Curry-fallet är löst

(efter många många många långa år...)

Jag har löst curry-fallet. Nu vet jag vad det är jag inte tål i denna kryddan, efter många år. Det är så att i curryn har man bockhornsklöverfrön som är en baljväxt. Och personer som är allergiska mot jordnötter, soyabönor och ärtor kan få en reaktion av detta. Och jag är ju mycket väl medveten om att jag är allergisk mot både jordnötter och ärtor. Mycket skönt att äntligen veta. Och det var ju så lätt att få reda på det. Förstår inte att jag inte har tagit tag i saken tidigare. Nu ska jag bara minnas "bockhornsklöver" så att jag vet vad jag ska leta efter på baksidan av kryddpåsarna :)

Jag fick såld min longboard förut idag! Gött! Och direkt efter åkte jag med mor och far till stan för att gå på en julkonsert. Det var finska jullåtar. Och jag träffade folk jag inte träffat på väldigt länge. Det var trevligt! Sedan fikade vi lite på lussebulle och vita pepparkakor(jag förstår mig inte på denna kakan... Varför heter den ens pepparkaka? Den smakar inte kryddor i alla fall. Men alla finskar älskar denna kakan). När vi kom hem hade Emma fixat ordning en middag och vi åt. Det var mycket gott! Dock hade hon i curry, för hon trodde att jag tålde det nu. Det trodde jag ju också ett tag i somras. Men efter några curryrätter mådde jag piss. Nu mår jag också piss. Men inte lika farligt. För jag tog inte så mycket utav kycklingen.

Nu ska jag kika på GG igen. Fy på mig...



*Första Advent*

Jag vaknade idag av väckarklockan, som varje morgon, och tyckte att jag kände mig hyffsad pigg när jag låg där i sängen. Men när jag ställde mig upp och drog på mig mina byxor och tröjan så kände jag i hela mig hur få timmar jag faktiskt hade sovit. Jag är stenhård med att inte vända på dygnet. Så jag gick upp vanlig tid, 9-10. Även om det blev lite sent igår. Jag tänker att jag kan gå och lägga mig tidigt ikväll istället om jag känner för det. Man måste ha lite disciplin på sig själv när man inte har jobb eller skola att gå till om dagarna. Jag måste i alla fall det. Och jag tror att det är bra för alla, faktiskt, vad ni än säger. Det är i alla fall EN rutin jag har. Annars är jag ganska dålig med rutiner och sånt där. Förutom med maten, som jag har tvingat mig att hålla koll på lite bättre. Det blir lätt att man går omkring med tom mage ett bra tag innan man känner sig hungrig. Och då äter man inte tillräckligt och bli tröttare och latare än vad man skulle varit med lite mat i kroppen. När man bara är hemma och inte gör så mycket, så gör man ju inte av med så mycket energi. Därav blir man inte hungrig så ofta som man borde. Hehe! Jag är ganska dålig på att förklara... Som ni kanske märker. Men det här är ändå inte så intressant :)

Jag har telefonen här bredvid redo. För snart, hoppas jag, så kommer en tjej att ringa mig. Hon ska kika på min longboard som jag lagt ut på blocket.se. Ska bli lite tråkigt att skiljas från den, men sen har jag ju inte använt den så mycket heller. Det var inte lika kul som jag trodde. Får se om hon vill ha den.

Nu måste jag stoppa i mig lite mat igen. Tjohej!

Lördag.

Äntligen lördag efter en natt med många konstiga drömmar. Och nu sitter vi här och tittar på Tinas Cookalong som gästas av Mark Levengood. Man blir lite hungrig, även om jag precis drack en smoothie... Jag ska gå ut och gå idag också, men lite senare. Det är skönt! Förr gick jag ofta ut på promenader med kameran, men nu är jag väldigt dålig med det. Dock vill jag inte ta med kameran. Har ingen lust ens att försöka när det är så grått och mörkt ute. Och förresten är det ju julskyltning idag. Och det vore ju trevligt att åka dit. Men så blir det nog inte, vad det verkar som nu i alla fall.

Ännu ett tråkigt inlägg. Jag är mycket medveten om det. Och jag behöver ju faktiskt inte be om ursäkt. Men det gör jag... Kram

Fredagskväll hemma.

Har haft en mysig kväll med både familjen och för mig själv. Vi tittade på Idol tillsammans och spelade in kanal 10 samtidigt. Vilket vi spolade igenom snabbt efteråt för att se om vi kunde se Alexander. Det gjorde vi inte. Men han var med lite senare. Sedan har jag tittat på "GG" ett tag. Nu är jag fast. Och om det är handlingen, kläderna eller de snygga pojkarna, det vet jag inte. Kanske en mix utav allting antar jag. Mitt ben är helt bortdomnat och knepigt. Det vill inte "komma tillbaka". Hur ska jag nu kunna gå ner för trappan och till badrummet för att borsta tänderna?! Och ja, fru.tandläkare, jag ska inte glömma tandtråden. Jag vill ju inte börja tappa tänderna i tidig ålder! Inte för att det var någon risk. Men ni vet väl att om det blöder när ni använt tandtråd, då är tandköttet inflamerat, och det kan leda till tandlossning. Blöder man inte alls, då har man inget att oroa sig för! Då kommer inte tänderna att släppa i första taget i alla fall :)

Ikväll var Erik GRYM! Jag dog lite när han sjön "Hey Jude". En av mina Beatles-favoriter faktiskt. Och jag vet... Tove är min favorit. Men ikväll var Erik steget bättre. Men ska man se tillbaka på allt hon gjort så är hon min toppfavorit ändå. Alla var riktigt grymma idag! jag ska kika snart vem som åkte ut. Det vet jag ju faktiskt inte än.


