Dublin, today and yesterday


Jag hittade lite bilder från när min familj var och hälsade på mig borta i Dublin. Det var en mycket trevlig tid :)

Och jag var lika "snygg" som alltid :P

Idag har det inte hänt alls mycket. Förutom att jag har fotat mina solbrillor från Mango som jag köpte förra året. Jag tänkte sälja dom på tradera eller seconds.se, och lite andra grejer också så småningom. Sen har jag ritat lite också.

Men igår så hände det grejer i alla fall! Då cyklade min vän Anika hit från stan och vi var ute på en lång promenad till hamnen med hunden och fotograferade. Sen när hon hade cyklat hem igen så ringde Lovisa och Alexander och ville bjuda på tacos och jeopardy. Det kunde jag inte säga nej till! Var en supermysig kväll med några vänner :)



Ha det så bra så länge! Ciao :)

Våren är ju typ här på riktigt typ...

Jag hittade videkissar(eller heter det så?!) utanför farmorshus precis, när jag var på väg hem. Hann dock inte hälsa på min gamla farmor eftersom jag skulle skynda hem och bli upplockad av Lovi och Alex!

Fast nu borde dom ju komma snart!!! Måste klä på ytterkläderna igen! CIAO!

Mys-hoodie!


Jag köpte den här ljusgråa hoodien från BikBok på min shoppingdag i Skövde. Perfekt att ha under vårjackan när det fortfarande är liiite för kallt ute, men ändå för varmt för vinterjackan.

Jag har insett att min kamera stått lite för länge och dammat. Jag måste lämna in den. Kamerahuset är så dammigt. Det synns ju inte så ofta. Men kommer det in lite solljus i linsen, då syns det jätteväl! Även om jag kan retuschera bort det sen på bilderna. Men ändå! Och så måste jag köpa in lite borttappade delar till den(linslock och ögonmusslan).

Hoppas ni har fått sova gott!

Tjao tjenare!

Goddag på er!
Strax ska jag iväg in till stan och träffa gänget från Trysil! Vi ska ha lägereko, och det kommer bli grymt kul att träffa alla igen! Sen senare är det ungdomsmöte. Så det blir en fullspäckad eftermiddag och kväll!

Igår åkte jag iväg till stan med mina vänner. Min kompis Daniel är hemma ett tag från Linköping. Och det var väldigt kul att få träffa honom! Man saknar ju sina vänner som flyttat och man inte träffar så ofta. Vi åt pizza och sen åkte vi hem till Anika och hade en supertrevlig kväll! Många blev vi tillslut. Men det var bara kul!

Nu ska jag fixa lunch till mig, eftersom jag inte hinner äta middag så får jag göra något rejält att äta!
Hejhej!

Vill ha!


Fy vad jobbigt det är när man vill ha saker, men inte kan få... Bikinin är för dyr, likaså väskan och brillorna har jag inte hittat än. Väskan är verkligen något så otroligt fin :)

Jag skulle ju visa vad jag köpt igår för er. Men sketans, inte på humör dock. Får se om det blir idag eller imorn kanske.

Shopping in da Skövde :)

Ett liten tjuvkik på mina inköp denna dag...


Idag har jag varit i Skövde och shoppat
i massor timmar! Jag har inte direkt sett fram emot denna dag, eftersom att jag är sämst på att shoppa och känner typ skuldkänslor varje gång jag betalar för ett klädesplagg. Tror jag har varit utan shopping alldeles för länge! Men jag tvingade mig att köpa lite spontant. Och sen rullade det på så att jag också fick tvinga mig att sluta! haha :) José var med på min shoppingrunda, och det var jättekul att få träffa henne igen! Nu är jag ganska mycket fattigare. Men väldigt nöjd över alla köp! Dock såg jag att det var massor hål i ett blommigt linne från gina när jag kom hem. Men syrran ska byta det åt mig imorn :)

Imorn ska jag visa er kläderna.
Speciellt nöjd över ett par jeans från bikbok och roliga strumpbyxor från Åhlens!

Tove, ja men hon är ju saknad.


Tillbaka från skolan...

En gång för länge sedan försökte jag bli bra på paint. Men det var alldeles
för tidskrävande att måla på det sättet. Så jag tröttnade väldigt snabbt... Haha!

Nu måste jag hitta på något skoj! Jag behöver göra något skojigt. Annars blir jag tokig! Har bara studat idag typ. Det var inte så kul. Men jag fick träffa Lovisa på hennes lunch i alla fall! Och det var mycket trevligt :)

Nej, nu till något skojigt!

