Lörrdagg

Jag har lyssnat endel på Erik Tilling idag. Och jag blev ganska förvånad. Det påminde mig massor om Irland. Speciellt om min och Lovisas guidade trip till Wicklow Mountains. Det är galet vad jag längtar tillbaka just nu. Man saknar alla dessa små grejer som hände. Och små saker som man gjorde. Det är nästan dom som man saknar mest! Inte mer än våra au pair-familjer ska jag inte säga. Men näst mest då. Jag saknar att gå på Dublins gator och inte känna mig som en turist, utan mer som att jag hör till där, att jag bor där. Jag saknar att leva mitt liv där. Men jag vet ju mycket väl att jag inte både kan leva där och här på samma gång. Och jag väljer ju att bo här. Här har jag så mycket mer... Men inget som är som Dublin. Men det är liksom inte lika stort som det jag har här.

Det är lite rörigt i mitt huvud just nu. För jag är så underbart lycklig, men samtidigt stressad och oroad över mina framtidsplaner. Skolor och sånt. Det blir för mycket! Så ibland får jag panik. Det kommer och går liksom. Jag längtar tills jag är färdig med alla ansökningar och arbetsprover. Då kan jag inte göra så mycket mer än att bara vänta. Sen kommer nästa steg.

Åh, tusan! Nu kom jag på en till sak jag måste göra. PANIK!

Konstfack

Oj, det låter så himla stort. Och jag undrar om jag ens våga tro att jag skulle kunna komma in. Men jag hoppas! Och just nu kan jag väl inte riktigt känna efter hur det känns och om jag tror att jag kan komma in osv. Eftersom jag inte har gjort arbetsproverna än. Men jag har redan börjat skapa. Inte med penna på papper, men i mitt lilla huvud funderas det så det knakar. Testa att trycka örat mot mitt öra lite lätt nästa gång vi ses, då ska du allt få höra hur det knakar! Hehe :) Arbetsproverna ska in 10 mars. Det är egentligen lite stressigt. Men känner jag mig rätt så är det så jag arbetar bäst. Under press.

Vi ska ha släktkalas här i morgon. Min bror har fyllt år(egentligen i januari), så vi ska fira honom. Nu ska här städas! Hallongrottor och chokladbollar är redan färdigbakta :)

Godkväll!

Jag har nog aldrig förut längtat efter våren som jag gör i år.


Gammal bild från 2008...

Jag tror att jag ska lägga upp lite gamla foton igen, som jag gjort förut. För nu tar jag så sällan kort. Och jag gillar mina gamla kort. Jag ska nog göra ett fotoalbum med alla mina kort en vacker dag.

Förut så testade jag lite vårkläder. Helt underbart! Jag vill ha vår! Man har så sköna kläder på våren/sommaren. Tålamod, det brukar jag vara bra på. Faktiskt! Men inte i år...

På väg...

Nu ska jag strax börja sminka mig och bege mig till min lektion. Efter lektionen ska jag träffa Lovisa. Det blir trevligt! Vi träffas så sällan bara hon och jag. Jag saknar Dublin Lovi!

Jag har drömt mest hela natten. Mycket konstiga drömmar. Jag måste sluta läsa böcker innan jag somnar. Det är inge bra. Jag sover mycket bättre om jag bara går och lägger mig utan bok eller att ha sett en film precis innan. Det jobbigaste är nog när jag kollat på Heroes precis innan. Då är min natt VÄLDIGT innehållsrik! Och jag bara vänder och vrider på mig hela natten lång.

Jag är trött. Jag vill sova.

Min dag...


Först träffade jag på Paulina på bussen som var på väg till Skövde, sen gick jag till Lindex och pratade länge med en som jobbar där och köpte mig en ny foundation. Sen gick jag och sökte lite sommarjobb utan success. På skolan hade jag en kort lektion i Rörligbild och efter det gick jag hem till Lamees och Maryan.

