alla fall. Men igår var det ganska läskigt! När jag precis hade vaknat låg jag en bra lång stund i sängen och försökte komma på vilken veckodag det var. Var det måndag, tisdag, onsdag eller kanske bara söndag? Haha! Det var skumt...

Ha en fin kväll allesammans! Puss!

Good morning!


Idag är himmelen täckt med moln. Som om ett helt skynke sträcker sig från horisont till horisont. Därför blir solen så suddig. Var tvungen att ta lite nya bilder. Kände mig skyldig till det. Det blir ju nästan bara gamla bilder nu för tiden.

Idag ska här städas! Har tagit en lugn morgon med lite frukost och Friends. Ganska gött att ha de här mornarna, att inte ha ett jobb eller en skola att gå till så att man får stressa massor med frukosten. Fast jag vill verkligen ha ett jobb. Men man får ju se det från den ljusa sidan! Senare, efter städning, så ska jag gotta mig med en härlig promenad i hösten härliga atmosfär.

Kom ihåg idag! (för mig)
- ring till specsavers!


Ha en bra dag på jobbet, i skolan eller där hemma!
Kram!

God natt!

Kom precis hem från en härlig promenad med hunden. Jag gick "kortis"rundan dock. Imorn blir det "långis" istället :) Så nu ska jag kika på Idol. Om det går att se från början på tv4.se redan? Hmm... Sen ska jag sova!

Vart tog min dag vägen?!

Jag har bara, då menar jag bara, suttit och kollat på Friends idag. Enda sen 10-tiden då jag gick upp. Inte konstigt att jag börjar känna av en lätt huvudvärk. Men snart ska jag börja med middag och sen ska jag ut på en lång kvällspromenad med Riku. Jag ÄLSKAR att promenera på kvällar! När solen går ner, det blir mörkt, frisk luft att andas in, alla människor är inne i sina hus efter en lång dag på jobbet/skolan och jag får hela vägarna och byn för mig själv.

Jag ska börja promenera varje dag. Måste börja röra på mig lite mer.

Nu har jag gått i glasögon i två veckor.

Jag har ALDRIG förut haft glasögon, utan uppehåll, så länge! Så ikväll tänkte lilla jag att jag skulle beställa hem nya linser(eftersom mitt sista par gick sönder). Min mamma kom till datorn för att hjälpa mig, och börjar babbla om att man måste ha massor siffror hit och dit för att få rätt linser med rätt styrka. Jag som trodde att det bara var en siffra för varje öga blev väldigt irriterad. Så då rusade jag in till mitt rum, letade efter papper, kvitton, linslådor, ja allt där alla dessa siffror och gojs kan stå på. Men hittar inget. Så jag fortsätter ner till toaletten och kollar i låder och sminknessesärer men hittar inget. Då går jag till vardagsrummet och kikar i min hyllåda med viktiga papper, men hittar så klart inget. PLUS att jag dubbelkollade alla ställen också!
Så då får jag alltså ringa till Specsavers i morgon och fråga om jag kan få mitt recept. Och dom kommer säkert tjata på mig att jag måste komma och kolla mina ögon igen(eftersom det var ett bra tag sen sist). Och jag som inte har råd kommer säga att jag håller på att flytta till Göteborg och inte har tid, men att jag ska göra synundersökning där istället(fiffigt va?!). Jag hoppas att det kommer att funka! Tusan för att det ska bli så krångligt.

Nu ska jag kolla på lite Friends!
Vad vore man utan Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe och Joey?? Haha :D

Favorit citat från Idol 2009.

"Jag heter Josefin och jag brukar få som jag vill"

"Det kunde dom ju sagt tidigare, att man både behöver se bra ut och sjunga bra"


Åh! Heeelt underbart!

Vår vid sjön.

(Från en dag när jag var vid sjön och tog några foton)

Morsans skor.


Dom är min mammas, och dom är mycket snygga tycker jag. Kanske att jag lånar dom någon dag när man vill ha något lite finare än Conversen (bara en strl för stora). Jag har fastnat i Converse-träsket. Det får banne mig vara nog snart! Haha :)

Han vet.