Morning!

Oops, jag höll på att skolka nästan! Jag tänkte att jag skulle stanna hemma idag för att jag inte har så mycket som behövs göras på skolan. Men så kom jag på, i sista sekund innan jag skulle somna om, att jag faktiskt har en lektion idag!

Igår träffades vi några vänner och hade en mysig kväll ihop. Vi sjöng Singstar, spelade hockeyspel och kollade på Bröllopsfotografen med massor snacks och godis. Det är så härligt att ha så många fina människor i ens liv! Dock är det svårt att hinna med alla... Och jag hatar det! Jag önska att jag hade massor mer tid! Jag får helt enkelt fixa tid åt ALLA min vänner. Så är det!

Nu ska jag kolla till mina ägg. Jag har en äggperiod just nu. Hmm, det lät ju aningens knepigt... Men hjälp vad det är gott med kokta ägg på mackan! :)
Ha det bäst!

Nu är det dags igen...

Jag måste börja rita igen, till några nya arbetsprov...

Ett litet smakprov på mitt förra arbetsprov som jag ritade. Och som ni redan fått ett yttepyttelitet tjuvkik på!

Det ska vara jag när jag var liten. Jag älskade naturen och att vistas i den också. Visserligen gör jag det fortfarande. Men inte på samma sätt som då. Jag klättrade i träd, petade på fågelungar i fågelbon, klappade och "vallade" kossorna i hagen, fångade fjärilar, gick barfota i bäckarna i skogen(även om det var för kallt), petade på grodägg och lekte med grodyngel, testade att äta svartmyror, smög på vilddjur, försökte göra fåglar tama, lägga larver och maskar på myrstackar, peta på spindelbon med massor spindelbäbisar... Det kan nog tyckas att jag var ganska elak mot djuren och naturen. Men jag ville bara testa och "forska" på mitt lilla egna sätt. Inte konstigt alltså att jag ofta hade mask i magen som barn. Så lortig som jag var jämt. Och när jag och min bästis lekte rådjur/harar eller något och åt gräs på riktigt kunde säkert inte heller vara bra!

Nu luktar det mat! :) Så nu ska jag inte störa er mer just nu ;)

 


Titta vad jag fick på posten idag!


Åh, nu längtar jag bara ännu mer till våren!!! :D

Sitter i datasalen...

... och försöker lära mig InDesign. Dock är datorerna i denna sal så himla sega! Men programmet finns inte i den andra salen liksom. Så vad jag gör man?

Jag köpte en bok när jag var på väg till skolan. Sen tog jag en kaffe och chokladboll på fiket här och började läsa. Den är rolig! Jag gillar den! "Karriär & Köksbesvär" av Sophie Kinsella. Bokhandelkvinnan sa att den är väldigt populär och rolig, och att hon nog också ska läsa den snart :)

Nu måste jag fortsätta!!! Fortsätt dagen med ett glatt humör! Det hjälper faktiskt att försöka :) se det positiva med saker och ting. Jag gört :) It helps!

19 mars

God morgon!
Idag tänkte jag åka in till skolan bara för att det är alldeles för tråkigt att bara vara hemma en hel dag. Egentligen behöver jag inte, men då har jag något att göra i alla fall! Om inget annat så kan jag åtminstone plugga och förbereda till nästa naturprov. Som visserligen är om tre veckor...
Jag har en sån där morgon som det är skitsvårt att proppa i sig någon frukost. Så det går väldigt långsamt. Mina Special K är helt geggiga! Blä! Och teet är nästan ljummet...

Vädret är hemskt ute. Men man kan faktiskt se gräset skymta till lite vid vägkanten :) Så det är på gång!
ciao

Blogg-tips :)

Oops! Jag skulle ju tipsa om några bloggar ja... Får nog ta och göra det innan dagen tar slut och jag glömmer bort det...

Matilda Salmen - den flickan är urgullig hela hon! Hon illustrerar barnböcker och är väldigt skicklig med sin kamera också. Hela hennes blogg är sockersöt med små söta texter i fotona och söta illustrationer.

Emelies godsaker - här har ni en blogg med massor goda bakrecept! Kan varmt rekomendera! Jag har bakat hennes Chocolate Chip Cookies ett antal gånger :) Helt magiskt goda är dom!