Nu har faktiskt foten kommit tillbaka, så nu ska jag ner och borsta och tandtråda mina tänder väldigt nogrant. Jag är faktiskt rädd om mina tänder. Och vill ju ha dom fina ett bra tag till.

God natt

Dublin om en månad :)

Var ute på en lagom promenad med hunden. Det var jättejobbigt... Var nog lite pågrund av dom nya skorna plus att jag är väldigt otränad just nu. Men det ska jag ta tag i! Jag orkar knappt skriva just nu. Eller sitta upprätt. Jag är helt slut. Och det är pinsamt att erkänna.

När jag var ute och gick drömde jag om att flytta till ett annat land. Jag skulle vilja bo i USA i något år. I en storstad, vilken vet jag inte. Men först vill jag åka på en roadtrip genom hela stora usa. Vore ett jättehäftigt sätt att se allt där som man måste se, och också sånt man kanske inte vill se. En vacker dag Marie, en vacker dag...

Om en månad kommer jag strosa runt lite på Dublins gator igen.
Gå och kika på O'Connell Street, äta världens godaste kycklingvingar i Tempel Bar, lyssna på gatumusikanterna på Grafton Street osv osv... Hur underbart som helst! Jag saknar ju Dublin. Massor! Och dessutom får jag träffa mina små barn jag tog hand om där borta. Och det slår nog allt annat. Åhh :) Jag tror jag lärde mig att trivas med att bo i en storstad under min tid där borta. Det är jättemysigt! Gå ut och fika massor och äta på fina restauranger, lyssna på gatumusikanterna, titta på massor fina byggnader och statyer, shoppa... Sen kunde man alltid komma ut på landet och vandra ibland också om man ville det. Men när jag blir gammal nog för barn och familj. Då vill jag ju inte bo i en storstad... Det tror jag inte. Jag älskar lantlivet också. Men det passar nog mer familjelivet tror jag.

Nu ska jag städa lite och sedan laga middag...


Julen närmar sig :)

Har precis haft "familjemöte". Vi försökte tillsammans att skapa en bra slogan till att locka ungdomar och unga vuxna att använda kondom oftare. Det gick inget bra. Även om vi tog hjälp från morsans jobbarkompis. Vi får se om de lyckas, jag har i alla fall gett upp nu. Det är till en tävling som Emma deltar i. Vinner hon macbooken blir jag avundsjuk!

Förresten har man i huset kommit på att det är första advent i helgen, så nu ska mamma ta fram julbelysningen så den är redo och jag ska hänga upp julstjärnan i mitt fönster. Dessutom tänkte jag att jag kan skriva upp en baklista. För baka kommer jag nog få göra endel framöver. Mor mår ju så dåligt när det är mjöl i luften och min syster går ju för det mesta i skolan. Lilla jag är ju hemma hela dagarna, så jag har ju mycket tid att fylla till bakning. Så vad ska man baka? Lussekatter, pepparkakshus, julkarameller, fudge och annat julgott!

Nu ska jag rita på min spice girls-teckning som jag började med igår. Haha!

För mycket på gång...

Idag har jag påbörjat så många saker att jag blir tokig! Nu sitter här och vet inte vilket jag ska fortsätta med. Först gick jag ut på en promenad med hunden och skulle ta den långa rundan, men när jag hade kommit ut på åkrarna så började det regna och blåsa och jag tappade ena vanten i en pöl, så jag vände och gick hem igen. Sedan ritade jag lite på en teckning som jag började med igår men kom på att jag hellre vill ta fram symaskinen. Så då tog jag fram mammas gamla symaskin och började sy på en gammal cardigan jag inte använt på länge. Jag sydde litegrann och tröttnade snabbt och kom på att jag borde plocka och städa lite i mitt rum. Men då såg jag mina album, som jag kollade på tidigare idag, ligga och skräpa på skrivbordet och kom på att jag skulle ju kolla bland mina foton på datorn och välja lite vilka jag ville framkalla...

Det här gör mig tokig! Från att inte ha något alls att göra till att ha så mycket att jag blir helt knäpp!!!
Jag börjar nog med att städa, sen får jag se...

God morgon

Kan det inte bara bli lite ljusare ute så att jag kan gå ut och fota lite. Det var lite sol i morses en kort stund. Men nu är det borta igen. Nu är allt i en gråskala ute, inga starka fina färger alls. Det är tråkigt. Så istället får jag nog rita lite eller skriva. Men jag kanske går ut på en kort promenad sen. För jag är trött på att bara sitta inne hela tiden. Men som sagt är det så tråkigt ute nu när det inte ens finns snö som lyser upp lite.

Jag har tittat på två Gossip Girl-avsnitt. Men det är nog inget för mig. Det handlar ju bara om människor som förstör för varandra hela tiden... Bara skit är det.

Look at that!!!

Nu kan man översätta hela min blogg med google translate här på bloggen i menyn. Vad bra :) Men det kan bli lite konstigt ibland... Eftersom det översätter rätt av.

