Irland, Dublin - dag 4&5

Usch då... Ni skulle se hur regnigt och blåsigt det är här i Dublin denna dag! Det är liksom till och med dåligt väder för att vara på Irland.

Igår åkte jag och Lovisa in till stan.
Vi konstaterade att allt kändes som vanligt, och det var det som kanske lite kunde kännas konstigt. Det är en ganska knepig känsla faktiskt. När man tänker på att man bara är här på en kort vistelse och inte bor här längre. För det känns som ett hem fortfarande. Det är som två olika världar mitt hem i Sverige och mitt hem här. Det är som om jag inte varit borta ett halvår. Jag kan nog inte förklara det så bra. Sorry...
Men i alla fall, när vi kom in till stan så gick vi till alla våra favoritaffärer och vi åt dessutom på Avoka. Jag älskar Avoka! Och hade jag massor tusentals pengar så skulle jag köpa nästan allt som finns i deras affär. Dock var inte våran "Aidan" på cafeet och tog våra beställningar. Det var ju ett litet minus. Men vi beställde dagens soppa som var underbar! Och till det fick man massor gott bröd! Perfekt!
Förresten, kom jag på nu, så har ni nog inte hört talas om historien om "Aidan". Eller historia och historia. Det kanske man inte kan kalla det. Han jobbar på Avokas cafe-avdelning här i Dublin, och har alltid varit där när vi ätit där. Jag minns inte om det var jag eller Lovisa som såg honom först. Men vi båda hade sett Sex And The City och "fastnat" för den charmiga och snälla Aidan som Carrie blir tillsammans med i serien(som nog alla flera miljoner flickor som sett den serien har...). Och när vi åt på Avoka för första gången så kom denna charmiga servitören fram till oss, satte sig på huk vid vårt bort och tog våra beställninar med ett leende som fick oss att smälta. Vi båda tyckte att han påminde massor om Aidan i SATC, så det fick bli hans smeknamn. Haha! Vi är så fåniga jag och Lovisa!
Efter att vi ätit på Avoka utan någon Aidan gick vi lite till på stan, sedan tog vi Darten till mig och hade en supermysig Irlandskväll och tittade på en film med Mel Gibson. Hela dagen var "som vanligt" och därför jättemysig! Dublin har verkligen en speciell plats i mitt hjärta. Det är nog bara jag och Lovisa som kan glädjas åt en regnig och blåsig dag i Dublin. Det är ju precis som det brukar vara. Och regn och rusk hör bara till för att göra en sådan dag perfekt...

Nu ska jag städa lite här i huset... Så att det är fint när familjen kommer hem i morgon!

Ha det fint kära vänner!!!


Bilden är från en blåsig dag när jag och Lovisa bodde här i Dublin...

 


Jag tittar ut, trakigt vader...

Men jag och Lovisa ar pavag in till stan anda!


Irland, Dublin - dag 3

Nu är jag på Irland! Har haft två underbara dagar här hos min aupair-familj. Barnen är sig lika och jag har lekt massor med dom. Min lillan pratar massor. Helt otroligt! Bara ibland man inte förstår vad hon säger... Men jag tror att man inte ska förstå heller, utan det är ett eget språk hon använder(eller något...).

Resan hit gick ganska bra. Forutom 1 och en halv timme väntandes på flyget innan vi startat, for att dom tog bort is och sånt från vingarna. Så jag blev lite försenad. Och det var ganska tråkigt att sitta och vänta så länge på flyget... Men tillslut kom jag fram och pappan och pojken plockade upp mig på flygplatsen. Engelskan kom ganska fort faktiskt! även om jag hade svårigheter med att formulera mig ibland. Men det är ju inte så konstigt kanske. Man glömmer endel ord osv.
När jag kom hem till dom så vaknade precis lillan och flickan var hos sin moster. Lillan var lite blyg när hon kom ner från sitt rum. Men det försvann väldigt fort när jag borjade prata med henne. Och då var hon som vanligt igen, förutom att hon nu kunde prata mycket mer!
På kvällen så kom mormorn, morfarn och en av mostrarna hit och vi åt en riktig Irländsk julmiddag som bestod av mosad potatis, kalkon, kokt skinka, "stuffing", "krispiga" potatisar, grönsaker, tranbärssylt osv osv... Mycket gott var det! Mamman här i familjen är skicklig med matlagning må jag säga!