Hilda Bordahl - denna flickan har jag följt i mååånga år nu, sen jag hade lunarstorm(5-6 år sedan). Det har varit grymt att se hur hon har utvecklats under alla dessa år! Hon pluggar foto-gojs på gymnasiet och är sjukt duktig! Vilken känsla hon har... :)

"60-tals Emma"
- den här bloggen går jag inte in på så ofta... Men det betyder inte att jag inte gillar den lika mycket som alla andra! Men hon uppdaterar inte lika ofta. Men kika gärna. Hela hon är 60-tal. Och hon har massor fina kort på sig själv.

Sen är det ju massor fler bloggar som jag läser... Lite då och då. Mode-bloggar som Kling, EmsEdge, Fashiontoast, Lisaplace och andra "större" bloggar som Nevnarien, Kenza osv...

Hjälp vad jag är nördig. Och hjälp vad jag VERKLIGEN måste sluta att spendera så mycket tid vid alla dessa bloggar jämt...!
God natt!!!

Längtar...


Det är väl knappast bara jag som längtar massor när jag ser den här bilden?

Morgon!

God morgon ni sockersöta!
Jag gick upp lite för tidigt egentligen. För jag tror jag åker inte till stan lite senare och sitter vid datorerna. För sen ska jag ev. träffa Maryan o Lamees. Och jag orkar inte sitta framför en dator i FEM timmar. Då skulle jag väl i och för sig bli klar med allt! Men det vill jag ju inte heller. Inte än... Kurserna är ju egentligen till för att hålla på i en hel termin.

Jag tänkte tipsa er om några bra bloggar!
Men nu har jag fel dator... Och jag kan ju inte dom utantill. Men senare idag så!

Igår köpte jag ett par converse(nya) på tradera. Jag fick dom för 510 kr och nya i affären kostar 699. Så det var ju inte så dåligt! Så nu ska dom bara komma med posten. Då har jag i alla fall ett par vår/sommarskor! Sen måste jag köpa ett till par andra skor, eller två.

Nu ska jag fortsätta mitt shoppande på internet :D Ciao!

Today...

Min dag i bilder:

Naturlektion med labb då vi kikade på olika sorters celler. På bild har ni växtceller i en bit mossa...

Lata Marie tog bussen från vadsbo till skolan...

Idag var det min farmors namnsdag. Farmor Gertrud bjöd på bulle och tårta :)

Sen kom jag äntligen hem... Och då var jag tröttast i världen! Det kan jag lova er!

17 mars

God morgon på er!
Nu är jag uppe. När mobilalarmet ringde 05.30 så trodde jag att jag ställt den fel. Det kändes inte alls som om jag skulle gå upp på riktigt. Vilket gjorde det tusen gånger värre att vakna till alarmet... Det borde inte vara lagligt att gå upp så här tidigt! Men nu är jag uppe... Dock fick jag se att det har snöat i natt också. Då var det sååå nära att jag gick och la mig i sängen igen, varför vakna till det här liksom?!

Idag har jag natur och sen tänkte jag fortsätta lite med webdesign och börja med Indesign också kanske. Och så ska jag lämna en bok på vadsbo :/ jag som inte hittar där! Och just det! Jag ska köpa frimärken också och skicka lite brev. Sen ska jag hem igen... Längtar! Hehe, nej. Det är gött att ha något att göra om dagarna faktiskt! Så känner jag bara just nu när jag fortfarande är morgontrött och invirad i ett gosigt och varmt täcke.

Have a nice day!
Vi hoppas på att solen visar sig lite senare :)

5-7 mars, hemma hos Lovisa i Göteborg


Lovisa hade superlyxigt Mary Kay-smink...

Vi var på bio och såg "Alice in Wonderland" 3D. Jag vann två biobiljetter!!! Vem vill gå på bio med mig??

Vi lagade en god middag ihop...

Jag och Lovisa bakade cup cakes som var jättemättande för det var så mycket choklad i... Och glasyren på såg ju inte så jättesmaskig ut direkt... hehe ;) Lovisa know what I mean!

