Jewelry


Smycken som betyder mycket för mig. Med minnen från en underbar tid på Irland.

Lockande.

Det är som om jag fortfarande inte är säker på vad jag ska göra i höst. Jag har bestämt mig för att leta jobb i Göteborg och flytta dit. Men samtidigt så "smuttar" jag på andra möjligheter som dyker upp titt och tätt. Som idag fick jag ett mail från en kvinna från Usa som undrade om jag vill jobba hos hennes familj. Låter lockande faktiskt. Fast då kommer mina studier flyttas fram ännu mer... Det kommer säkert bli Göteborg. Och ska jag ändra mig nu. Då får det bli väldigt snart.

Jag tycker om att resa... Åh...

I natt drömde jag om mina barn på Irland. Det var jobbigt...

Lugnås-helg.

Jag nu är lugnås-helgen slut. Vi spelade bluegrass i tältet på förmiddagsmötet idag. Det var kul. Och sen kom pojkarna hem till mig och jag bjöd på glass och kaffe. Gott var det! Och nu har jag precis varit hos farmor med bror och syster och ätit mat. Nästa blir kalas hos faster.
Mycket på schemat idag!
Det blev inte så mycket sömn i natt heller. Men det gör inget! Det kan jag sova igen snart.. Det var ju lugnås-dagen igår. Så man var ju på stationsplan hela kvällen. Och sen hade jag ju besök av pojkarna och Linda till kl två.

Intressant intressant! Jag vill flytta till Göteborg! Jag vill ha pengar så jag kan fylla höstgarderoben! Åh :)

God morgon!

Nu blev det lite för mycket sömn igen. Eller jag behövde det verkligen. Men hela förmiddagen försvinner ju...


Igår var jag hos Linda som sagt. Och det var också massor annat folk. Det var trevligt! Och det bjöds på smörgåsbord(med massor pålägg), marängsviss och en avrundning på kvällen med snacks. Mycket gott var det! Tack så mycket min lilla Linda! Det blev inget riktigt farväl än. Eftersom jag ska se henne idag på lugnås-dagen(ja, vi har en dag för våran ort. Det är jättemysigt).

Så tills jag åker dit så ska jag väl se till att det står mat på bordet till syskonen och att det är lite städat i köket!

God morgon!

Vissa filmer tröttnar man aldrig på. Man kan se dom tusen gånger och bli lika lycklig i hjärtat som första gången man såg dom! Nu kollar jag på en gammal goding :) Någon som kan gissa vilken? Den är inte så gammal, men man har sett den ganska många gånger ändå!

I kväll ska min vän Linda säga hej då till alla oss här hemma. Jag ska åka dit lite tidigare och hjälpa henne lite inför kvällen. Men vet inte hur jag ska ta mig dit. Inte så bra på att åka moped. Kan fråga farmor kanske :)

Jag vill så gärna ha längre naglar(ja, Lovisa... jag har börjat bita igen...)! Man kan ju inte ha nagellack på. Ser bara konstigt ut. Men jag får helt enkelt skylla mig själv! Förresten så hade jag besök här igår, av Tobbe och Alexander. Det var trevligt! Jag bjöd på glass, kaffe och bulle. Och vi tittade på massor foton från alla våra äventyr de senaste 2-3 åren. Man har ju haft så kul alltså!

Nu ska jag plinga till farmor. Sen kanske ta en dusch... Ciao!

Bacon-sallad.


Gjorde bacon-sallad till mig och Emma förut. Den blev helt ok! Hade fullkorns coscos i den. Älskar coscos! Det påminde mig lite om skoltiden och högskolans restaurang som vi gymnasie-elever på Folkuniversitets gymnasium fick gå till.

Nu har jag faktiskt ganska tråkigt här hemma. Såg sista Heroes-avsnittet, i säsong 4, tidigare idag. Tråkigt när något tar slut. Men det kommer ju mer! Kan jag väl säga, utan att avslöja för mycket? Mamma ville att jag skulle städa lite och så. Men det tar jag imorn istället. Tycker bättre om att städa när jag är ensam i huset liksom.

Jag skulle kunna rita lite. För det måste jag ju faktiskt göra.
Ha det så bra! Kram!

Söker jobb.

Jag sitter nu och letar jobb i Göteborg. Det är svårt! Jag skulle vilja testa på att jobba som servitris på någon restaurang eller på ett café. Men dom vill bara ha såna som har erfarenhet inom den brachen.

Det är inte så lätt. Men jag kämpar på! Ge inte upp nu Marie :)

Gamla "Idoler".


On the road. For a long time ago... (foto: MarieKalsong)

Imorn så åker Kenza till Köln i Tyskland och ska lyssna på Tokio Hotel. Hon ska blogga om resan, ska bli kul att se! Jag är lite konstig. För när jag haft "idoler" en gång i tiden så är dom det "jämt". Eller jag tycker det är kul att se hur det går för dom/den. Tokio Hotel till exempel. Dom var kanske inte riktigt mina idoler. Men ett tag lyssnade jag på dom. Även om det var ett år sedan jag senast spelade någon av deras låtar så tycker jag fortfarande att det är intressant att höra hur det går för dom osv. Samma sak är det med Britney.

Haha! Varför skriver jag om det här? I guess... att jag kan hänvisa er hit(hennes MTV-blogg), ni som också tycker det vore kul att se hennes resa.

Nu ska jag kolla hur det går för grönsakssoppan på spisen! Borde snart vara klar! Ciao!

Rörigt kök.

Nu ska jag bli sådär huslig och duktig och ta hand om köket här hemma. Det var ju så fint där igår! Tills jag började med maten och familjen kom hem... Men det är inte så mycket att göra, ser mer ut än vad det är så.