Mamma kom och hämtade mig efter att hon slutat och jag tog med Katia som vi skjutsade hem. Dock gick det inte så bra. Man hade plogat en halvmeter ut i diket och vi mötte en bil på den smala vägen och fastnade i diket. Men vi fick hjälp och kom tillslut hem och fick god köttfärssås och spaghetti som far tillagat.

Nu är jag här hemma och har precis ringt min lärare och fått resultatet på provet jag gjorde precis innan sportlovet. Nu slipper jag tänka på det! Skönt :)

Jag har ingen aning om vad jag ska göra! Rita eller Photoshop... Hmm, låter lika kul tycker jag!

Dagens teckning.


Idag fick jag vänta mycket. Och tur för mig att jag hade med mitt skissblock i skolan.

Det har varit obehagligt kallt idag! Jag har frysit hela tiden(jag överdriver inte). När jag vaknade, på väg till skolan, i affärerna, i skolan, på bussen, i duschen, överallt! Men nu är jag varm i alla fall. Jag tog en jättevarm dusch. Det hjälpte tillslut!

Jag har fått pengar idag. Det är inte bra.

Jag vill ändra om min blogg! Det är kul :)


I skolan.

Jag hittade denna söta bilden på vovven nu! Jag har tydligen samma gamla användare på komvuxdatorerna som jag hade på högstadiet! Så det ligger kvar lite old stuff :) Skitskoj ju!


Nu ska jag ha min photoshopkurs. Otroligt nog så lär jag mig nya saker varje gång. Det mesta som vi går igenom skulle jag kunna göra ändå. Fast på mitt egna lilla vis, som tar mycket längre tid dock. Så det är bra att jag går denna kurs ändå tror jag.

Nu börjar vi alldeles strax! Tjohej

God morgon

Idag ska jag till skolan. Och jag har gått upp jättetidigt för att få en lång skön morgon. Det var det verkligen värt. Jag fick tillräckligt med sömn så. Och nu har jag precis ätit min frukost och är mätt och belåten. Jag möttes av världens sötaste grej när jag loggade in på facebook förut! Och oj, vad jag tjatar om det. Men det är så himla gulligt. Jaja, nu ska jag fixa i ordning min skolväska och ta med lite papper och sånt till ärenden jag måste göra idag!

Ha en bra dag


Det kittlas av lyckorus i hela mig!

Jag är så enormt lycklig. Jag får kärlek i överflöd från alla håll och kanter och det kan inte sluta i något annat än en super big enorm bauta lycka i hela mig! Åh, jag är så tacksam för mitt liv just nu! Jag skulle kanske ändra mitt bloggnamn till mariekalsonglyckligastivärlden.blogg.se eller något!! Haha :D

Puss på mina vänner som ger mig så mycket kärlek!
Och puss på er för att jag får ge er kärlek och försöka sprida den lycka ni ger mig vidare till er igen! Och tack Gud för att du alltid är med oss och hjälper mig att se VÄRLDEN för den den är och inte bara ser allt lyckligt. Jag som är så lycklig kan väl dela med mig av min lycka där det behövs ännu mer! Varför ska jag hålla allt för mig själv?!

Och oj vad jag är virrig! Lyckorus antar jag... :D
Nu ska jag leka i snön med mina världens bästa! <3


Åh, mina underbara! Jag har hur många som helst! Och detta är inte alla! Inte alls! Men några av dom :) Puss på er!

VÅR! SOMMAR!


Nu längtar jag massor till sommaren... Fast först vill jag ha vår. Fy vad underbart! Saknar inte ni också lite när ni ser dessa bilder? Denna sommaren kommer bli grym! Jag har haft ett underbart 2010 än så länge. Och har aldrig varit så lycklig som jag är just nu!

Trysil!

Jag hittade en MYCKET fin bild på mig från förra skidresan jag gjorde. Det var FYRA år sedan! Helt knasigt. Och det var också på sportlovet. Det roliga, tycker jag, är att jag kommer se precis likadan ut som på bilden. Förutom att mitt hår var mörkt där och att jag kommer ha en annan mössa. Jag har liksom inte ändrats ett piss till det yttre tycker jag.