 

Now it's easier for you english speakers to translate ;)
Tell me if some of you want it in finnish too!


Dagboks-malie


Jag är lite dålig på att skriva om mitt liv här på bloggen. Men ärligt talat tror jag inte att ni skulle tycka att det är så jätteintressant. Jag gör inte så mycket. Men jag tänker massor! Det är tur att jag har min dagbok. Där skriver jag nästan varje dag. Och ibland blir det långa texter med väldigt konstigt innehåll, eller ganska korta där det bara står lite kort vad jag gjort eller något annat som jag vill minnas. Här är det så svårt att skriva om sitt liv och sina tankar. Man måste radera så mycket så att man inte försäger sig med något. Fast i min dagbok skriver jag inte heller "allt". Jag raderar sånt som jag inte vill minnas.

Jag började skriva dagbok för ungefär 3 år sedan. Då mådde jag ganska dåligt. Egentligen inte kanske. Men det var så mycket på en gång och mina tankar var extra jobbiga och krångliga. Det var inte mycket lycka jag kände, om jag jämför med idag. Men det hjälpte verkligen att få skriva av sig. Och jag gjorde det mycket mer aktivt då än nu. Nu har jag lärt mig att jag kan prata med mina vänner istället. Det hjälper ännu mer.

Det är mycket jag har lärt mig sen jag började skriva dagbok. Och jag känner mig så mycket starkare nu än då. Jag undrar om jag inte ska bränna min första dagbok. Det är så mycket jobbigt i den. Sånt jag har kommit över nu, men när jag läser så känns det bara så onödigt att jag har kvar den. Den bygger inte upp mig direkt.

Nu blev jag väldigt personlig ändå. Men det gör inget. För dom som fattar något utav allt det här, dom vet ändå allt :) Jag är nämligen ganska dålig på att hålla tyst om mig själv. Jag är som en öppen bok. Men kanske är det så att jag lägger ner all energi på att inte prata om andra och berätta andras hemligheter för andra istället. Då måste man väl prata om någon? Och då finns ju alltid mig själv att berätta om... Jag är inte perfekt. Men visst är det nästintill jobbigaste som finns när man säger för mycket och ångrar sig sen? Usch... Jag känner mig så dum då.

Det kanske blir endel text nu framöver. Men det har jag varit dåligt med det senaste. Och istället har det varit mycket konst ett tag och innan det ganska mycket foton och sånt. Allt går i perioder för mig. Just nu skriver jag dikter och låtar hela dagarna, och lååånga konstiga sidor i min dagbok fylls varje dag.

Puss och kram!

30.nov.2008

Jag tror jag såg en ängel. Han stod där på mötet med en stor proffs-filmkameran och spelade in. Jag vet att han tittade på mig. Och jag minns hur glad det fick mig att känna mig. Han var så vacker. Jag blev blyg och tittade ner på mitt knä för att sedan titta upp mot hans håll igen. Möttes av dom fina mörka ögonen igen, och jag tittade ner. Just då kändes det som en film. En romantisk film. En mycket vacker film. Och jag börjar fantisera om hur det skulle fortsätta. Hur han skulle komma fram till mig och säga "hi". Jag satt där och fantiserade så länge att jag trodde att det var på riktigt och jag tittade upp mot honom igen. Ingen blick tillbaka...

Efter mötet såg jag honom aldrig mer. Även om vi gick dit varje söndag och fredag, så såg jag honom aldrig. Var han en ängel tro?

Tänk, det vara bara ett år sedan. Jag hade inget minne av det. Men läste i min dagbok igår och hittade det. Texten skrev jag nu. I min dagbok stod det bara att jag hade sett en fin man... väldigt kort och gott. Men jag mindes tillbaka, och det var så kul!
Blir inte alla lite kära ibland? Bara lite smått. Såna dära rus som kommer då och då. Men som försvinner väldigt kort efter, och man glömmer bort. Jag blir jätteofta kär, men "kär på riktigt" det händer inte alls ofta. Och väl är väl det! Hehe :) Jag är inte så impulsiv med kärlek. Det dröjer ganska länge innan jag vågar ta första steget. Och första steget för mig är att lära känna personen.

Kärlek är allt gott! Tycker inte ni?

Hos tandläkaren.

Idag var jag hos tandvården. Och mina tänder var fina sa kvinnan som tittade. Men när hon såg min trasiga tand så brast hon ut i tjut och slog knytnävarna i bordet, och lilla jag tog ett skutt upp och gömde mig under stolen. Hjälp! Nej, men så gick det inte alls till. Hon undrade bara varför jag inte hade kommit dit tidigare med min trasiga tand. Så jag förklartade lite blygt att jag kom hem i juni från Irland och att jag inte har haft något besvär med tanden. Då log hon lite smått och jag slappnade av igen. Hehe!

Sedan satt jag i väntrummet för att vänta på att pappa skulle hämta mig. Jag satt där en lång stund, eftersom besöket gick fortare än jag hade väntat mig. Dom hade byggt om i väntrummet, det var mycket fräschare. Jag satt där och tittade på allt folk som kom och gick. En liten flicka red omkring på en konstig plastfigur, en pojke "sprang" ut med båda händerna för munnen och såg ut att ha ganska ont, några vuxna hade viktiga samtal, tandläkarna kom ut en och en och ropade upp namn och en bekant säger hej. Sen efter en halvtimmes väntande ser jag pappas huvud kika in genom fönstret, och jag ställer mig snabbt upp och går ut. Då hade han varit där i hela tjugo minuter redan! Att jag inte hade sett honom när han kom åkandes. Och jag som inte hade några pengar på mobilen kunde ju inte heller ha ringt. Och det hade inte heller varit till någon nytta då han hade pratat med Joni en lång stund. Så kan det gå...