Har suttit vid datorn nu och tittat på två Heroes-avsnitt och ätit knäckebröd med bacon. Låter inte så gott kanske. Och det var inget speciellt heller. Men jag var så sugen på bacon. Så det fick det bli!

Nu till köket!
(och tack för fina kommentarer)

Hej!

(eller god morgon kanske... svårt med rubriker och sånt)


Önskar att man vaknade till såna här fina dagar oftare. Dimma, så vackert...(borde sätta en stämpel på sina egna foton? Med copyright. Eller räcker det att man skriver det här?)

Istället vaknade jag av regn och blåst som piskade mot mitt lilla sovrumsfönster. Men nu verkar det spricka upp lite, dock blåser det fortfarande. Så idag tänkte jag att jag kan ta det lite myslugnt(Heroes och sånt)! Jag är avundsjuk på alla som går i skolan! Vill också läsa, anteckna, ha läxor, prov, skolkompisar och ett schema. Typiskt... Men nästa år blir det förhoppningsvis skola i Göteborg!

Jag ska börja träna. Nu skev jag det här, så nu måste jag! :) eller :(

Pannkakstårta med José.


Se vilken fin pannkakstårta jag och josé gjorde denna underbara dag!

Min kära vän från gymnasiet var ju här idag. Det var trevligt! Men när jag tog fram "picknick bogen" så försvann hon igen... Hehe :) Nej, men då var det dags för henne att åka hem till sitt och kolla till hunden och huset.
Vi kollade på lite gamla filmer från gymnasie-tiden, gjorde en mycket god pannkakstårta(med blåbär och grädde), pratade minnen och gojs och planerade våran Göteborgflytt(som vi hoppas blir av). Ja, detta ska då bli min sambo ett tag framöver om det blir som planerat.

Efter att hon åkt så gjorde jag färdigt maten(köttgryta (m. picknick bog och äpple bl.a.), kornris, kokta morötter i smör, sallad). Jag har blivit så huslig av mig! Och de senaste dagarna har jag gjort så "ordentlig mat"! *Klapp på axeln* från mig själv :)

Ikväll ska jag kika på fler Heroes-avsnitt(även om jag hade massor drömmar i natt och inte sov så bra). Kan inte slita mig! Det är lite kul att jag nästan alltid drömmer om det jag läser eller om jag sett någon film. Men som sagt så blir det mycket halvsovandes, vilket kan vara jobbigt(när man inte riktigt får sova ut menar jag)
Ha en bra kväll! Kram!

White socks.


Vita "over knee" är ju något alldeles extra! Jag tycker det är superfint och sött... (bilder från här)

Nu ska jag plocka disken och torka mitt hår. Sen kommer nog josé snart! Det ska bli kul! Var länge sedan jag såg henne sist nu.

Have a great day!

Afrikansk Kycklinggryta.


Den blev hur god som helst! Ni får allt ta te och prova denna underbara rätt ni också!

(följde inte detta recept till fullo)
Ingredienser(4 pers) recept ifrån här.
1 st kyckling (jag hade tre filéer)
4 st röd lök(ar) (går bra med gullök istället också!)
2 krm svartpeppar, krossad
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk curry
1 krm kardemumma
1 krm koriander
1 dl tomatpuré
1 tsk pressad citron
1 msk flytande margarin
1,5 tsk salt
3 dl vatten


Tillbehör
3 dl ris
1 st banan(er)
0,5 st gurka
4 msk kokosflingor


Tillagning

1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det ta minst 20 minuter.
2. Dela under tiden kycklingen och skär den i mindre bitar. ta bort skinnet.
3. Blanda alla kryddor, tomatpuré, citron och fett i lökgrytan. Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter. lägg i kycklingbitarna, salta och späd med vatten.
4. Koka upp och koka under lock på svag värme tills kycklingköttet släpper från benen, ca 45 minuter.
5. Servera med ris, skivade bananer, tunt hyvlad gurka, eventuellt rostad kokos(i ugnen,150° i 5-7min, så kokosen blir lite lätt brunt) och gärna en grönsallad.
(Jag gjorde lite på mitt egna vis lite hela tiden. Typ mängden på kryddningen och så följde jag inte alls. Men man gör ju som man själv tycker är lättast!)



Nu ska jag börja städa på mitt rum. Det ser för bedrövligt ut där! Och ska josé komma hit imorn så kan det vara trevligt att ha det lite städat och fint tycker jag.

Sen ikväll ska jag nog se några heroes avsnitt :)
Ha det fint vänner!

Hemma igen!


Min frukost förut idag. Älska ägg och kaviar på mackan! Och helst ett helt ägg på varje macka. Inte snåla inte!

Kom hem för en stund sen. Promenerade ju med hunden. Underbart väder var det! Men det var nästan för varmt. Vi gick min lilla runda genom byn här hemma. Alldeles lagom lång! Brukade springa den en gång i tiden, när man var lite mer "fit". Men nu orkar jag väl knappast halva. Haha!
Har tinat kycklingfiléer här hemma nu. Ska hacka lite lök och fräsa i pannan, sen ska jag göra en afrikansk kycklinggryta jag hittade på internet. Ska ha rostad kokos i riset. Blir nog namnam tror jag :) Älskar kokos i mat!
Nu får jag allt ta och sätta igång!
Ha det bäst!

God morgon!

(om det nu fortfarande kan kallas morgon...)