Vi åker iväg tidigt i morgon. Och egentligen borde jag inte alls sitta här! Men jag tycker det är så himla svårt att packa och har fastnat. Jag har bara dragit fram massor kläder, som ligger i en stor hög, och letat fram skidglasögon.

Om ett par timmar så ska jag ta bussen in till stan och hjälpa Lotta med lite förberedelser inför Trysil. Jag satt med det hela gårdagen! Pjuh! Och jag menar det verkligen! Jag började någon gång runt 12 och var klar klockan 12 på natten. Tolv timmar alltså! Men sen hade jag korta raster ibland för att äta och duscha och sånt. Och sen var det ju två "förberedelser" jag grejade med, och inte bara den som jag och Lotta ska fixa klart sen. Tusan, jag vet inte hur hemligt allt är! Men det är lika bra att hålla det hemligt ifall. Tss!

Nu ska jag FÖRSÖKA att packa lite till. Jag har ingen checklista att följa, men det ska jag få en sen. Så då kommer det förhoppningsvis bli lättare! Hoppas jag hinner så att jag kan vara med på Puls ikväll också!

Vi hörs nog inget mer nu förrän efter resan nästa helg! Så ha ett grymt sportlov nu alla vänner! Kram

Bra saker och dåliga saker.

Idag kände jag faktiskt värmen från solen för första gången på väldigt länge. Den värmde min rygg och mina ben på min väg hem från bussen. Skuggan var nästan skrämmande kall, men korta stunder mellan skuggorna från husen så kom solen att skina på mig igen. Min kropp skriker efter våren och solen. Den vill ha mer pigment och tjockare hud, än den här ljusa tunna vinterhuden. Jag skriker nog också lite tyst inom mig efter våren. Men istället för att Gud lyssnar på mig så ger han mig mer av det vackra vinterlandskapet. Antagligen är det några där ute som fortfarande inte fått nog. Och jag vet ju att jag sagt att jag ska hålla mina vårönskningar i schack tills sportlovet är över. Dock kom jag på att vissa har sportlov en eller två veckor efter att vi har våran... Sketans då. Jag vet inte om jag orkar med snön så länge. Förlåt! Men jag tänker börja önska mig vår direkt när jag kommer hem från trysil nästa fredag.

Det är mycket som stör mig nu. Vintern, sprickan i min tumme, näsan som rinner, min trötta kropp, provet som kändes kasst och ögonlocken som svullnar för minsta lilla nu för tin... Det jag kan glädjas över är mina nylackade tånaglar(som faktiskt är ganska fina just nu!), Norah som sjunger och spelar fint i våra högtalare här hemma, att jag får träffa underbart folk ikväll, att jag åker till trysil på lördag, att jag har så snälla vänner, att jag hittat några nya vänner som lyser upp mina (ibland) gråa skoldagar, mina fina smycken(läs mammas), rikus tjocka vinterpäls och mitt flyt i livet(som hållt i sig väääldigt länge nu :D)

Fre...onsdag!

(haha! tänkte att det var fredag. Isf hade jag haft väldigt bråttom just nu. Min kockoskalle!)
Vad skönt det är att ha provet klart nu. Dock kändes det inte helt bra när jag gjorde det. Och då blir jag rädd. Läraren ställde liksom frågor på så konstiga saker. Som inte kändes så viktiga om man jämför med hur kort provet faktiskt var. Men jaja... Jag kanske ringer honom i morgon och kollar vad jag fick. Så jag slipper oroa mig hela sportlovet när jag egentligen ska ha kul och har massor annat att tänka på.

Det är jättesnart Trysil! Och det känns pirrigt och kul! Jag har aldrig varit med på dom lägrena. Och nu ska jag vara med och som ledare. Kommer bli grymt!

Ingen skola en vecka framåt... Men istället har jag annat att göra! Som iofs är roligt istället!! :)

niondefebruari

Idag är jag hemma för att plugga till ett prov i morgon. Dessutom har jag blivit förkyld. Och jag vill inte bli värre! För snart ska jag ju till Trysil. Åh, sketans... Jag känner mig jätteseg i kroppen och halsmandlarna känns jättesvullna. Det är inte alls bra! Jag hoppas verkligen det går över till i morgon!