Nu är jag i alla fall hemma. Och jag har hämtat mitt Visa-kort. Så nu har jag lite pengar igen! Hehe...

Goddag

Just nu sitter jag här och väntar på att det ska bli den 30:e juni... Det känns nästan lite onödigt att börja vänta redan nu. Jag som tycker det är så dumt med att man inte tar vara på sina dagar och bara spolar igenom livet ibland. Och nu gör jag så här? Haha! Nej, jag är inte allvarlig. Det är ju bara så att Eclipse kommer ut på bion då. Och jag längtar lite extra nu när jag har sett New Moon. Det gör nog dom flesta som sett den.

I morgon ska jag till tandläkaren för första gången på väldigt många år. Skulle dit för ett år sedan, men då hade jag förhinder(Irland... haha). Jag tycker det är lite läskigt för första gången. Jag brukar älska att gå till tandläkaren(efter att en av mina första slutade. Hon var väldigt snäll, men hennes händer var så torra och hennes naglar flera centimeter långa, dessutom hade hon aldrig några plasthandskar på sig. Förså då hur det kändes att ha hennes fingrar pillandes och rivandes i munnen!). Men just nu har jag så dålig hy. Och under dom där starka lamporna hjälper nog inte ens smink är jag rädd för. Jag har aldrig dålig hy! Faktiskt! Verkligen! Men nu har jag haft det i några veckor. Jag är en sån där lyckost som klarade sig ifrån alla fjortis-finnar under min uppväxt.

Bättre tider kommer nog snart... hehe

Världens bästa!


Jag är så lycklig. Du är den bästa. Världens bästa!


Det kanske låter fånigt. Men för mig låter det bara fint. Hon är så bra! Puss på den flickan!

Vi var och tittade på New Moon i skövde ikväll. Kom hem för en stund sen. Och den filmen. Ojojoj! Jag tycker det var tusen gånger bättre än den första. Riktigt bra gjort också! Wow...

Nu ska jag sova! God natt

Ps! Jag ska till Irland!!!! :D:D:D

Lite art...

Jag har ritat dessa tre figurer sen igår kväll. Helt sjukt att jag klarade att göra TRE teckningar på så kort tid! Det är inte så ofta. Mycket sällan. Men ibland så! (dom är mkt större i verkligheten. Mer än dubbelt...)


Close ups...

Han den där blåa pojken. Jag kan inte bestämma mig om han är klar eller inte. Och den där första tjejen, hennes linne kan ev. få lite färg framöver. Häxan, som jag tycker hon ser ut som, hon är nog klar.

Sen har jag ju en önskan över att få trycka upp dom på t-shirts en vacker dag. Hur roligt som helst ju! Skulle någon som läser vilja ha en isf? Säg gärna till i sådana fall, så att jag vet om det ens är värt att fundera på. :)

Hej och hopp!

Känner ni julen?

Jag känner julen i hela mig. Det bara osar jul här hemma sen en vecka tillbaka ungefär. Mor nynnar på ett hummande sätt samtidigt som hon pysslar och grejar med julpynt. Smällt lim från limpistolen luktar i hela huset och Frank Sinatra sjunger väldigt vackra julsånger i vårat hemma-bio-system. Rikus päls blir tjockare och mjukare och kanske har jag fel, men jag undrar om inte mitt också börjar bli tjockare nu till vintern? hihi!

Mor kom hem med en julkrans hon köpt. Den påminde så mycket om jularna i Finland. Min tuta, morfar, älskade julpynt och sånt. Och desto mer blinkande och olika färger desto bättre. Denna julkrans blinkar i tusen olika färger, och är jättemysig.

Jag är lite rädd för att min hund ska dö snart. Han tjuter och gnäller upprepade gånger och är tröttare och segare än vanligt. Jag vill inte att han ska dö nu. Det får han ju inte!

God natt

Jag är glad


Mitt liv går väldigt bra just nu. Allting bara flyter på, och på pricken över i:et ligger en nöjd Marie. Det är soft, härligt, vacker, fint, underbart. Jag älskar mitt liv! Det bästa är att det har känts så här hela hösten :) Finns alltid undantag. Men dom har inte stört mig så mycket. Åh, vad jag gillar att leva!

Mätt och belåten.


Jag fotade tidigare idag i temat skuggor och ljus typ. Det var kul. Jag hade foto som individuella val på gymnasiet, då fick man också sådana uppdrag. Jag saknar det nog lite tror jag...

Ha precis ätit en god middag som jag själv hade tillagat och en god efterrätt som far hade fixat i ordning. Nu är jag mätt och belåten och funderar på vad jag ska hitta på. I morgon ska jag till arbetsförmedlingen på möte igen. Och efter det blir jag bjuden på lunch av Anika. Mycket snällt tycker jag! Kul att träffa "nytt" folk ibland :)

En snäll och söt liten farbror.