Igår så gick vi till parken och träffade där på morbrorn och hans två pojkar. Vi gick till ett cafe som ligger vid parken och tog en kaffe/varm choklad. Utanför satt en söt liten valp bunden vid grinden. Han var helt grå i pälsen och hade ljusa fina blåa ögon. Vi klappade honom och hans skitiga tassar hamnade på vara jackor och skor. Så nu ligger mina skitiga converse i mitt gamla rum här och väntar på att bli putsade! Så kan det gå :)

Nu är jag ensam här i huset och familjen har åkt ivag till Cork for att hälsa på pappans släkt. Så nu funderar jag på att ta en dusch och sedan gå till Supervalu och köpa salt & vinegar Pringles och kanske ngn mint crisp och sedan gå hem hit igen och bara slappa framfor tv:n. Imorn ska jag kanske in till stan med Lovisa! Och det ska bli väldigt trevligt!!!


Irland!

Nu har jag fira jul i några dagar! Och åh vad härligt det har varit! Men nu är jag trött efter all julstress och all mat!

Lovi, jag och Linda i onsdags på uppesittarkväll.

Idag har jag packat och förberett inför resan imorn. Jag ska ju till Irland över en vecka. Och det ska bli underbart! Det blev tyvärr lite ändrade planer. För jag skulle egentligen med familjen till Cork i några dagar(eller det var inte helt bestämt...). Men det gick inte sen av olika orsaker. Men istället ska jag stanna i Dublin och jag har mer tid för att gå på stan och umgås med Lovisa istället! Och det är ju inte helt fel!
Jag längtar efter lilla Raheny. Jag ska helt klart gå ut och gå genom St. Annes Park och genom byn som jag brukade nästan varje dag när jag bodde där. Hoppas på att kunna ta med lillan i vagnen också :) Hon var ju alltid med också. Åh så mysigt! Hoppas också på att få "jobba" lite. Ta hand om barnen en stund. Som förr... Det ska bli så grymt kul! Och sen ska jag självklart in till stan och strosa omkring på de fina gatorna och titta på allt roligt folk :)

Gash!
Lovi, det kommer bli underbart ju!!! Som förr :) Får vi hoppas :)


Så detta är mitt sista inlägg här i Sverige för ett tag. Sen kanske det blir att jag sitter någon enstaka gång vid datorn där borta hos familjen. Man vet aldrig!

Puss och Kram så länge mina vänner! Ha en underbar nyårsafton så ses vi i början av nästa år!!!

God Jul bloggen!

Jag kommer nog inte ha tid för bloggen imorn... Så det får bli ett God Jul till er alla nu istället :)

Egentligen har jag ju inte tid just nu heller. Jag har kokat två kolor. En till sats med turkisk peppar kolan(den var en stor hit här hemma så) och en sats med fudge. Ska göra klart det om någon timma. Just nu vet jag inte vad jag ska göra. Men det lät på mamma som om det finns massor att göra! Min pappa är iväg på stan och letar efter en julgransfot, eftersom våran hade gått sönder förra året(eller hur det nu var...). Så sen ska vi pynta granen i alla fall. Och ikväll ska jag på uppesittarkväll med några kompisar. Det tror jag i alla fall. Om jag orkar. För just nu känns det som om jag helst bara vill vara hemma och lata mig och mysa med god julskinka och te :) Men det är nog sista gången som jag kan träffa dom innan jag åker till Irland. Det blir ju bara en vecka där borta. Men ändå!
Min syster gör ett nytt pepparkakshus nu. För det jag gjorde var till en av mammas kompisar. Ska se hur det går för henne! Det kan ju vara lite klurigt!

God jul igen! Och ha ett Gott Nytt År!
Själv ska jag fira mitt nya år på Irland! Tjohopp :)

Vinterpromenad med brorsan.


Jag och Joni gick ut med vovven på åkrarna bakom vårat hus igår. Det var ju så vackert och soligt ute! Så vi kände att vi bara måste ut och ta vara på dagen! Och självklart åkte min kamera med på äventyret. Okej, en av de största anledningar varför vi gick ut var för att fota...

Riku ÄLSKAR snö! Det är lagom varmt ute för en gångs skull och han stortrivs! Dock fastnar det massor snö i tassarna som han stannar och försöker tugga bort hela tiden. Men annars går det väldigt bra. Han är ju gjord för att leva i snöklimat. Rasen är från Sibirien och används som draghund så...

Joni tittar ut på det vackra klimatet...


Jag kom hem från stan för några timmar sedan. Nu är alla mina julklappsinköp klara! Så nu kan jag slappna av. Och det har jag firat med rostat gott mörkt bröd med valnötter och apelsin i från Brödboden! Mums! Underbart gott med en skiva ost på och en kopp te till det :)

Nu ska jag fortsätta min underbara kväll här hemma... Om FYRA dagar åker jag till Irland!!!

