Det kommer...

Jag har väl inte riktigt "landat" än. Men så snart jag gör det ska jag vara mer aktiv med mitt fotande osv. Det känns bara som om jag har tusen saker att göra hela tiden! Fast egentligen har jag det inte. Men som igår t.ex... Då åkte jag till kyrkan med Linda som höll på lite längre än "vanligt", när jag kom hem så städade jag rummet, gick igenom garderoben, städade toaletterna, diskade, sopade golv, strök kläder osv osv... Och mitt i allt det skulle jag hinna skissa och umgås lite med vännerna här också.
Låter kanske som en vanlig dag? Men det är det inte för mig. Inte här, jag känner mig nog inte riktigt hemma än. Men det kommer.

Jag trivs! Tro inget annat! Har jättefina människor runt omkring mig hela dagarna. Det är underbart att bo på internat. Det är som ett enda långt läger!

Nu ska jag sova efter en förlust i Yatzy och vinst i kortspelet "bluff"! God natt mina kära vänner!
(och just ja! Bilder från när familjen var här kommer. Även om det inte blev så många!)

Kvällssyssla

"Självporträtt varje dag!" säger läraren Mona-Lisa. "Ok" säger vi. Passar på att öva på skuggning samtidigt. Det är jag sämst på. Och ja, vi vet att det är lite lustigt att hon heter Mona-Lisa och är konstlärare...

Dagens kroki-model... dadammdadammm... tadaaa!

En PAPPERSPÅSE! Börje säger att den här övningen kommer vi att ha nytta av sen när vi börjar "på riktigt" med riktiga modeller. Jag tror att han har rätt i alla fall... Det måste han! För det är inte så himla skoj att måla en påse...


Vi målar med kol. Då finns det överallt efter en stund. Händer, fingrar, näsa o kind. Men det gör inget.

Från idag...

Övning "självporträtt i kol"...

 

Våran ateljé...



My place...

 



Nu ska här verkligen sovas! Har varit uppe av en väldigt märklig och läskig situation... Skolan har blivit bombhotat. Sjukt... Bara helt sjukt... Men nu är allt bra. Polisen har gripit personen.

 


Halmstad och Wanås på samma dag... (igår...)


Enda bilden från Halmstad. Då man inte fick fota inne i Konsthallen. Men det var riktigt intressant! Jag älskade labyrinten. Det var en helt kolsvart labyrint med svarta tygväggar och svart nät över så att ljuset bara kom in lite mjukt. Och där gick man och kände sig helt ensam och trygg. Det var så skönt att komma ifrån alla andra för en stund typ. Kan inte förklara.

Sen åkte vi hemåt och stannade på Wanås. Jättemysigt ställe med stora vackra stall och ladugårdar fyllda med konstverk och en stor park med bokar och intressanta konstgrejer!



In The Night Garden? (I drömmarnas trädgård)...



Jag orkar inte skriva så mycket just nu. Hade tänkt att sova nu. Men annars under denna veckan så har vi fått träna på att måla vinklar och mäta med pennan och idag målade vi självporträtt med kol. Åh! Men det ska jag visa er också innan jag lägger mig! För jag tog faktiskt kort på det!

Orkidéen


Klänningen

Kofta från JC, klänning från BikBok, linnen från Indiska...

Ulriksbergskyrkan med trevligt sällskap

Idag blev jag upphämtad vid skolans parkering av Linda och Eva-Lena. Vi åkte till Ulriksbergskyrkan på söndagsgudtjänsten. Och det var en mysig församling tycker jag allt!

Jag träffade denna goding när jag stod och väntade. Men hon/han var lite skeptisk till mig. Nosa lite, tugga gräs, nosa lite till, gå iväg, komma tillbaka, nosa och rusa iväg. Jag har för mig att dom är arga när dom har öronen så där bak. Men jag kanske har fel... Isf, inget bra tecken! En vacker dag ska jag vinna dens kärlek!

Det är så mysigt här. Vi har massor hästar, kossor, får och grisar här på området. Och en get som går lös. En dag såg jag den i kohagen med alla kossor. Dom trivdes bra ihop!