Vilken härlig dag jag vaknade till idag! Plus att jag tog lite sovmorgon för en gång skull. Brukar gå upp 9 på vardagarna(halv 11 idag), tänker att alla andra får ju gå upp så väldans tidigt(måste ju hålla dygnet i balans till er andra!). Har känt hela helgen att jag vaknat utan att fått sova ut helt och hållet. Så det var jag allt värd tyckte jag.
Har bara hunnit med en kopp te än så länge. Så ska fixa en rejäl frukost nu. Sen ska jag gå en promenad med hunden(det har jag varit riktigt dålig på!) och lämna några böcker hos Hanna! Och vad gör jag sen? Jo, tänkte ta tag i mitt rum och rensa bland mina kläder! Tänkte faktiskt vara så duktig att jag ska kika vad jag kan göra med kläderna jag inte vill ha! Kanske sy om lite här och var. Vi får se!

Idag ska jag ta tag i saker och ting! Det blir bra :)

Ny bloggdesign igen.

För jag kan aldrig bestämma mig hur jag vill ha det. Men blev det inte lite bättre nu? Stilrent liksom.
Kommer nog ändra lite smått då och då framöver. Bara småsaker.

Ha en fin kväll mina vänner! Kram!

Hemlig passion.

Jag har tänkt på en grej med min blogg och så. Vad är det jag vill få ut av att blogga? Vad vill jag att min blogg ska handla om? Just nu skriver jag ju bara om mig själv och mitt liv. Är det vad jag vill?

Jag tänkte att, "varför inte skriva om sådant som jag tycker är kul?". Jag har en passion som jag aldrig pratar om för andra. Något som jag håller för mig själv. Inte för att jag inte vill prata om det. Det bara inte blir så. Det är så att jag älskar att läsa andras bloggar(modebloggar) och klicka runt på internet. Jag kan hålla på i timmar! Inspireras och drömma mig bort. Drömma mig bort till modevärlden och dess underbara bilder.

Jag satt precis och kikade runt lite här och var på internet och så hittade jag en mycket vacker svensk modell. Bilderna med henne talar mycket till mig. Jag inspireras så av de vackra färgerna!

Elsa Hosk heter denna fina tjej. Förstår ni vad jag menar med färgerna? Det pirrar i hela kroppen.
Åh så snyggt det är!

Schack!

Jag är så sjukt sugen på att spela schack igen! I natt drömde jag att jag slog tintin i schack. Flera gånger om. Det var skönt med HÄMND!!! Fast det var lite svårt att sova. Man får ju tänka så mycket när man spelar, och när man tänker så mycket i en dröm kan det bli svårt att sova. Haha! Fortsätter jag att spela schack i mina drömmar några nätter framöver så kanske jag blir proffs! Who knows?! Vore ju inte så fel alltså.

Det är en fin dag denna söndagen och jag funderar på att kanske gå ut en sväng, eller spela schack, får se hur det blir med  detta. Annars är det ganska skönt att sitta inne och ta det lugnt också. Kanske spela lite piano eller dragspel. I'll see!

Ha en wonderful dag!
(mycket svenglish há?!)

Saknar dig.


"Marie, you gonna die one day!"
"Oh... yes I know pet. Everybody dies on day"
"Yeh, but when you die the Holy God and Santa will fix you, because they are magic!"

Jag saknar dig grabben. Jag saknar dina pussar på min kind och meningarna som "I love you". Jag saknar alla kvällar som vi sprungit runt i hela huset och letat efter alla dina gossedjur till din "lilla" samling, bara för att du inte kunde sova utan dom. Jag saknar dina busiga ögon, ett tecken på att du snart skulle göra något som du inte fick. Jag till och med saknar dom gånger du skrikit på mig och varit arg för att du inte fick "something nice" ur kylskåpet, din gottegris!!!

En sån tuff kille om dagarna med en riktig mjukis på kvällarna. Ta mig tillbaka.

Tea Party!


Diggar brillorna! Haha! Hittade dom i Lidköping för något år sedan. Skyddsglasögon är det väl, tror jag.
Förlorade i Shack. Men det var väldigt kul att spela! Har inte spelat sen mellanstadiet tror jag. Och jag hade inte riktig koll på reglerna, men dom var inte så många så jag lärde mig dom ganska fort! Jag har nämligen varit på Tea party hos Lotta och Morgan. Och det var mycket trevligt! Mycket goda scones hade dom bakat och en mycket god kladdkaka. Nu är jag helt slut! Och ska nog alldeles strax dra mig till sängs och sova ett slag. Men ni får sova så jättegott! Kram!

God dag!

Sitter här och väntar på att pappa ska komma hem med lasagneplattor. Men kom på nu att jag lika gärna redan kan börja med köttfärssåsen. Köttet är nog ganska färdigtinat vid det här laget. Annars, vad har jag gjort denna morgonen. Jo, jag har ritat lite, dammsugit rummen på nedervåningen och diskat. Sen har jag också försökt lösa rubriks kub. Skitsvårt ju!

Vad ska man hitta på när man bara är hemma och inte har något jobb eller skola att gå till? Känns som om jag gör samma sak varje dag. Inget kul...

Bluegrass.

Idag träffade jag ett gäng grabbar och vi lirade lite bluegrass. Många timmar blev det med skön musik och härligt umgänge, daim-glass som Alexander själv levererat till kyrkan och en kopp kaffe. Vilken kväll.

Imorn ska det regna hela dagen. Det är så typiskt alltså. Nu kommer jag på att det vore härligt med en springrunda i morgon till exempel. Sånt kommer jag ju på bara för att det ska regna och då kan man ju inte springa. Eller? Inte om det öser ner regn i alla fall och åskar. Det är lite som när jag har lånat ut min kamera. kommer jag på att jag skulle vilja fota, och massor med bra idéer till bilder snurrar runt i mitt lilla huvud. Alltid så!
Men om det ska regna så hiskeligt mycket i morgon så kan jag ju ge det där "uppdraget" en ny chans. För det gick inge vidare idag alltså. Det vill sig bara inte! Typiskt...