En välförtjänt paus :)

Idag har jag bakat igen. Många av degarna jag gjorde igår bakade jag ut idag(eftersom de skulle stå i kylskåpet ett tag). Som ässkakorna och julstjärnorna. Sedan ser ni turkiskpeppar-kolan med havssalt här under, som jag gjorde igår och syster hjälpte till också. Dom blev underbara! Tycker i alla fall jag och min familj. Sen gjorde jag också hallongrottor idag, med hemmagjord hallonsylt :) Yammie!


Nu ska jag kolla på dagens julkalender-avsnitt och ta en välförtjänt paus. Sedan ska jag åka hem till Lovi och hälsa på och träffa massor bekanta :) Hejhopp!

Snö!

Åh, jag älskar snön! Och jag älskar att snön kommer nu när det är så nära till jul! Dock kan jag inte gå ut i det härliga vädret, för det finns ingen tid till det. Jag bakar och står i! Full rulle! Undrar om jag någonsin kommer bli klar med allt. Men jag kan njuta av snön här inifrån också. Det är så vackert med snön! Jag tittar regelbundet ut i fönstret när jag bakar, måste njuta av det så mycket det bara går! Man vet ju aldrig med vädret längre, plötsligt har det smält bort! Uscha mig, hoppas på att det håller sig till den 26. Då åker jag till Irland! Så då kvittar det :) Dock kommer det nog inte vara någon snö på Irland. Det blir aldrig så kallt där. Men det gör inget. För jag älskar Dublin ändå! Och jag kommer träffa mina underbara busungar :)

Nu ska jag städa lite i köket och fortsätta med baket! Tjohej!

Det är synd om mig...

Jag blir stressad... ska baka massor godis/kakor, städa huset och allt som tillhör dit, sy en dräkt till julfesten, hinna träffa kompisar(det måste jag göra! Annars blir jag knäpp!), måla en tavla, köpa julklappar osv innan jul. Sen är det en massa annat jag måste hinna också, med komvux och sånt...

Det är synd om mig.

Polkagrisar och lussebullar

Idag när jag stod i duschen ringde farmor och sa att hon ska till sin väninna och göra polkagrisar. Jag gick ut i det kalla men fina vintervädret och vandrade bort till dom. Det var kul. Jag har alltid trott att det skulle vara jättekomplicerat, men det var det inte. Så länge man gjorde allt i tid och skynda sig(eftersom det stelnar väldigt fort) så gick det bra. Men klantade man till det lite så kunde det lätt bli katastrof! Tur att vi var tre stycken i vissa tillfällen, och att vi hade Ingrid med som är proffs!

Så här fina blev dom...


När jag kom hem så började jag ganska snart med att baka igen. Jag bakade lussebullar. Och dom blev hyffsade. Nu smårapar jag upp jästluft hela tiden. Degen är ju så himla god!


Usch, vad jag bakar och bakar. Funderar på om jag kanske ska tag i saken och göra julkolan ikväll... Man ska ha i turkisk peppar i, sedan doppa kolorna i mörkchoklad och ha på lite havssalt på toppen så det ser fint ut :) Låter supersmarrigt tycker allt jag :)

Jag har endel att göra innan veckan tar slut... undrar om jag kommer hinna :/

Julshopping på stan med tobbe.

Idag har jag varit på stan med tobbe. Jag har letat julklappar och inhandlat tyg till min superhjältedräkt till julfesten på lördag. Nu vet jag äntligen vad jag ska klä ut mig till :) Ni får se bilder sen när den är klar!

Tobias ringde till Simon. Sedan hämtade vi honom och åkte till Mariestads pizzeria. Jag var väldigt hungrig!

And here he is!

Nu ska jag baka en kladdkaka. Om vi har allt hemma det vill säga... Jag ska hem till Erik och fira kladdkakansdag. Dock tycker jag inte om kladdkaka så mycket. Det är alldeles för sött och mättande. Sen har man också grädde på, vilket jag alltid tar för mycket av och blir nästintill spyfärdig.

Nu ska mamma ha datorn...

God kväll!

Denna dagen skulle jag egentligen tillbringa med farmor och hennes väninna. Jag skulle få lära mig hur man gör polkagrisar. Men farmor fick besök av några män som skulle byta hennes element. Så det blev inget idag. En annan dag framöver istället...