Öva...

Dagens lektioner: Konstfilosofi, Ateljétid, Idrott och Konst Historia.

Och det har varit... intressant! Ska inte prata om det mer. Men det är sjukt vad mycket man kan läsa ur ett konstverk.

Nu tänker jag sätta mig och skissa av saker i rummet. Måste verkligen träna på det! Och så har jag kommit på att jag måste öva på läppar. Jag kollade lite på mulles teckningar idag. Försöka få inspiration från olika håll är bra! Han är sjukt grym. Alla i min klass är grymma. Känns riktigt bra att ha hamnat här :) Och vilka underbara lärare vi har!


Ägg

Ännu är go dag. Som ännu inte är slut. Men skoldagen är slut i alla fall. Och vad vi gjorde? Jo, vi målade ägg i många många timmar. En riktigt äggig dag. Jag ska nog hänga upp mina ägg i olika storlekar vid min arbetsbänk. Ett litet ägg, ett större ägg, ett ägg som blev för litet osv. Jag som gillar att måla detaljer förstökte förtvivlat att hitta små skräp och fläckar på ägget. Lite fanns det! Men inte mycket.

Så vad har vi lärt oss idag? Jo, att måla ägg.

Nej, men faktiskt så var det ganska givande. För jag är så ovan man kan bli att skissa med blyerts. Och jag känner att jag lärde mig några nya knep i alla fall! Och helt tokigt var det inte att måla ägg. Det klarar man ju åtminstone av!

Nu har jag och Emma(som bor i huset) varit och hämtat våran fikakorg. Och snart ska vi åka in till stan och kika lite med några andra tjejer. Då ska jag passa på att köpa lite mat och kanske någon blomma. Så ha det fint! Ciao :)

Växjö - dag 2

Gött! Då har man varit i Växjö i två dagar nu då. Och det känns riktigt fint att vara här! Trivs som fisken i vattnet. I alla fall än så länge! Och man lär känna fler och fler. Känns inte alls fel!

Idag hade vi första konstlektionen. Som kanske inte var helt som "vanligt" men ändå. Vi fick måla av alla i båda konstklasserna. Man skulle skissa av varandra utan att titta på pappret, utan bara titta på personen. Och det gick ju så där... Haha! Men kul var det. Sen när vi var klara satt vi vid våra arbetsplatser, som vi fått välja själva, och tecknade. Alla är så duktiga! Så kul att titta på varandras teckningar och så.

Så här blev mitt kladd sen på slutet av lektionen. Bara lek. Men skoj!

Min snygga spegel i mitt snygga garderob med handfat och grejer! Bra att ha för oss tjejer :)

Vi hade grillkväll förut vid sjön. Var supermysigt! Och sen har vi umgåts bara vi i huset här. Gött att lära känna varandra. Dessutom är vi sex stycken här nu i Helgö(som vårat lilla kollektiv heter). En till kom hit igår kväll och en idag. Båda killar och i konstettan som jag.
Nu ska jag ta luft med dom andra lite! Ha det fint!!

In Växjö ja!

Nu är jag äntligen här! Så skönt. Och dagen är slut. Också det väldigt skönt. För sömn, det var väldigt snålt med det i natt. Men nu ska jag få sova. Och det ska bli så otroligt skönt! Allt är skönt. Och skolan är underbar. Härlig plats jag kommit till!

Tågresan gick bra. Förutom att jag satt och plågades av att jag var kissnödig hela resan. Först satt jag bredvid en muslims kvinna. Då ville jag inte gå på toa. För skulle jag gå på toa skulle jag behöva ta med datorväskan. Och skulle jag ta med mig datorväskan skulle det kännas som om hon skulle tro att jag var rädd för att just HON skulle ta mina värdesaker. Jag var säker på att hon inte skulle kunna göra något sånt. Så istället för missförstånd satt jag och höll mig ända bort till nästa byte. Sen när jag satt på ett annat tåg glömde jag bort att jag verkligen måste kissa. Och när jag väl kom på det igen så var det bara max fem minuter tills jag skulle stiga av. Så då vågade jag inte. I fall jag inte skulle hinna gå av. Men tillslut kom jag fram till växjö. Och då sprang jag till närmsta toalett!