Snart blir det dags för sängen. Sov så gott!

God morgon!

Har egentligen varit vaken sen 9. Men har ätit frukost och tittat på heroes ett bra tag nu. Har ju bara sett halva säsong 3. Hade nästan glömt bort heroes helt och hållet! Underbar serie!!
Nu ska jag ta disken här hemma och städa undan lite på borden. Sen ska jag börja med ett nytt uppdrag. Rita så klart :) Väldigt kul när man får uppdrag! Dock är jag dålig på att ta tag i sånt. Men nu ska jag börja försöka lite. Vill göra klart det till imorn om jag kan. Men får se hur det går. Kanske lägger upp lite smått och gott senare när jag kommer igång med det.

Ha det fint så länge! Hörde att det skulle bli uppåt 26°C idag!!!

Elljusspåret.


Jag och Mattias gick Elljusspåret. Det blev mörkt fort och vi kunde inte fota så mycket. Men vi försökte lite med våra blixtar på. Och det gick ju, men det är svårt att få det snyggt med blixt tycker jag. Jag har inte använt mig så mycket av det. (tillägger också att det är den nedersta av dessa tre bilder som jag har använt blixt i)



Imorn börjar det "gamla vanliga" för de allra flesta. Inte för mig. För mig börjar äventyret. Jag har ingen aning om vart jag kommer att komma nu i höst. Kanske flyttar jag till en lägenhet i Göteborg och börjar jobba, kanske stannar jag hemma och läser på komvux framöver och har inget att göra. Vi får se hur detta går! Jag hoppas såklart på Göteborg jag! Men det kan ju hända att det blir något helt annat som jag inte ens har i tankarna just nu. Spännande liv jag lever va? Hehe :)

Men för tillfället får jag bo hemma och leva lite som en liten "hemmafru", ta hand om min familj, laga mat varje dag och greja. Det får gå bra för ett litet tag.

Sov så gott mina vänner! Kram

Black&White.


Nu har jag kommit hem efter en heldag hemma hos fam. Johansson. Det var trevligt! Jag var där och knäppte några kort på Susanna till hennes jobb. Dom äro för goa! Nu ska jag gå en promenad med grannen Mattias "Långhår". Ciao!

Mina vänner.

I natt drömde jag om mina vänner. Vi umgicks och hade jättekul. Jag saknar dom så mycket. Det klantar sig alltid så att jag aldrig kan träffa dom.

Hösten!

Nu har jag kommit hem efter att vi har åkt till Töreboda för att skjutsa dit Hannah som skulle med tåget(Hon har varit här sen onsdag). Efter att hennes tåg hade åkt gick vi till pressbyrån och jag köpte Marabou - Digestive och ELLE. Har inte köpt den sen jag var på Irland. Fast innan Irland hade jag aldrig läst den...
Men nu sitter jag här med chokladen(som varit i frysen) och bläddrar i ELLE som ligger framför mig. Jättemysigt! Och så har jag ju såklart ett glas is här bredvid också. Jag tycker så mycket om att titta på alla fina kläder och låta mig inspireras! Och dessutom är det ju massor höstmode nu. Och jag älskar höstkläder!! Alla dessa halsdukar och alla mörka fina färger. Jag saknar hösten! Pirrar i hela kroppen när jag tänker på hösten. Det är nog typ min favoritårstid. Den jag uppskattar mest. Som jag aldrig klagar på! Det är inte för varmt, inte för kallt och det regnar inte så farligt mycket heller. Det där med regn har jag nog fått lära mig att gilla efter Irlands-tiden antar jag.    Regn    är    mys!

Jag har ännu en gång glömt att ringa komvux. Det får jag allt ta och göra imorn! Och appropå komvux och höst osv. Det är ju inte helt säkert att komvux kommer ha platser. Så jag och min bror pratade förut om det(han har kommit hit för att spela match igen, från Gbg). Jag har ju funderat på att flytta till Göteborg och jobba. Antingen efter Komvux eller nu om dom inte har platser. Och då pratade vi om jobb och hur man kan lösa det osv. Han kanske eventuellt kunde hjälpa mig med jobb och så. Det vore jättekul! Och jag har något att göra nu till hösten! Behöver inte tänka så jag överarbetar hjärnan när folk fråga om vad jag ska göra till hösten. Underbart!

Nej, nu ska jag fortsätta med ELLE-läsning och gott-ätandes! Ha en underbar kväll nu! Och sörg nu inte för att sommaren tar slut och att skolorna börjar! Glädjs för att hösten snart kommer och att allt blir till det vanliga(eller nya) med scheman, planering, läxor och roliga helger med nära och kära!

Puss

Filmdags!

Nu har syster varit iväg med mopeden och köpt två Sour Cream-chipspåsar, gräddfil och lite godis :) Så nu är det filmdags här hemma för syster, kusin och mig. Vi ska se "Bedtime Stories". Har ni sett den? Jag hoppas den är bra! Dock kommer väl båda chipspåsarna vara slut innan halva filmen. Eftersom vi alla tre är riktiga chipsälskare!

Har tittat på friidrott ett bra tag nu också. Kan inte låta bli att skratta åt 10,000m-springarna. Deras långa smala ben! Spindel-ben! Haha :)

Ha en fin kväll! Och sov så gott sedan! Kram!!

Drömmar, Elvis på bäcken osv.