Våren är på väg :)

Har ni någonsin drömt att ni kan flyga? Det tror jag allt att ni har! Men jag kan flyga varje gång jag drömmer. Om jag behöver och vill. I natt flög jag hela tiden i stort sett. Jag flög runt på hela jorden och upp till stjärnorna där jag kunde se andra galaxer långt långt borta. Jag utvecklade mitt flygande. Nu kan jag flyga snabbare än vanligt. Det gäller liksom att lägga sig som ett "spjut" när man flyger. Och inte flyga ståendes. Det går så sjuuukt mycket fortare då! Det känns som om det inte skulle gå att "lägga sig framåt" i luften, men jag testade och det gick! Och om ni drömmer att ni flyger och lär er att flyga som "spjut" flyg då till Kina och sedan rakt upp mot himmelen, då ska det finnas ett himmelskt shoppingcenter där. Jag lovar! Jag var där! Och där fanns det massor annat folk som också kunde flyga. Det är ju bara de som kan flyga som kan komma dit liksom.
Jag skulle kunna berätta mer om drömmen, om uppdraget med en jättestor silverkedja med ett jättestort hjärta i som jag skulle beskydda. Men jag minns inte så jättebra om just den saken...

Idag är det helt underbart vackert ute!
Våren försöker verkligen att sopa undan vintern. Det tycker vi om! Men jag ska sitta inne det mesta ändå. För jag har endel att göra. Ni vet, man måste ju söka sommarjobb och sånt. Och sen lite annat också. Men jag hoppas på att komma ut en liten stund i alla fall! Få lite sol i ansiktet :)

Ha en bra sista studiedag!
Ni som har det...

Dagens teckning.


Det blev alldeles för rörigt idag... Det gick inte så bra. Vet inte om det är för att färgerna är för mesiga, eller för att jag har för många färger...

Men det har varit roligt att rita!

God morgonens!

Stanna hemma... gå till skolan... hemma... skolan... hemma... skolan... hemma... skol...
Äsch, jag vet inte alltså! Kanske hemma idag och skola i morgon eller tvärtom. Vi får se!

Men det lutar ju liiite mer åt att jag stannar hemma idag. För jag vill rita! Och jag måste nästan tillåta mig det när jag känner ett så starkt sug efter det! Och blir det som JAG VILL så blir det nog en teckning på ett stort A3! Och det händer ju typ aldrig. Och jag kommer använda mig av akvarell och pigment liner. :)

Igår var jag hemma hos Anika och vi var några där som firade hennes födelsedag. Hon bjöd på riktigt god mat! Och efter det fick vi gott starkt kaffe med en citrontårta från Lundstedts konditori.

Nu vaknade pappa, och nu ska jag börja rita. Jag stannar hemma idag :)

Shopping suger!

Oj, det har varit en tuff dag. Så här trött har jag inte varit på väldigt länge. Kan det vara för att jag har passerat 20 år? Jag har nog aldrig tidigare i mitt liv varit så trött som jag ibland(väldigt sällan) kan bli nu för tiden. Men det gick! Det var tur att jag hade solen i ögonen hela vägen hem från Mariestad så att jag inte somnade. För det hade jag garanterat gjort annars.

Jag hittade ett par solglasögon idag! Men när jag hade varit i skolan och tänkte att jag skulle köpa dom, så var dom inte kvar. Då blev jag ledsen. För jag brukar aldrig hitta solglasögon som jag gillar. Jag har märkt mer och mer att jag är värdelös på att shoppa. Det är VÄLDIGT sällan jag blir nöjd. Och jag har RIKTIGT svårt att hitta det jag vill ha. Men jag älskar nya kläder! Önskar att någon annan kunde shoppa åt mig. Det är verkligen supertrist! Någon frivillig? Kom ihåg att jag är väääldigt kräsen. Kan nog anses jobbigt för vissa...
Jag har tänk köpa en t-shirt eller ett linne från Kan Dee väldigt länge nu. Det är ju det, att jag inte kan välja vilket jag vill ha. Jag vet vilket tryck. Men inte om jag vill ha ett linne eller en t-shirt. Så himla svårt! Kan inte någon säga vad som passar mig bäst?! Eller vilket som är mest praktiskt?! Snart drar jag lott eller något...

Nu ska jag ta det lite lugnt innan jag ska sova. Jag är supersugen på såna dära salta frön... Mmmmm! (om jag ändå viste vart man kan köpa dom!)

Trött...

Nu är jag hemma, eller jag är i skolan, men hemma i Mariestad igen. Efter min helg i Göteborg. Och jag är trött idag. Alldeles för trött för att orka vara här. Men på något sätt så går det ändå. Och nu ska jag ha lektion i Photoshop. Men jag skriver nog mer sen när jag kommer hem...

puss o kram

Gooood Moooorning!

Today I'm going to Gothenburg and visit Lovisa!

hehe, I'm not gonna write everything in english...