Hela dagen har gått bra. Bara det att jag varit väldigt trött. Men ett dopp i det blå och lite kaffe gjorde allt susen! Största delen av internatet består av musikelever och sen konstelever. Väldigt många smålänningar och skåningar. Många många olika dialekter och bakgrunder. Och jag har pratat med så mycket folk att det är helt omöjligt att komma ihåg alla namn. Men det får räcka med att jag känner igen deras ansiktet så länge. Jag lär mig nog snart! I alla fall kan jag namnen på de som jag bor ihop med. Och det är ju i alla fall något! Och dessutom kan jag namnen på våra konstlärare!

Nu ska jag gå och göra mig i ordning för sängen. Imorn ska man upp till frukosten halv 8. Frukostbuffén här har visst ett väldigt gott rykte. Det blir intressant!

En liten tjuvtitt på mitt, än så länge, tråkiga rum. Men som är helt ok!


Hej då Mariestad!

Nu drar jag vidare till Växjö och lever där ett tag. Och jag kommer ha internet och dator där borta. Så det kommer gå att nå mig :) Nu ska jag fortsätta med att packa här! I morgon morgon så tar jag tåget ner. Ciao! Vi hörs :D

11.08.10

Mycket som ska göras nu innan flytten. Städa och packa, umgås med vännerna och ta farväl, fundera och planera osv... Jag känner mig som vanligt inte så orolig över packandet, även om det bara är fem dagar kvar tills jag flyttar. Har slängt kläder i tvätten och alla andra kläder som ska med i en stor hög på golvet i mitt rum. Men nu måste jag väl börja vika dom och sortera och börja fylla resväskorna. Det blir en lite mindre resväska att ha med på måndag morgon på tåget. Och någon mer större resväska som mor och far kör ner till mig nästa helg. Prylar och sånt packar jag sist. Det krångliga är ju att planera en hel veckas garderob med kläder. Jag som brukar ändra mig minst 5 gånger typ innan jag bestämt mig för vad jag ska ta på mig.


En bild från i måndag då jag och Lovi följde med Linda som skulle hämta sin nyckel till nya lägenheten i Linköping. Det märks att vi alla börjar närma oss vuxenlivet mer och mer. Alla flyttar från lilla Mariestad ut över hela Sverige. Sorgligt men sant. Men det ska ju inte stoppa oss från att träffas ibland och hålla våra band lika starka som nu.

Nu ska jag vika lite kläder och sedan blir det bullbak med Linda! Vi ska baka till barnlägret som är nästa helg, och som jag varit tvungen att avanmäla mig från... Så himla typiskt! Första gången på 12 år som jag inte är med!

Varmt i Finland.

En badstrand vid Helsingfors i söndagskväll.

Dom har haft så varmt hela sommaren. Upp till 30 grader och ibland mer. Inte konstigt att det varit sånt oväder där också. Inte kul.

Today I was...


Damp... The Sims...

Finns inte mer att säga.

Stackars oss...

Både jag och min hund mår inte så jättebra just nu. Fast han har bara dåliga leder och har sträckt ena benet eller något, så han haltar. Det gör nog inte så jätteont tror jag inte. För han klagar inte. Men jag klagar tyst för mig själv. Jag har en ny dator, roliga planer och mycket på gång just nu, men... jag har nog åkt på en förkylning. Så himla typiskt! Jag hoppas att jag har fel och att det bara är allergin som kommit igång på riktigt typ... Stackars stackars mig!

Jag hittade denna bilden på vovven förut. Från 5 januari(dagen före min födelsedag) detta år. Han ser ju supermysig ut! Jag är lite rädd för att han kanske kommer lämna oss snart. Kanske när jag är borta i Växjö, och då får jag inte säga hej då och mysa med honom en sista gång. Nej, usch. Ska inte tänka så nu. Det blir som det blir. Och det kommer bli jobbigt hur det än blir.

Nu ska jag spela the Sims!