I natt drömde jag att jag hade en liten dotter på bara två år. Hon låg i en barnvagn och jag smekte med mitt finger längst hennes näsa och sjöng en vaggsång. Hon somnade nästan direkt och det var jättemysigt.
Igår natt drömde jag också att jag hade barn. Fast då var det en kalv och jag var en kossa. Jättekonstigt! Men jag kände en sån stark kärlek för den här kalven. Och samma med dottern på två år.

Kanske längtar jag efter att få ha egna barn. Eller så är det inget. Kanske saknar jag min Isabel på Irland.



Igår så var vi förresten på bäcken och lyssnade på våra vänner. Dom hade samlat ihop ett gäng och sjöng/spelade Elvis-låtar. Dom var jättabra! Jag blir så "stolt" när jag ser mina vänner uppträda. Jag ryser i hela kroppen och blir så glad för att dom har så fina talanger. Jag har sett dom uppträda så många gånger förut! Men igår så var det något alldeles extra. Och OJ så mycket folk det var! Vi fick inte plats alls! Tur att man var där lite tidigare och satt nästan längst fram :)



Nu ska jag ta ett glas is och slappna av framför tv:n. Har precis duschat, så väntar på att håret ska torka. Ibland är det obehagligt att ha tungt vått hår. Då får jag lust att kapa av det. Jag önska att jag passade i kort hår. Det hade varit så mycket lättare ibland. Haha :)

Förresten så har Lovi flyttat till Göteborg nu. Jag ska dit i början av september och hälsa på. Tror nog att jag flyttar dit också en vacker dag :)

Kram!

Hemma efter underbart läger.

Nu har jag kommit hem från Segolstorpslägret. Och är helt slut nu. Men lägret var helt underbart! Ett av dom bättre tycker jag faktiskt! Barnen i min grupp som jag var ledare över var jätteduktiga och söta. Och jag hoppas att jag får se dom igen nästa år! Om inte innan :)

Men som sagt är helt slut. Och det påverkar också min humör. Så lite grinig har jag varit på mamma här hemma. Hon känner mig men kan ändå inte låta bli mig. Hehe!

Min kusin ska stanna här till tisdag istället, hon skulle egentligen redan har varit på väg hem till Stockholm. Så nu har jag något att göra ett par dagar i alla fall! Det är positivt! Och min syster har kommit in på en målarlinje i Skövde. Och det är vi alla i familjen tacksamma över!

En mycket vacker pose när jag städar efter barnen i "Höskullen"(så heter det va?). Linda som är den duktiga fotografen.

Förberedelser inför barnlägret.

Sitter här nu vid datorn och kollar runt i bloggvärldens alla bloggar. Min syster sitter och tittar på "Disney Channel" och kusin Hannah duschar. När hon har duschat så ska vi alla ha ansiktsmasker och jag ska nog ta sån där spray på benen som "fräter" bort håret. Nyttigt det låter va!! Sån där grej som man drar bort med en skrapa sen.

Sen måste jag faktiskt hänga sista tvätten och packa, leta fram madrasser, sovsäckar och kuddar. Pjuh! Det är en del att stå i med när man ska sova borta i hela tre nätter. Men det ska bli riktigt kul! Jag känner mig riktigt taggad! Och längtar efter barnen. Jag hoppas att jag kan ge barnen mer än vad jag brukar. Det känns ibland som man inte gör någon nytta. Men så känner väl dom flesta. Det är svårt att vara en bra förebild ibland. Men jag hoppas att det här året i Irland, som trebarnmamma, har gett mig något i alla fall!

Usch då, nu åskar det. Så jag får väl stänga av datorn snart om det kommer närmre. Annars brukar jag tycka att åskväder är mysigt. Men nu när det ska vara läger och man mest är ute, då är det ju inte så kul! Jaja, vi kan alltid hoppas att vädret blir bättre än väderprognoserna visar.

Puss och kram, kexchoklad!
(är det bara jag som tycker att det rimmar på något sätt?)

Många sysslor...

Nu ska jag städa huset med systermin, laga Thai Green Curry Chicken, tvätta och packa inför lägret imorn och ringa ett samtal. Pjuh!

Har inte tid att skriva nu. Men ha det så fint!

Beroenden.

Nu sitter jag här och äter helt underbar glass(kling's lakritsglass) och bredvid mig står ett glas fyllt med is som bara väntar på att jag ska tugga sönder dom och sedan låta dom glida långsamt ner i halsen och kyla ner hela vägen till magen(underbar känsla!). Det låter nog helt konstigt för er. Eller ni kanske också gillar att tugga is? Har aldrig hört att någon annan gör det. Det blir några glas is om dagen faktiskt! Ett dumt beroende som vanligt. Förr så tuggade jag hård pasta, men i Irland slutade jag med det och fortsatte med bara isen. Det är lite bättre än pasta i alla fall!

Jag slutade faktiskt med pastan för att jag bet sönder en tand när jag tuggade på pastan. Inte bra alls! Så det var på tiden! Och med isen har jag inte tuggat sönder någon tand... än. Jag och mina dumma "beroenden".

Gekås-fynd!

God morgon och god eftermiddag!
Här sitter jag och är helt trött i huvudet och kroppen. Det var en lång dag igår! En hel dag på Ullared, Gekås, med min faster, kusin och syster. Jag hittade mer än jag trodde att jag skulle! Och är faktiskt väldigt nöjd med alla köp.

Klänningen(första bilderna) är lite för tight vid bysten. Och det märkte jag när jag kom hem. Men jag hoppas att jag kan fixa det på något sätt. För det var inte mycket alltså!

Jag älskar de såkallade "polar sock's"! Underbara under vinter halvåret! Ett riktigt fynd tycker jag!