Jag tittar på The Young Victoria nu. Och jag måste säga att jag ÄLSKAR skådespelaren Jim Broadbent, han som är Professor Slughorn i Harry Potter and the Half-Blood Prince. Han är så himla söt, jag kan inte låta bli att skratta när jag ser honom. Söt och snäll liten farbror.


Nu ska jag fortsätta med filmen...


God natt!

Det blev lite sent idag för min del. Men jag tittade på The Duchess och kunde verkligen inte slita mig. Jag har bara sett den en gång på bio, och hade glömt ganska mycket. Och jag grät floder. Den är så hemsk. Men också vacker ibland. Men tänk att skiljas från sitt barn så där? Usch, jag vill inte ens tänka hur det skulle kännas. Jag minns att vi blev ganska arga när vi såg den på bion. Jag, Lovisa och dom andra au pairerna på Irland. Åh, vad jag saknar den tiden...

Nu är det i alla fall dags för mig att gå till sängs.

Iväg till julauktionen!

Tavlan blev inte riktigt klar. Även om jag skulle hinna så tänker jag inte göra klart den nu. För jag sabbade den lite. Hehe! Jag är så kräsen!

Nu ska jag iväg i alla fall, till stan och julauktionen. Måste klä mig och så nu. Det börjar 14, men vi ska vara där lite innan och hjälpa till. Ha det så bra idag! Hejhej

Sen konst, inpå natten...


Vad tusan har jag gett mig in på?! Bilden är tagen med min mobil, och i dåligt ljus, så den fick bli svart/vit för att man över huvud taget ska kunna se vad det föreställer...

Jag bestämde mig lite efter 10 att jag minsan ska måla en tavla till imorn! Haha, lite sent, ja visst. Men det är ju jag! Och nu orkar jag inte mer än så här. Jag kan nog tvinga mig till att fortsätta, men det skulle bara förstöra hela skiten! Så det skippar jag... Får se om jag orkar upp tillräckligt tidigt imorn för att måla klart den. Tror dock inte att jag kommer hinna. Känns så.

Nu ska jag dricka upp min varma soppa här bredvid och sedan gå och lägga mig! God natt

Dansband...

Dansband... Uj, vad tycker jag om detta tror ni? Det är så svenskt att man inte ens kan skratta åt det, utan man måste gråta. Och nu sitter jag här och tittar på dansbandskampen av någon konstig anledning... Nej, men jag har fastnat här nere vid datorn i tv-rummet. För jag har sprungit fram och tillbaka till köket hela långa dagen känns det som. Jag har bakat och bakat. Och idag har jag inte uppskattat det över huvud taget! Nu vill jag måla! Men orkar jag verkligen plocka fram alla grejer och fundera ut något att måla? Jag funderar fortfarande på det. Jag hoppas att jag orkar! Det vore kul egentligen...

Gräddfudge på spisa!

Nu står gräddfudgen på spisen och kokar för glatta livet! Jag bakar lite till imorn. Till den där julaktionen. Det blev ingen tavla. Men det börjar växa ett litet sug för att ta tag i det ikväll, måla hela natten! Använda min akryl för en gångs skull! Får se om jag ens är hemma så jag kan det eller om mitt sug kanske dör ut.

Igår åkte jag med till Dillö och där var vi ett helt gäng(Tonår i stan) och bakade pizza i en sån där vedeldad-ugn och badade i en tunna ute i blåst och snö. Det var riktigt mysigt faktiskt! Dock blev vattnet i tunnan så varmt och det blåste lite väl mycket ute... Men applåder och hurra till dom som fixat det här!

Nu ska jag kika om fudgen har nått dom där 115 graderna!

Tjolahopptjolahej!

Mitt långa svall...


Jag saknar mitt "gamla" hår. Mitt långa långa hår. Men det är bara jobbigt med så långt hår nu på vintern. Elektriskt och tovar sig så lätt när man har halsduk. Men ändå. På sommaren funkar det ju fint!

Jag hittade bilden från resan i stockholm, när jag och Emma åkte och hälsade på våra släktingar där. Det var riktigt kul :) Det måste vi göra om nästa sommar tycker jag!
Dock hittade jag inte så många bilder där ifrån. Hade hunnit lägga över dom till min hårddisk som är trasig nu. Jag måste verkligen fixa den när jag har råd! Har hur mycket bilder som helst på den. Ett helt år! Och såklart året jag var på Irland... Så himla typiskt. Och synd.

Idag ska jag städa i huset. Som varje fredag... Det ska nog gå bra. Jag är van vid det nu. Så det är inte lika jobbigt. Det är så himla bra med rutiner! Det gör allt så mycket lättare. Förvånar mig att jag inte har mer rutin i mitt liv egentligen. Men jag klarar mig ganska bra ändå. Är lite oplanerad ibland. Men jag brukar klara mig fint ändå. Men det är bara mig det påverkar. Jag brukar inte vara oplanerad med andra och sånt. Det klarar jag inte av! Usch vad det är jobbigt.

Nej, nu ska jag se klart på en film!
Tjolahopp!

Hallå där, köp blåbär, hallå där en gång till...

...köp en rutten sill!

Men hallå va. Lets talk food! Jag tror jag lyckades med köttfärssåsen idag, för första gången i mitt liv! I alla fall tyckte jag det var mycket god. Jag blir lycklig i hela mig.