 


Sony VAIO

Shit, det gick skitsnabbt! Pappa beställde datorn igår och hämtade den idag. Inte alls så dåligt faktiskt! Bilderna blir helt underbara då upplösningen och bla bla är hur bra som helst. Jämförde lite förut med mammas laptop och skillnaden var stor. Så än så länge är jag väldigt nöjd med mitt val!

Nej, nu ska jag testa kameran igen :) eller något...

Dagens OUTfit (i tre dagar...)

Ok, jag har gått i samma kläder i tre dagar nu! TRE HELA DAGAR! Och dom kläderna var ju inte direkt nytvättade när jag drog på mig detta en morgon för tre dagar sedan, när jag var väääldigt trött och kände inte för något annat än att sova. Men jag är expert på att tvinga upp mig själv! Jag ligger kvar och snoozar ett tag, tills jag får nog och säger åt mig "ställ dig upp!" och vipps står jag där på klädhögen bredvid min säng och typ svimmar för att jag rest mig för fort. Mitt rum är en endaste stor klädhög! Det är strängt förbjudet att gå in där från och med nu! Bara jag som har inträde. Det är så stökigt att jag skäms varje morgon när jag vaknar, och undrar vad mamma kommer säga om hon ser vilket slarver jag är. Jag måste städa! Hur ska jag annars kunna packa till växjö! Börjar bli dags att ta tag i den saken... Känns hur skumt som helst. Men jag har ju flyttat hemifrån en gång redan, så jag borde väl vara lite van. Eller nä, jag tror aldrig man blir redo för att flytta hemifrån. Det är lika konstigt varje gång. Bara något man måste göra liksom...

Idag kom jag på att jag måste skicka iväg csn-papprerna. Jag tror jämt att allt kommer lösa sig. Det brukar alltid lösa sig tillslut liksom. Men det är inte bra att tänka så jämt. Jag måste ju få mina pengar i slutet av denna månad för att betala hyran och sånt borta på skolan... Jag hatar pengar faktiskt! Jag skulle behöva en som tog hand om min ekonimi och betalade allt åt mig. Såg till att jag inte köpte något onödigt osv... Hur bra skulle inte det vara liksom! Appropå pengar och sånt, idag beställde pappsen min dator på norlanders. Så nu sitter jag och väntar på att den ska gå att hämta :) Lite tidigt än... Men man blir ju lite utav en prylnörd :D

Jag får se hur det blir med dagens teckning. Tror att det är kört faktiskt. För om en timme slutar min kära väninna Lovisa jobbet och vi ska leka! Ha en underbar dag <3

Och grattis polers Alexander på födelsedagen!!! Jag ringer dig snart ;)

Dagens teckning. (kanske hela veckan?)

mr.cool... eller nåt... (klicka för större format)


Kanske ska fortsätta med en teckning varje dag hela denna veckan? Det är ju faktiskt inte så svårt att få till något. Den här bilden blev ju till bara av att jag tittade på ett fotografi med en man och försökte få över mannen till pappret... Man behöver ju ingen fantasi för såna här teckningar liksom. I'll see!!! Fy på mig att se så lätt på konst! Men konst med en tanke och mycket jobb bakom är ju de som man minns i längden...

Idag då... Jo, men en tanke som smockade till mig rätt i ansiktet idag, det var ju att det bara är TVÅ VECKOR tills jag börjar på konstskolan! Gash! Jag FATTAR inte hur tiden gått så FORT! Men sen kom jag på att jag faktiskt längtar lite. Så det gör inte så jättemycket om det snart börjar! Annars då.. Jo, men jag har bara varit hemma och tagit det lugnt efter en helg med väääldigt sena nätter och mycket påhitt! Vilken grym helg det har varit alltså! "Lägg på minnet Marie, lägg på minnet!"...

Ha en bra kväll!! Puss puss!


Dagens teckning.

Nu har jag äntligen köpt mig såna där Promarker-tuschpennor! Men jag köpte bara i gråskala till att börja med. Sen ska det så småningom fyllas på med mer färger :) Tycker det alltid blir så fult när man scannar in. Ser så kladdigt ut typ. Menmen... (klicka på bilden för större format)

Close up...

 


RSS 2.0