Det är häftigt hur hundar kan känna av saker. Jag hade precis bestämt mig för att jag ska ta med Riku på promenad och skulle bara ner och hämta lite is, och sen gå upp igen och sätta mig här en liten kort stund. Då står han och tittar in genom fönstret i ytterdörren(ungefär som på bilden) när jag passerar den och viftar på svansen och gnyr lite. Han är inte dum! Undrar hur han kan veta? Så gör han liksom aldrig annars. Det står ju inte direkt skrivet på min panna, och för den delen så kan inte hundar läsa.


Han är så fin våran hund. Men lortig som tusan!


Trattisar.

Tänkte ge mig ut på jakt efter trattkantareller idag! Har inget bra ställe längre. För mitt ställe förstördes, någon högg ner träden där. Så nu växer dom inte där längre...
Det finns sjukt mycket svamp i skogarna! Så ni som skulle vilja ha lite svamp på mackan eller i maten, kan verkligen rekomendera er att dra ut en sväng i skogen.

Kan dock inte bestämma mig om jag ska ta med hunden eller inte. Det är så mycket lättare att gå själv! Men han blir ju så glad! Och sen kan jag inte bestämma mig om jag ska plocka kantareller samtidigt som jag letar efter trattisarna? Pappa har ju redan varit ute efter kantarellerna, så vi har redan ätit det endel. Haha! Men man kan ju alltid frysa in.

Jag ska nog i alla fall ta med kameran. För jag fotar så dåligt nu för tiden! Jag älskar ju det! Och jag älskar ju att sedan retuschera och leka med dom. Har jag glömt det?

Ha en fin dag! Och lycka till om ni ger er av en sväng till skogen :)
Kram!


uppdatering...

Jag går nog inte och plockar svamp ändå. Det får bli en promenad med Riku. Men jag tar med mig en kasse ifall jag känner för att "hoppa in" i en skog på vägen... Haha :D

God morgon alla glada :)

I natt blev det inga jobbiga drömmar med kroppar med två själar och läskiga själar med hundratals tentakler. Utan i natt blev det "vanliga" lätta drömmar. Jag älskar böcker! Men oo så farliga dom är emot mig.

Jag satt och kikade på alla Idol-avsnitt igår kväll som jag missat under veckan. Idol har inte intresserat mig sen den gången Darin var med. Men i år är det en bra jury och en underbar Jihde med :) Han är så sjukt söt mot alla som söker in till Idol, "kom igen nu! Du klarar det" osv...


Och är inte Laila Bagge snygg? :)


Nu ska här hittas på annat skoj! Pappa plockade kantarell igår, nästan en full icapåse!! Kanske ska man hjälpa till med rensningen? Hmm....

"The Host" ("Genom Dina Ögon")

(Författare: Stephenie Meyer)

Nu har jag läst ytterligen en bok till. Den var väldigt bra! Men inte lika bra som hennes andra böcker(Twilight-böckerna).

Jag tycker egentligen mest om att läsa en hel serie i böcker. Som Twilight-böckerna (Och så har jag läst några andra också. Som jag inte minns namnen på nu). Men den här boken var så lång, så det gick bra ändå. Men man märkte att allt var lite "ihoptryckt". Det blir svårare att hänga med ibland, och för mycket information på för få sidor. Är det en serie så kommer man in i bokens värld på ett helt annat sätt! Det blir mer djupt på något sätt. Det tycker jag om.

Jag vet inte vad jag ska göra nu. Böcker tar slut för fort. Men jag hör att något fräser på spisen där nere. Så jag antar och mor eller far lagar mat. Vilken skulle sitta fint nu! Är så hungrig :)

Resan hem.

(några få bilder som jag tog när vi åkte hem från Göteborg igår)

B&W eller färg?




Nu är jag hemma i alla fall. Sov ganska oroligt i min säng här hemma i natt. Gick på toa många gånger. Undrar vart allt kom ifrån? Haha :) Men känner mig inte trött som bra är! Undrar vart min mobil är, den borde ligga här bredvid mig ifall jag skulle få något jobbsamtal. Jag hoppas! Vore så skönt att få ett jobb. Då behöver jag inte oroa mig över pengar och sånt. Hatar att pengar är så viktigt! Aja...

Rotade fram mitt block och pennor ur resväskan förut. Så det kanske blir lite skiss nu :) Ska rota fram tandborsten också(ja, jag har inte borstat tänderna sen igår morse...). Ciao!

Utropstecken!

Hej då Göteborg, hej Lugnås.