Så idag har jag inte gjort så mycket. Rört lite i Hermann, duschat, fräschat till mig(annars brukar jag se ut som en skrynklig hösäck när jag är hemma), startat diskmaskinen, skrivit en inköpslista inför sista baket, tittat på senaste gg-avsnittet och ritat lite...

Ni får gärna ge mig tips på vad jag kan rita mer på denna teckning. För annars blir den nog aldrig klar...

Jag hade till och med fixat ögonbrynen och tagit på mig några halsband dagen till ära. Nu ska jag lägga mig alldeles strax. God natt!

Måla :)

Vilken härlig känsla. Nu har mitt staffli kommit fram. Den håller nu en kvadratisk kilram med målarduk och färgtuberna ligger utspritt på bordet bredvid. Bara lite papper och penslar som fattas. Sedan kan jag börja. Har redan skissat upp motivet med blyerts. Tjohej vad skoj! Back to work...

Baka, baka och lite mer baka...

Idag har jag bakat och bakat och bakat och bakat och....... Det känns faktist som om det enda jag har gjort idag har varit att baka. Och nu är jag SÅ less på det. Och trött. Det är konstigt att man blir trött av att baka egentligen?

Jag bakade dessa "äss-kakorna". Varför kan dom heta så tror ni??

Sedan gjorde jag detta pepparkakshuset, som jag egentligen skulle ge bort, men det blev lite bränt. Så nu står det i vårat tv-rum(nobelprisetgojset i bakgrunden, det är så fånigt!). Men jag ska göra ett till i morgon. Som inte ska bli bränt!!

Nu ska jag göra något annat. Vet inte riktigt vad, men i alla fall inte baka!

God morgon!

Det är lite rörigt i mitt rum just nu, för pappa drar ström i väggarna. Så min säng har stått några decimeter från väggen, vilket gör att det känns lite konstigt att sova där. Konstigt att en sån liten grej kan kännas så mycket! Nu ska jag klä på mig lite och sedan ska jag baka äss-kakorna igen och ett pepparkakshus! Och efter det ska jag nog fundera ut min hjälte-"kostym"(kallas det så?). Skissa lite och så. Jag har några idéer... Men det är svårt!

Stan...


Idag var jag på stan med min granne Mattias. Så han har fått sitta och vänta på mig när jag var hos tandläkaren och sedan springa omkring med mig i affärer och gjort en del andra ärenden. Stackarn! Nu har jag lite extra plast i munnen och är en målarduk rikare. Mer blev det inte idag tyvärr. Dessutom har jag fått tillbaka min plånbok. Alla kort på mina kompisar är nog förstörda. Har inte vågat titta så noga än. Men den har ju legat på ett fält i en hel vecka och blivit blöt...

En kissekatt jag skissar på för tillfället...

För en gångs skull kan jag väl rita klart... tycker man väl...

Tjohej!

På väg till stan!

Nu ska jag klä på mig för jag har tid hos tandläkaren kl 1. Tänkte att jag ska ta med mig min kamera och fota lite på stan efteråt kanske. Och sen måste jag köpa en ny duk till en tavla jag ska göra. Och leta lite julklappar också. Jag har tänkt att jag ska vara på stan till efter 6. Så det blir en bra stund. För min mor har jobbat klart då, och då kan jag åka hem med henne. Lite trist att jag precis missar julfestplaneringen...

Nu måste jag verkligen klä på mig! Tjohej!

Julkris!

Oj, hulabalula! Snart är det jul! Tiden går så fort... Jag har ju inte köpt en enda julklapp än! Och jag har bara kommit på två julklappar att fixa... Resten har jag ingen aning om vad jag ska köpa...

Att göra...

~ städa diskbänken och diska *check!*
~ ringa några samtal *check*
~ städa mitt rum *check*
~ tvätta tvätt... men det behövdes inte... Lovisa som har sån koll och såg när jag hade tagit bort denna punkt... (som förövrigt är jättesöt som tänker på sånt och som jag tycker om jättemycket<3)
~ baka äss-kakor (finska julkakor) *halvcheck*
~ träna *check*

Man har endel att göra. Och jag ska gå igenom varje liten grej på listan idag! Sen kan jag vara nöjd ikväll och slappna av...

Åh, så vackert!


Åh, så vackert nu blir jag glad.
Och bara en sak vet ni vad!
Jag är ledsen för att jag inte kom igår...
det känns ju som flera år!
Jag hade glömt bort det där...
Och åkte på en konsert...
Typiskt Marie tycker jag,
men det blir väl en annan dag?

Puss, jag tycker om er!
Och ni andra också, om ni var fler?
God jul och gott nytt år.
Jag önskar att ni en fin jul får!

wiiihoo!