I morse kom min granne Mattias förbi och frågade om jag ville testa hans pilbåge. Där stod jag i pyjamas och hade inte ätit någon frukost. Så jag "drog" in honom till köket och där fick han sitta och glo när jag åt frukost. Sen gick jag och bytte om och vi gick ut på åkern bredvid vårt hus. Det var faktiskt väldigt kul att skjuta! Det vill jag göra om. Först ska jag bara skaffa mig ett par muskler och placera dom på mina klena armar. Han sa också att det inte alls var dåligt för en nybörjare. Jag är stolt.

Kan inte ni skriva vad ni har gjort idag? Ni som läser. Allihopa! Det vore kul att läsa. Och så har jag något att göra :) Pleeeeease!!

Pride and Prejudice

Åh, den där mr.Darcy. Han är så fager...


Tittar på filmen för andra eller tredje gången nu. Den är så mysig. Jag älskar "gamla" filmer. Alla dessa vackra klänningar och kläder. Alla är så stiligt klädda. Och vilka håruppsättningar sen då. Jag blir helt kär. Ibland önskar man att man var född en annan tid...

Nu ska jag fortsätta...

Fräsch!

Sjutton vad jobbigt det var att kratta. Jag har inte gjort det sen jag var en liten plupp! Men det var fortfarande lika kul :) nästan... Nu har jag i alla fall slappnat av med en varm dusch. Jag testade Emmas ansiktsvårdsaker hon köpte här om dagen. Minns inte vilket märke det var. Men det var en "skrubbkräm" och lite andra saker. Känns jätteskönt i huden nu. Känner mig så fräsch! Gjorde också lite peeling på läpparna, för dom har blivit lite nariga nu när det blivit kallare ute. Och nu har jag gjort i ordning en varma-koppen med blomkål och broccoli. Mys tycker jag det!


Kratta löv...

Igår glömde jag att kratta. Men nu ska jag klä på mig varm och ta tag i den där gamla krattan och få det överstökat! Jag har precis kollat på heroes. Det är spännande! Men jag måste medge att dom första säsongerna var bättre. Men så brukar det väl vara kanske.

Det var lite sol ute förut. Dock har den försvunnit nu...

Vampire


Mitt försök till en vampyrbild. Många som gör sådana hära. Twilight-feber?!

10.11.09

"Your skin is pale white and ice cold"

(den första bilden kan ni klicka på om ni vill se i större format)

Jag fick för mig att sminka mig idag. Så där onödigt seriöst, och som jag aldrig skulle visa mig bland folk, om inte på någon maskerad. Det var jättelänge sedan sist. Och det är riktigt kul! Hade tänkt göra lite vampire-stuk över dom. Blev dock inga tänder... Hade varit kul annars! Nu blir jag ju sugen på att ha en modell att ta kort på. Det skulle vara så mycket enklare!

Kanske kommer fler bilder en annan gång. Nu ska jag mysa till det framför "Harry Potter and the Half Blood Prince" :)

Tove lyser upp en grå och tråkig höstdag.


God morgon!

Jag ska ut och kratta gården snart. Måste bara få i mig frukost. Gick upp halv 10, men då var jag inte alls sugen på att äta. Inget hungrig alls. Så det blev bara en kopp te så länge.
Idag är jag riktigt sugen på att fota! Jag har ritat endel det senaste och använt den biten av min kreaktiva sida. Har nästan glömt bort min kamera. Men det kanske får bli ändring på det idag. Hoppas jag.

Det är dock lite mörkt ute. Men det kanske är för att det solen inte står så där högt som den kan denna tiden på året. Det blir ju bara mörkare och mörkare ute nu... Vi får helt enkelt vänja oss vid det.

Vi ses senare! Förhoppningsvis så tar jag med mig några nya foton till bloggen också ;)

09.11.09


Nu ska jag för en gångs skull göra klart en blyerts-teckning. Men jag har redan börjat tröttna. Måste nog ta en paus.

Jag lagade mat förut. Gjorde pytt i panna. Och jag som hatar denna tråkiga maträtt! Men när jag får göra den och välja vad som ska vara i, då är det ok i alla fall. Det går att äta. Men det är ju en sån där tråkig rätt som man gör på gamla rester...

Tjabba tjena hallå, vi säger så!

Idag har jag tittat på massor avsnitt med Tokio Hotel. Haha! Jag älskar dom, dom har en så sjukt kul humor! Sen har jag inte gjort så mycket mer. Tänkte rita lite nu.

Mamma grejar med julpynt och sånt nu. Hon ska göra lite fina julkransar och dekorera med blommor och sånt. Det är till en julauktion som finska gruppen i pingstkyrkan i stan anordnar varje år, sedan skänker dom alla pengarna till en organisation i Japan som hjälper barn. Jag har sagt att jag ska försöka måla någon tavla till det. Men det är svårt att komma på något fint motiv...

Så nu ska jag skissa lite och försöka.

Käre min tid vad hon gapar!

Hon må se galen ut. Men hon älskar Jesus. Och det är ju bra.

(Bajsakorva! Jag hade ju redan skrivit. Men allting försvann...) I hörnet kom en liten älg med. Han är fin. Så liten och tanig. Jag har ju stora papper nu! Stora som A3:or!!! That's crazy :) Och mycket kul!