Niki & Damaris

(Några bilder från när våra vänner Niki och Damaris var här!)


Orkar inte berätta om alla korten. Men det var från några caféer vi var på, när vi åt tacos, när vi skulle ut till en Irländsk pub osv... Det var mycket trevligt alltihopa!

Jag har bara lyckats lämna ut 6 cv:n och sökt på 2-3 jobb på platsbanken. Så idag ska jag iväg igen! Hade ju som mål att få ut alla 20st. Jag hoppas jag lyckas idag! Jag är nog lite för kräsen. Eller bara feg, fast då har jag inte fattat det själv.
Jag åker hem idag förresten! Gött på ett sätt :) Alltid "hemma bäst, borta bra".

Ha en fin dag!


Tjenare, mittenbenare!

Det gick inget vidare att söka jobb idag. Jag är för feg. Så jag gav upp. Men senare, efter att jag och Lovisa lagat mat och ätit, så gick jag in på ett mysigt café och frågade. Dom tog mitt cv, men hade inga jobb just nu :) Det var inte alls så hemskt som jag inbillat mig! Så nu är jag redo för imorgon!

Nu kommer snart Alexander hit. Lovisa är inte hemma än, hon åkte iväg på en nollning-grej i skolan, men kommer senare.

Nu ska jag läsa min bok jag köpte igår - "Genom Dina Ögon"
Ciao!

PS! Imorn är det Sverige - Malta (VM-kval)


Morgonstund Har Guld I Mun

Vi gick upp lite innan sju idag, klädde på oss, gick ut med soporna och ut på en skön promenad på Göteborgs gator. Och nu ska vi äta frukost, Lovisa gå till skolan och jag gå ut på gatorna igen och söka jobb på små söta caféer och restauranger. Nervöst! Många kommer nog vara sura och säga "nej". Men det får jag ta. I'll make it!

Vi lyssnar på "Isn't she lovely" nu, haha! Jaja, nu ska jag äta min frukost. Sen ladda :D Ciao!


Gute Nacht!


Vi är så sjukt snygga! (foto: Damaris)

Nu ska jag och Lovi släcka här och somna så sött! Ciao!

Göteborgare?

Nu har jag flyttat in i Lovisas garderob lite. Oj! Har jag flyttat till Göteborg nu? Är det nu jag ska börja prata "göteboska"?! Vad fort det gick? Stannar jag? Hmm, ja. Det vet jag ju inte säkert än...

Något för mig?

Haha, skitsnuggt ha?! Elin, som hälsar på mig och Lovisa, läste precis i en tidning att pälsvästen är ett måste nu i höst. Haja :D Fast detta är ju då ingen väst. Kanske man kan sticka ut lite då... Eller nej, jag ska inte köpa den alltså!

Mitt "fejk"smile är mycket vackert.

Nu har Damaris och Niki återvänt till sitt hemland Tyskland. Så nu är det bara jag och Lovisa här. Fast det är ju inte riktigt sant. För Elin hälsar ju på :)

Jag och Lovisa var tidigare iväg till biblioteket för att skriva ut mina cv:n som jag ska gå runt med på stan imorn och under veckan. Lite läskigt! Men det går nog bra när man kommer igång. Jag har sökt till två restaurangjobb som jag hittade på platsbanken än så länge. Ett av dom lät ganska bra. Så jag hoppas att dom hör av sig!

På torsdag så åker jag och Lovisa hem till Mariestad. Sen åker jag nog med hit igen på tisdag. Jag ska ju bo här ett tag. Och får jag ett jobb så bor jag här ännu längre! Känns konstigt, har inte fattat det än! Men det är mys :)

Ha det så bra! Ciao!!!


Mary Kay

Nu sitter vi här efter en hudvårdsklass från Lovisa. Hon visade oss fina produkter från Mary Kay som ska hjälpa huden att se fräsh ut. Så nu känner vi oss mycket fräsha och vackra. Vi fick testa lite smink och sånt också. Man blir riktigt sugen på att köpa! För det kändes faktiskt bra även efter första gången!

Damaris i bakgrunden och Lovisa, som man inte ser ansiktet på, som visar upp en av alla hudvårdsprodukter.

Nu ska vi fortsätta kvällen här i Lovisas lägenhet. Jag är inte trött på långa vägar! Men det kanske dom andra är. We'll see.