Jag köpte lite andra grejer också. Hårnålar, ansiktsmasker osv.
Priser: Klänning 110:-, grå 3/4 59:-, Vit tunika 29:-, trosor 2-pack 5:-(köpte 2x2), "polar sock's" 2-pack 16:-(köpte 2x2)



Nu ska jag försöka mig på det där "test"-tröjtrycket! Så jag kan beställa och se hur kvalitén blir. Och om trycket blir bra. Jag är lite seg med detta.

Och så är jag mycket sur. För imorn ska mina skol-flickor träffas. Och jag kan inte på något sätt lösa hur jag ska komma hem. Lite väl långt att åka på moped(om jag skulle kunna låna min systers), plus att jag inte är en säker förare på detta fordon. Hur många ggr har jag åkt moped i mitt liv tro? 2-3 ggr...

Vilken fantastisk dag!

Denna dagen har varit helt makalöst underbar! Jag har varit ute nästan hela dagen. Fast nu har jag ont i huvudet istället. Kanske har druckit lite för lite. Men i alla fall!

Mamma gjorde underbaraste middagen idag också, som grädden på moset ;P Kassler och ananas med grädde över i ugnen. Och underbart gott ris till! Vi har inte ätit "vitt"ris på hur länge som helst, så det var extra gott(pappa gjorde en sallad till också, men det var purjolök i, och det gillar jag inte. Fast dom andra tyckte det var väldigt gott)! Och till efterrätt åt vi glass: polka/lakrits och vaniljglass. Vi har ju hur mycket glass som helst i frysarna här hemma! För pappa jobbar ju endel på Kling's. Men vi äter det inte så ofta(i alla fall alla andra förutom jag. Hehe!), för dom går ju efter GI-metoden och får ju inte fuska så mycket.


Min bror är hemma nu också förresten(bor i Göteborg)! Han kom hem lagom till maten typ. Så det blev en "riktig" familjmiddag! Nu ska jag fortsätta att lyssna på bra musik och ta en huvudvärkstablett. Ha det bra! Ciao Bella!!!

Mamma gav mig en fin klänning.


Min mamma gav mig denna fina klänningen här om dagen. Och jag blev jätteglad
när jag kom i den och den satt som ett smäck! Nu undrar jag bara när jag ska få
chansen att inviga den. Hmm...

Sallad.

Idag gjorde jag en sallad till middag.


Ingredienser:

3 stora kyckling filéer
2 paket bacon
½ gurka
2 tomater

ca. ½ Isbergsallad (eftersom jag tog min systers odlade isbergsallad så vet jag inte riktigt hur mycket jag tog)
2 port. basmatiråris
1 port. basmatiris

2 port. matvete
soya
(mushroom)
kryddor (vitpeppar, svartpeppar, salt, grillkrydda, koriander, salladskrydda)

1. Först stekte jag kycklingen. Jag kryddade den med grillkrydda, lite vitpeppar, lite peppar, salt och soya i slutet. Sedan stekte jag också baconen.

2. Jag hackade alla grönsaker och kokade riset och matveten. Sedan blandade jag ihop allt och kryddade med lite vitpeppar, koriander och salladskrydda.

Klart!
Och hur gott som helst! Brydde mig inte om att skriva så detaljerat, för tänkte att redan vet hur man steker kött. Och exakta mått på hur mycket jag kryddade och så har jag ingen aning om. Körde bara lite ;P
Till detta gjorde pappa en god dressing, dock vet jag inte exakta ingredienser. Men grunden var väl turkisk yoghurt med majonäs och sedan hade han i curry och lite salt. Mer vet jag inte. Men det kan man exprimentera lite med!
(Tänkte att jag skriver ner receptet, för det var så gott! Och ni kanske har svårt att komma på något att göra till middag någon dag, då kan ni kolla på min blogg och göra min sallad!)

Kan inte sova.

Det är så typiskt. Såklart så kan jag inte sova. Och imorn(idag) så ska jag upp vid sju... Tre timmar har jag legat i sängen och försökt sova. Jag blir så frustrerad och arg!

En ny favorit.

"Stray Dog" - Robert Pattinson
 

Munter Marie.

Idag är jag munter. Mycket munter.  Och har försökt spela in med webbkameran när jag ritar. Men det blev aldrig något bra när jag ritade, bara slarvigt! Så jag tänker inte lägga upp det här. Jag ritar för snabbt! Känner mig stressad över något. Får ta det senare eller något när jag lugnat mig lite.

Det är så mycket som flyger runt i min skalle. Det blir jämt så när jag är glad. Jag kommer på för många saker på en gång som gör mig superglad, fast helt snurrig i huvudet istället. Men jag lovar att jag ska försöka senare igen. Mest för att jag tycker det är kul att se. Det ser så häftigt ut sen när man snabbar upp filminspelningen i MovieMaker! Intressant.

Nu ska jag diska och kolla om det finns något att laga mat på. Vi har haft köttfärs två dagar i rad nu, så det vill jag inte göra. Och det fanns inte så mycket kyckling såg jag igår. Men kanske har mor och far varit i affären efteråt. We'll see!

Och förresten. Jag är så sjukt bra! Jag är riktigt nöjd med mig idag. Det är en skön känsla!
Hoppas att ni också kan känna det ibland. Det är härligt!
Kram!

WOW! I JUST GOT MONEY!

Fy, vad glad jag är nu då!! Min skatteåterbäringsgojjsskit har kommit :) Och det var mer än jag vågat hoppats på! Jag är räddad.

Fy, vad jag hatar att pengar är så viktigt i ens liv....!

God kväll!