Jag är V Ä L D I G T glad! Så där pirrande glad! Om ni förstår vad jag menar? Har mycket flyt just nu. Jag tänkte på en sak idag. Att jag har varit väldigt lycklig och glad hela hösten. Och jag har ALDRIG varit så "fattig" som jag har varit denna hösten. Vilket bevisar för mig, pengar behöver absolut inte vara lycka och glädje. Visst är det de! Men inte i lång utsträckning. Pengar räcker inte till i alla hörn och kanter för att man ska vara lycklig. Lycka kan man inte köpa. Det är så sant så.

Vi har precis kommit hem från farmor som bjöd oss på middag. Det var mycket trevligt och mycket gott!

Äsch! Vad ska jag skriva här för?! Nu ska jag måla en fin teckning och glädjas av att vara så lycklig här och nu :) Puss och kram

En dag i Skövde.


Jag, mor och far åkte till Skövde denna vackra dag. Vi åkte till optikern och pappa skulle göra en ny synundersökning och skaffa nya glasögon och jag skulle göra en linsundersökning och köpa linser. Så snart kan jag se igen utan att behöva använda mina glasögon. Yej! Sånt gör mig glad! Och jag ska köpa och testa färgade linser en vacker dag. Men bara sådana som framhäver en färg. Jag vill att mitt gröna i ögonen ska lysa upp lite mer. Det kanske blir jättekonstigt! Men det är kul att testa.

Sen åt vi på American Pizza Today. Och då mindes jag tillbaka till när jag gick på gymnasiet och åt där med mina flickor. Vi var inte där alls ofta. Men det är bara med dom jag har ätit där. Hela skövde skriker ju minnen för tusan! Jag saknar mina flickor så det gör ont.

Efter pizzan åkte vi till Maxihuset(som inte heter så men jag kan aldrig minnas vad det heter nu för tiden). Då gick jag in på Gina och tittade. Och jag blev kär i så mycket där inne. Om man ändå hade lite pengar. Vad jag hade slösat då! Haha, det är nog bara bra att jag är fattig. Jag är en sån som har svårt att hålla hårt i mina pengar, istället ligger dom i fickan och brinner. Vad ska man göra liksom? Det bränns ju... Haha :D

Ha en fin kväll och sov så gott! Puss

Ps! I morgon måste jag ut och fota om det är lika vackert som det var idag!

Hej

Vilken underbart vacker dag det är! Jag älskar när det är så kallt ute att frosten tittar fram :) Jag duschade förut och öppnade fönstret i duschen. Underbart härligt att stå och duscha varmt samtidigt som man andas frisk luft utifrån. Så kan man stå i alla evighet! Men nu fryser jag, och skulle jättegärna ta en till dusch så jag blir varm. Men det kan jag ju inte göra. Vi har inte massor varmvatten hemma, det tar slut efter 3 duschar ungefär... Så jag kan ju inte slösa bort allt ifall någon annan i familjen måste duscha.

Nu ska jag kika på håret. Har haft i massor havsvatten-grejs. Så det blir spännande! tjolahopp!

02.12.09, When the Winter comes


MÅSTE FOTA!

Jag bara MÅSTE ut och fota lite nu :)

Fynd!


Lite fynd som jag fotade idag. Vacker glittrig svart klänning med "paljetter"(precis vad jag velat ha länge nu!), örhänge med stenar i olika färger, glittrig blå väst(som jag inte kommer ha knäppt som på denna bilden) och ett par bruna byxor och en svart blus som jag inte fick med på kort dock... En annan dag kanske ;)

På väg till ams...

God morgon på er! Nu sitter jag här med några mackor och en kopp te. Funderar på om jag ska tvätta håret eller inte. Det är svårt. För egentligen behöver jag tvätta det någon gång under dagen. Men sen ser det ju inte alls fett ut. Och då undrar jag om jag verkligen orkar. För jag är jättetrött! Men annars kanske jag går på stan sen och känner mig smutsig och ful istället. Mycket svårt beslut! Måste ställa mig i duschen ganska snart i sådana fall.

Det känns helt onödigt att åka in till stan. För jag ska träffa en jobbcoach. Och det känns inte så värt eftersom jag ska(antagligen om jag kommer in) börja komvux till våren. Och då behöver jag ju inget jobb. Men jaja...

Nu ska jag äta mina mackor. Om jag får i mig dom så tidigt på morgonen. Vi hade bara äckelpålägg hemma... Typiskt!

RSS 2.0