Idag ska jag till Göteborg och hälsa på Lovisa! Det ska bli så mys! Så nu ska jag ju egentligen packa, för det gjorde jag inte igår. Jag har mycket lättare att packa när jag gör det bara någon timma innan jag åker iväg någonstans. Kommer ihåg alla saker på ett annat sätt. Vet inte varför. Kanske för att det är mer på "riktigt" då att jag ska iväg. Att jag har fattat det liksom.

Nu är det bäst jag tar en allergitablett! Nysningar på gång! Sen ska jag packa!! Ha det bäst!

Smutsigt hår.

Lite så där ruffsigt otvättat hår som snart ska tvättas. Men glad och munter med världsmycket att göra! Jag tycker synd om mig. Men inte massor. Nu luktar det mat! Jag är hungrig! Kom precis på att jag borde planera morgondagen lite och att jag måste packa. Även om det bara blir över helgen som jag är hos Lovisa. Men det är alltid bra att planera! Undrar om det är ok för henne att jag tar med mina arbetsprover och ritar lite då och då hos henne, när det finns tid över... Typiskt att det är så kort tid kvar!

 


Lite funderingar

Hej på er allihopa!
Idag är jag väldigt glad. Även om jag är stressad och har mycket att göra framöver. Men jag har kommit på att det inte hjälps att vara sur och grinig över såna saker. Man kan vara sur och grinig på större saker istället. Som att folk behandlas orättvist och att så många människor dör pga svält och andra hemska sätt att dö på. Och ännu värre! Att det är VI som påverkar väldigt mycket av deras levnads situationer! Men nu ska jag inte tänka på det, inte just nu. För nu behöver jag vara glad så jag orkar med mina "väldigt viktiga" arbetsprover(fy, vad oviktigt det lät nu när jag började tänka på annat hemskt och viktigare).

Det är så svårt tycker jag, att veta vad som är rätt ibland. Är jag verkligen värd att vara så glad och lycklig medan andra har det så hemskt i världen. Borde jag inte åka dit och hjälpa dom istället? Jag vet inte, det känns inte som mitt "kall". Jag kanske behövs här också på något litet puttinyttigt vis. Eller så kanske det blir mitt kall någon gång i framtiden. Vad vet jag. Men jag vet att jag kan vara bättre med att hjälpa andra. Man kan faktiskt ge pengar till de organisationer som hjälper till där borta på alla olika ställen. Man kan skänka kläder och andra prylar. Sen kan man ju tänka lite mer ekologiskt, inte köpa lika mycket kläder(kanske lite mer second hand), inte vara så himla pryltokig! Värsta Pippi Långstrumpisar är vi allihopa! Det är ju sant.

Nej, nu måste jag fortsätta att rita. Och minnas tillbaka till min barndomstid då jag inte hade några bekymmer i världen, klättrade i träd, lekte med småkryp och älskade sommaren och naturen! Jag hade tur som fick växa upp i fina Sverige.

Today I was.... drawing.

Jag ritar och ritar och ritar och ritar...


Akvarell och Pigment Liner


Och nu är jag klar med EN liten del av arbetsproverna. Det går framåt i alla fall! Och det är ju skönt. Men nu är det riktigt bråttom! Och jag tyckte att ni allt kunde få ett litet smakprov. Den är bara en liten pluttdel av teckningen. Jag vet inte om det är ok att publicera innan dom har kikat på det liksom. Men det är ju så många kompisar och bekanta som önskat mig lycka till och peppat mig hela tiden! Då tycker jag att dom ska få se lite hur det blir och så...

På fredag tar jag tåget till Göteborg och hälsar på min vän Lovisa. Åh, det ska bli superdupermegakul! Vi ska bland annat se på "Alice in Wonderland" i 3D och lyssna på en kristen bloggerska. Det är väl det vi har planerat in. Annars blir det väl en hel del mys :) Och jag funderar på om jag ska boka tid hos frissan där borta...

Nu ska här snart gå till sängen. Pusspuss!

Under Progress...


Men vad bilden blir dålig på blogg.se då! Jaja, den får duga.

Jag har ett himla stå i med att rita och måla och skissa och försöka... Det går ingen vidare. Jag har inte kommit någonstans! Men jag vet inte om jag VILL gå på Konstfack just nu. En vacker dag, ja visst! Men just nu har jag lust att gå ett eller två år på en folkhögskola och utvecklas ännu mer. Jag är känner mig inte helt redo för Konstfack just nu. Det är alldeles för snart! Jag blir nästan rädd. Men jag vet inte...

Sketans!

RSS 2.0