Kom hem för några timmar sedan efter att varit hos Daniel med vänner och firat honom lite, eftersom han fyllde år idag. Det var mysigt! Och jag pratade massor med mina två flickor: Lovisa och Linda. Väldigt trevligt var det!
Sen när jag kom hem så visade mamma mig två klänningar som hon hade köpt på jobbet till mig. Den ena var lite tight runt bysten och den andra satt som ett smäck :) Blev mycket glad över dessa fina skapelser, dom var mycket vackra! Och funderar på när jag ska inviga dom. Hmm...

När jag pratade med Linda och Lovisa kom jag fram till att jag ska läsa upp mitt natur-betyg på konvux. Jag måste göra det! Jag älskar natur och bilogi och sånt. Men eftersom jag missade att göra ett arbete i natur på gymnasiet så fick jag IG. Det var dumt av mig, men det var så mycket läxor och arbeten innan studenten att jag bestämde mig för att det inte gjorde något om jag struntar i det arbetet. Eftersom jag ändå hade fått VG på det mesta i natur. Min lärare i natur sa aldrig till mig att jag skulle få IG om jag inte lämnade in det arbetet. Så det var lite dumt utav henne också. För IG-varning ska dom ge!
Men som tur är har jag inget emot att läsa upp detta ämnet eftersom jag inte har svårt för det och för att jag tycker att det är intressant! Men lite onödigt känns det väl...

Nu ska jag se någon film eller något. Kan inte lägga mig än. Är inte alls trött! Kram!


Att sola är överskattat.

Jag tycker inte om att sola. Så det blev inte att jag satt länge ute i solen och ritade. Det är för varmt! Och mina ögon bländas av naturen som är så ljus! Jag tål solen, blir brun ganska fort. Men jag tycker verkligen inte om att sola över huvud taget! Kanske på någon strand där det fläktar lite skönt och med solbrillor. Men inte hemma på gräsmattan. Alla andra klarar av solen så bra...
I år blir jag en riktig liten blekfis!

Tänk vilken fin dag!

Har redan varit ute ett slag. Och det var superskönt! Har bara på mig mina kortklippta jeansshorts och ett svart linne. Livet kan inte bli mer härligt! Dock får jag vara försiktig när jag går ute i solen. Mina brända axlar och nacke har ju precis blivit bra och svider inte längre! Vill inte bränna mig mer.
Det är konstigt! För jag brukar aldrig bränna mig i solen! Bara på näsan ibland. Men det här var typ andra gången i mitt liv som jag brände mig! Kanske har det med ozonlagret att göra. Eller vad det heter. Växthuseffekten bla bla bla...

Jag försöker att komma på något mer vettigt att göra när jag är ute, än att bara ligga och sola och förutom att måla huset(det är lite väl varmt för det, och sidan vi har kvar på lillestugan är mot solsida just nu). Funderar på om jag skulle ta med papper och penna och börja rita på mitt testtryck till min t-shirt. Men det kan vara jobbigt med vita papper ute i solen, man blir ju helt bländad! Vilka bekymmer jag har. Fast det får nog bli till att rita ändå.

Foton...


Har till och med hunnit att fota lite! För jag gick upp så tidigt idag. Hade glömt att sätta på väckarklockan... Förövrigt om fotona(eller "fotot" längst upp) så älskar jag den nyansen i foton. Blå/grönt alltså turkos. Helt underbart tycker jag.

Sitt nu inte inne och tröka en sån här fin dag! Fånga dagen!
Ni som jobbar är ett undantag, men ni ska veta att jag tycker synd om er och ska försöka spara lite solsken till helgen!
Puss&Kram!

Lagom mycket pengar.

Det är inte bara barnen jag saknar. Jag saknar också föräldrarna, men det var inte det jag tänkte komma in på nu. Utan saknade efter mitt underbara Dublin. Över huvud taget så saknar jag hela mitt liv där borta. Det var en sorts frihet jämför med här. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva det. Men där borta hade jag ett jobb som jag älskade, jag hade vänner som var underbara, jag hade den bästa au pair-familjen och jag hade Dublin.
Framför allt, jag vet att det är dumt att det alltid handlar om pengar, så hade jag nästan alltid pengar så att jag kunde ha kul! Inte mycket pengar, men alldeles lagom. Jag hade liksom husrum och mat gratis, och sen dom där 460 euro i månaden. Som jag kunde ha endast till nöjen. Och det var precis lagom för att man skulle kunna ta en fika, gå till restaurangen, köpa något nytt till garderoben, gå på bio eller bara åka in till stan och vandra omkring då och då. Så mycket pengar borde egentligen vara lagom. Självklart kan det ju inte vara gratis med husrum och mat osv. Men om man hade en lön så att man klarade att betala huset och maten och sedan ha över till roliga saker också. Men ändå inte så mycket att man kan slösa massor. Kanske ingen som hänger med i mitt resonemang. Nu kom jag helt plötsligt in på hur mycket lagom pengar är för mig. Sketans!
Men i alla fall. Jag fick med endel om vad jag saknar från mitt Dublin-liv ändå.

God morgon förresten! Idag är en bra dag känns det som.
Kram!

Saknad och ingen sömn.