Jag skrev massor om min chipspåse som jag köpte i fredags och farsdag osv. Orkar inte skriva om allt. Men det har varit en trevlig dag! Och nu är jag sugen på min chipspåse. Men har dock ingen anledning till att förtära detta onyttiga öhm... chips! Jag vill ju ha en film att se på samtidigt...

Nu ska här i alla fall letas efter film! Tjohooo

Tidig morgon.

Sitter här väldigt väldigt trött och äter lite godis. Har bara sovit högst 5 timmar i natt. Det borde inte vara lagligt! Men vad gör man inte för att få sällskap vid frukosten :) Det värsta är att jag kunnat få sova en timme till! Mamma börjar en timme senare än vanligt så... Så kan det gå, så kan det gå.

Ska nog kolla på Idol nu, och äta en liten lätt frukost... Får ju inte fylla magen för mycket om jag ska kunna äta på mumma sen!

Hemma.

Det har ju blivit så lite konst det senaste på min blogg. Så jag tänkte att jag lägger upp denna skiss jag gjorde igår.. Hehe, skojar bara! Eller bara delvis, för jag lägger ju faktiskt upp bilden i alla fall!

Kanske ser ni vem det här ska föreställa? Det jag tränade på mest på den här skissen var att skissa hår. Det är ännu inte klart på den här bilden.. Men det blir det nog aldrig heller. Jag lägger upp alla mina "testskisser" hela tiden. Men ni kanske kan se lite när jag utvecklas i mitt skissande. Jag kanske blir bättre! Vilken troligtvis inte märks än... Men i framtiden!

Jag har varit på ungdomsmöte. Och det var mycket trevligt! Speciellt i slutet när vi satt en drös med flickor och snackade samtidigt som vi gottade på pepparkakor.
Nu ska jag lägga mig! För imorn kanske jag ska träffa några flickor ute på stan och äta frukost... Så då måste jag gå upp tidigt!
God natt!

Testar Oljepastell...


Jag målade av Jesus(tack Linda för tipset!). Men det blev inget bra. Och den är inte klar(för er som inte ser det...).

Okej, det här var inte riktigt min grej.
Det kan hända att det var pappret som var fel eller att oljepastellen inte var bra. Men det var så sjukt svårt att täcka dom vita ytorna. Det ville sig inte riktigt. Blev bara massor klumpar färg. Jag har inte målat med detta sedan högstadiet tror jag. Och jag minns inte att det var så krångligt.

Nu ska jag nog ta fram akrylfärgerna istället :) Jag har målat så mycket svart/vitt det senaste. Vore lite kul med lite färg nu. Även om jag trivs bäst att måla svart/vitt. Men jag vill inte fastna i det spåret!

Who's this?


Gissa 10 miljarder gånger! Har suttit och målat på detta hela kvällen nästan. Får se om jag målar klart imorn. Det får jag banne mig ta och göra! Och om ni inte ser vem det är... Det gör inget. Det är inte så likt märkte jag när jag lade upp det här...

Oj, klockan blev visst mycket nu! Jag har suttit och kollat på EMA hela kvällen, och nu fastnade jag med blocket och pennorna en "liten stund"(trodde jag, men tiden bara "springer iväg" när man skissar!). Så nu ska jag ner, igen, och kissa. Jag har nämligen hält i mig tre oversize-koppar med te och en halv liter is. Och det bara ikväll! Det där med is... Det är något knepigt jag har för mig. Börja inte ni också! Det är ytterst onödigt.

Hoppas ni sover gott! Eller får sova gott(ni natt människor)!
God natt

Skiss som ej är klar...


Gjorde en snabb liten skiss igår... Hon är inte klar. Men jag som känner mig själv ganska bra, vet att jag gärna börjar på något nytt och tappar henne helt! Haha :) Och förresten, jag måste verkligen vässa mina pennor!

God morgon i alla fall! Jag sov lite för länge idag. Så att jag fick dåligt samvete över mig själv. Imorn ska jag ändra på det. I promise! Men nu ska jag nog skissa igen. Jag får ta vara på tiden nu! När jag känner att det är kul. Det är något jag har lärt mig i alla fall! Och det är något jag har tid för också.

Jag vill bli bättre.

Jag skissar, jag ritar, jag suddar, jag gnuggar... Känns som om jag inte kommer någon vart. Blir jag något bättre? Kanske har jag stannat. Kanske kommer jag aldrig bli bättre, hur mycket jag än försöker.
Jag hade en liten pratstund med min bror i helgen när han var här. Jag sa att när jag började på gymnasiet så kunde jag inte tänka mig att jag skulle kunna bli bättre på att rita och måla. Jag trodde jag hade nått min topp. Visst var det en fånig inställning? eller tanke, eller vad tusan man ska kalla det. Men under dom tre åren såg jag hur jag och mina klasskamrater blev bättre och bättre. Och det gick väldigt fort vissa gånger! Jag märkte att man verkligen kunde utvecklas. Vi lärde oss nya tekniker, vi tränade på porträtt i många timmar, snabbskisser på bara några sekunder och skisser på kanske 30 minuter. Till en början kunde ena benet vara längre än det andra och kanske huvudet gigantiskt jämfört med resten av kroppen. Men efter några gånger kunde man till och med se vem det skulle föreställa.