Ha en underbar kväll! Eller sov gott om ni ska till sängs.
Kram!


Göteborg, Dag 1

Just nu sitter jag ensam i Lovisas lägenhet eftersom hon har åkt till skolan. Jag ska möta upp med min bror på stan lite senare. Han ska leta efter en väska(tror jag han sa) och sedan ska vi äta lunch ihop. Det blir trevligt! Tysk-flickorna kommer runt 6 vid terminalen. Och då ska jag och Lovisa stå där och hälsa dom välkomna till detta Sveariket!
Vi har planerat lite vad vi ska visa dom och hitta på dessa dagar osv. Bland annat så ska vi visa dom älgar(såklart!) och Liseberg. Någon flicka ska sjunga på Liseberg imorn. Så vi tänkte passa på då!

Tänk, att en vacker dag kommer jag kanske bo här. Det känns konstigt! Men åh så trevligt det är att tänka på! Ha det så bra! Så får vi se om vi hörs ;)


I Göteborg!

Nu är jag hemma hos Lovisa i hennes fina etta i Göteborg. Hon har det så mysigt här! Och jag blir jättesugen på att ha eget också! Och vilket läge! Och för ett så bra pris! Ja, vilken lyckans ost hon är.
Vi har varit iväg i mataffären för att fylla kylskåp och skafferi inför helgen. Och nu har vi tittat på lite filmer och bilder på våra barn på Irland och ska fortsätta kvällen med lite te och polly. Vi(faktiskt båda, kom vi fram till i mataffären) har funnit kärleken till denna vanliga men ack så goda "goodies"!

Imorn vid halv 17 landar flyget från Frankfurt med våra tyska flickor :) Ska bli så grymt kul att träffa dom igen! Det pirrar i kroppen när jag tänker på att imorn så kommer vi få träffa dessa välbekanta flickor och prata engelska dom närmaste dagarna! Jag saknar att prata engelska faktiskt! Åh :D

Ha det så bra alla vänner!! Ska väl uppdatera något mer under dessa dagar. Men inte så mycket som annars dock. Pusspuss!

Skit Och Pannkaka!

Mina sista linser gick sönder idag. Nu får jag gå i glasögon i Göteborg istället. Får helt enkelt skylla mig själv som skulle ha kunnat beställa hem nya i tid! Paskan!

God morgon!

Nu vart jag nästan uppe med tuppen! Jag ska ju åka till Göteborg idag! Och har inte tvättat klart riktigt än. Så nu är svart tvätt i full rulle! Sedan blir det vit. Har ni märkt att det regnar? Tusan!

Igår var Alex och Tobbe hemma hos mig. Jag bjöd dom på middag och efterrätt. Och sen blev det kvällsfika också. För dom stannade hela kvällen :) Och det var trevligt! Dock mådde jag inte så bra efter maten. Hade curry i. Och märkte att jag faktiskt inte alls tål det. Och där rök min teori om att det var jordnöt i den curryn jag åt från marknaden, när jag var liten, som jag mådde bajs av. Så typiskt!
Men det gick över tillslut! Och jag mådde bra igen!

(På bilderna är vi ute på en kort promenad genom Lugnås. Vi gick till våran gamla skola(låg- och mellanstadiet) och sedan bort till Fotbollsplanen och hem)

(De svart/vita bilderna har Alex tagit, och dom andra har jag tagit)

Nu ska jag fortsätta med tvättandet och packandet! Ska med ett tåg lite efter två. Inte superbråttom! Men det är skönt att vara klar i tid!
Kram!

Irlands-soffan ♥

(hittade lite old picts på min soffa... saknar den... en mycket bra soffa)

En liten paus.

Sitter här nu en kortis. Städar huset och tvättar tvätt egentligen. För imorn ska jag åka till Göteborg! Så då måste jag ha lite kläder med mig. Maris och Niki kommer från Tyskland och ska hälsa på! Och då ska vi bo hos Lovi. Det ska bli så kul! Har inte riktigt fattat det än. Jag har saknat dom så mycket! Underbart ju!!! Sen åker dom på måndag. Och jag vet inte när jag ska hem. Har inte bokat något tåg än. Men en dag extra ska jag i alla fall stanna tror jag!

Lite bilder från vårat liv på Irland... Äntligen ska vi träffas igen!


RSS 2.0