Det går inte att sova, hur mycket jag än vill. Jag ser bara sex små underbara ögon som tittar på mig från mörkret, tre underbara barn som egentligen inte är här hos mig, utan långt borta i ett annat land. Ett land på andra sidan havet. Här finns bara minnena och bilderna i mitt huvud. Jag saknar dom så det gör ont. Jag hatar det här. Att man inte kan vara med alla man älskar. Att man måste välja. Att dom är så långt borta.
Jag saknar att hålla den lilla flickans hand genom parken, jag saknar att leka datten med den femåriga pojken, jag saknar att sätta upp håret på den sjuåriga flickan, jag saknar allt!
Jag till och med saknar att få lilla flickan att somna i sin barnvagn, dra ner hennes ryggstöd samtidigt som hon skriker och gråter, men tillslut ger hon upp och somnar trött, för att sedan vakna 1-2 timmar senare och vara glad och pigg och skratta när jag kittlar hennes fötter.
Jag saknar dom stunderna då pojken kom och viskade i mitt öra att han älskar mig och vill pussa mig. Jag saknar när den äldre flickan knackade på min dörr till mitt rum och sa att maten var klar, fast den inte var det, bara för att jag skulle komma ut till henne och hennes syskon för att leka lite.
Det gör ont, för det finns ett tomrum, ett tomrum som brukade fyllas med barnskratt/skrik och knasiga lekar med barn som har den vildaste fantasin man kan tänka sig!
Varför kommer det då man ska sova, och då det gör som ondast?
Jag älskar mina Irlandsbarn.

(Nu skrev jag nog jättekonstigt, men ha hänsyn till att klockan är halv 3 och att jag är jättetrött)
Nu måste jag sova. Har haft öppet fönstret en stund. Så värmen kan inte hindra mig från sömn i alla fall. Dock kan annat hålla mig uppe...

Spelade piano idag.

Nu har jag suttit och spelat piano i flera timmar. Försöker lära mig en låt som jag tycker är väldigt fin. Men det är sjukt svårt, eftersom piano inte riktigt är min grej. Men en vacker dag så ska jag kunna spela den och kunna sitta där med pianot i min ensamhet och njuta av musiken.


Nu har jag dock ont i huvudet. Blev kanske lite mycket musik för min del! Hehe! Men jag har ätit god körsbärskräm som mamma hade gjort. Underbart gott med lite grädde på också!

Förresten är det denna låten som jag spelar(den kunde ha varit Bella's låt i Twilightfilmen, men det blev ej så):

God morgon!

Pappa visade mig igår en sida som trycker t-shirt's. Så jag skaffade mig en användare där. Det enda jag behöver göra är att skicka in det jag vill ska tryckas och sen finns det på min sida där och folk kan beställa! Jag har tänkt att rita ett tryck och skicka in och beställa själv först, så ser jag hur det blir och så. Det kanske inte ens blir snyggt, eftersom jag använder så smala pennor! Alla sträck kanske inte kommer med liksom. Men vi får se!

Hoppas att ni får sova gott och är pigga och krya idag!
Nu ska jag dricka mitt te. Kram!

Hunden tycker om bär.

Min hund gillar bär. Här tigger han körsbär. Till och med igår när vi var ute och plockade vinbär kom han och tiggde! Och han åt från grenarna också. Undrar om det är normalt?



För övrigt så pratar man väldigt fånigt med djur! Och på detta klipp så pratade jag svenska med honom, kändes jättemysko! För annars pratar vi alltid på finska med honom. Ville bara att ni skulle förstå vad jag sa liksom. Han kan "sitt" på svenska i alla fall! Nu kom han in här. Han är alltid ute hela dagarna men inne på nätterna. Så nu ska jag krama om min snuffsenuffse!

02.08.09



Jag brände axlarna och nacken igår när jag var ute i solen och plockade vinbär. Märkte det idag när jag stod i duschen och duschade ryggen, det sved något så fruktansvärt! Stackars mig. Och så har jag sjukt tråkigt nu. Lyssnar åtminstone på bra musik, vilket glädjer mig lite. Imorn är det måndag, då återgår allt till det normala och alla jobbar förutom jag.

Jag vill börja rita mer. Funderar på att göra tryck till t-shirts eller linnen. Men bara om det är någon som är intresserad och kan tänka sig att betala. För jag är yperfattig! Och har inte råd att ge bort grejer. Annars älskar jag att ge bort saker! Någon som är intresserad? I såna fall kan jag rita några test-tryck och lägga ut här, så får ni säga vad ni tycker!

Kram!

Mycket på en liten dag.

Idag, eller rättare sagt igår, så har jag hunnit med massor här hemma! Mamma körde ordentligt med mig och min syster! Först tömde jag fyra svartvinbärsbuskar, sen ville hon att jag skulle ta disken och laga mat och mellan det klämde jag in lite träning med våran OrbiTrek. Det blev inte så jättelänge på den där maskinen, för jag skulle laga mat, och jag var också helt slut efter att suttit ute i solen i flera timmar och plockat svartvinbär.
Dagen avslutade fint hemma hos Alexander med underbara vänner och vi grillade och Lovi hade gjord en underbar blåbärspaj till efterrätt! Nu har jag kommit hem. Det blev rätt sent, för vi hade det så trevligt! Vi var ute på en nattpromenad också. Det är ju helt underbart skönt! Jag älskar promenader! Och det är något speciellt med just nattpromenader!

Nu tänker jag sova. Vill inte vända helt på dygnet! Kram.

Snäll mot min hud.

Jag borde få pris för att jag har varit så snäll mot min hud i sommar! Jag har bara legat ute i solen en enda gång. Förutom då när man varit ute i solen fast bara gått eller gjort annat(som inte går att göra inomhus) men inte för att sola. Men idag! Idag är det soligt för en gång skull, kanske ska jag bli lite brun i alla fall, det är jag ju värd tycker jag allt. Till och med farmor har sagt att jag är blek! Om jag inte minns fel så kallade hon mig faktiskt blekfis. Hon är för söt min farmor!

Vaknade för en halvtimme sedan och sitter här med frukosten som vanligt. Samma som igår.
Jag undrar vad som kommer hända idag? Hoppas det händer något kul så att man kan komma iväg lite! Har inget mer att säga just nu. Men ha det så bra! Kram!

RSS 2.0