Jag saknar skolan ibland. Men jag önskar att jag var mer seriös med det hela(skolarbetena of course, hehe)! Mest saknar jag det flickorna och jag hade. Vi hade det grymt kul! Vilka underbara år! Dom var dom bästa. Och dom är!
Vi rockade fett! Haha :) Här är på studenten förra året...

Nu ska jag sova!

Blyerts-skiss.


Har suttit och pillat lite med denna skiss igår och idag. Kändes som om det skulle blivit bättre än vad det blev tillslut. Dessutom skulle jag ha behövt vässa pennorna lite emellanåt. Men jag var lat. Så det blev lite "kladdigt" och suddigt.. Projekt skissa-med-blyerts forsätter! Jag SKA bli bra på't!

Varning! Snö!

Ingen skada skedd. Inget har lagt sig på marken... Var precis ute i mörkret för att slänga sopor. Och snön var mycket snäll emot mig. Inget piskande eller så, för det var helt vindstilla. Det var lugnt och stilla ute och oooo så vackert. Nu lämnar jag hösten och går in i min älskar-vintern-period! Jag vill ha mer snö! Fast i och för sig så går det bra om det inte kommer än på ett litet tag. Vi människor måste förbereda oss först. Nu har vi i alla fall fått vår varning och kan påbörja alla förberedelser: stoppa om våra vackra blomrabatter, vrida upp värmen i elementen, ta fram mössor och vantar, likaså ta fram våra fina mysiga ljusstakar och lyktor, förbereda våra önskelistor, byta sommardäcken till vinterdäck, köpa fågelmaten och ta fram fågelbordet, kratta bort de sista löven och framför allt mysa till det ordentligt med tjocka filtar och varm choklad framför tv:n!!! Sen kan snön komma när helst den vill! Bara inte allt detta var förgäves...

Säg nu inte att ni "tycker lite om" vintern och önskar att det var sommar. Var nu snäll och tänk igenom detta. Se det positiva! Livet är alldeles för kort för att snabbspola och bara leva på sommaren! Ta vara på varje dag. Lycka är väl inte bara sol och strand? Bara för att man näst intill kan vara naken...

Ser ni dropparna efter snön på min svart kapp-ärm?! Hann ju inte ta kort innan det smälte...

Take care!


God morgon

Sitter här och försöker komma in på sf.se och köpa New Moon-biljetter. Dom släpptes idag(tror jag) och jag(Lovisa ska med också) är nog inte den enda som vill gå på premiären... Haha!

Jag sov riktigt gott i natt, men vaknade väldigt trött ändå. Kändes som om jag skulle kunna sova hela dagen nästan. Men jag tvingade mig upp. Har en sån period igen. Då jag är extra trött och kan sova hur länge som helst. Det är jobbigt. För jag gillar mornarna. Men när man har haft en helg med sena kvällar, då blir det svårt att vända tillbaka dygnet.

Jag har ett färdigt brev här, som ska skickas till Komvux i stan. Jag hoppas och tror att jag kommer in på alla kurser jag har valt. Det vore bra.

Ciao

Tjena "moss"!

Idag var Anna och Linn och hälsade på hemma hos mig. Vi fikade på bulle och Cookies och pratade. Väldigt trevligt var det!

En liten Linn och en liten Anna som gömmer sig för kameran, i tvåan på gymnasiet.

Jag hittade en mysig film från Dumle-baket hemma hos Anna för många många år sedan! Vågar jag lägga upp den på facebook tro? Jag tror att ni(flickorna) skulle tycka att det var kul att se :) Eller har jag helt fel? Jag höll nästan på att kissa på mig, så kul var det!

Nu ska jag se om jag har någon kul film att kika på ikväll.

Good morning!

God morgon! Nu har jag vaknat och sitter och äter frukost här. Äntligen har vi knäckebröd hemma! Jag är lite smått kär i knäckisar. Speciellt till mitt Earl Grey. Jag snooza ganska länge denna morgonen. Men kom upp halv 10 i alla fall. Tänkte plocka och städa lite innan mina kompisar kommer! Linn och Anna från skolan kommer lite senare. Det ska bli trevligt! Men nu skrev dom att dom kommer senare än de hade tänkt. Så jag hade inte behövt tvinga mig upp. Fast jag ska ändå vända rätt på dygnet. Vill börja gå upp kl 9.

Jag är också väldigt sugen på att rita eller måla! Jag måste köpa mig A2-papper! Både skisspapper och akvarellpapper i den storleken. Om jag får råd en vacker dag...

Nu kallnar mitt te...

Sunday

God dag/god kväll! Det var mycket trevligt igår. Då jag var på hej då-kalas för Saran. Dock blev hon sjuk och var tvungen att lämna oss lite tidigare. Men vi skulle ändå iväg med sista bussen in till Skövde(som åkte ganska tidigt). Några ville ut och dansa(vilket inte blev av) och jag skulle ta bussen hem till Mariestad.


Bilderna är inte från igår. Dom är från i fredags när vi var i Lidköping... Och dom är tagna med min mobil. Därav kvalitén...

Nu har jag hela kvällen framför mig. Jag undrar vad jag ska hitta på. Skulle vara mysigt att se någon bra film och äta något gott :) Jag är lite sugen på Lord of the Rings-filmerna. Det var riktigt länge sen jag såg dom sist! Men min bror som är hemma nu, han tycker att vi ska se dom i jul.

RSS 2.0