Nu ska jag fixa något gott så att det känns liiiite roligare att plugga. Så får man faktiskt göra!

God morgon!


Gårdagens skojkladd... Det blir nog mer utfyllnad idag om jag hinner mellan plugget i skolan. Det är alldeles för kul för att lägga åt sidan!

Nu ska jag gå och klä på mig och sminka mig lite. Sen ska jag till skolan. Egentligen känner jag, för första gången, att jag hellre vill stanna hemma. Men jag vet att jag kommer kunna plugga bättre där. Så det är bara att ta skolväskan och åka! Det är bara fem dagar kvar tills vi åker till Trysil!

Ha en bra dag!

Fredag

Haha, hittade en "gammal bild" på mammas dator. Åh, det är på Irland. Och åh, jag har långt FINT hår ♥

Dessutom har jag en väldigt knepig min...

Idag är det soligt ute. Och det droppar smält snö och is överallt. Så jag ska nog ut och fota lite smått snart. Det kanske aldrig blir så här mycket snö igen! Who knows?! Och efter det, eller innan kanske, så ska jag städa toaletten och diskbänken och KANSKE mitt rum. Sen har jag ju massor annat att göra också. Tänkte plugga lite natur och rita lite kanske. Sen funderar jag på om jag ska visa min illustration som jag sparat på ganska länge... För jag hade ju tänkt köpa tusch till den, men det har liksom inte blivit av så...

Sen i kväll så ska jag till stan och på ungdomssamlingen. Jag ska hjälpa till i köket tillsammans med Morgan och Alexander(kanske vi är fler? jag vet inte). Och det ska bli skoj! Dessutom ska det komma en väldigt rolig gäst! Plus att mina nya vänner ska komma också :) Skojskoj! Och så blir det ju "skön"musik också :)

Jag tycker det är kul om man tittar på hur jag skrev i de allra första inläggen på hur jag skriver nu. Jag orkar liksom inte längre vara så seriös. Men kanske någon gång då och då...

Hejhopp

För länge länge sedan...

Jag hittade massor gammalt i mina gamla mappar(kanske inte så konstigt). Det var skojsigt! Och tänkte dela med mig lite av det jag hittade!


Bild 1: Bill Kaulitz från Tokio Hotel. Jag målade honom för många år sedan. Kan det vara 4 år sedan nu? Det var i alla fall då dom började att bli stora.
Bild 2: Det här är bara en skiss till en större tavla som jag målade sedan. Men jag orkade inte gå och fota tavlan... Men det här var i alla fall till mitt stora projekt i gymnasiet.


Bild 3: Den här teckningen minns jag inte så mycket om. Men jag minns att jag fick inpiration till blommorna från en tapet-designer. Dock minns jag inte hans namn nu...
Bild 4: Det här är ett försök till... arghh!! Jag kommer inte på ordet. Men det är i alla fall när man målar av ett konstverk med egen tolkning... jaja. en parafras(tack tintin!!!). Denna gjorde jag för 2-3 år sedan(vad tiden går!!!).


Bild 5: ännu ett projekt som aldrig blev klart. Så typiskt mig! Det här var också för 2-3 år sedan, på gymnasietiden.


Bild 6: En liten snabb skiss. Någon sagoprinsessa. Tycker det ser ut som jag har inspirerats av askungen kanske lite?
Bild 7: En tavla med ett porträtt av två små söta norska pojkar. Målade detta till en kompis som jobbade som au pair åt dessa grabbar i Norge. Är jättelänge sedan nu! Säker 4 år sedan minst känns det som.


Bild 8: Krusseduller. Tråkigt att jag slutat med dessa teckningar. Kan alltid komma tillbaka!
Bild 9: Här hade jag en period då jag ritade massor ansikten mest hela dagarna. Hehe!

Tänk att man kan rita på så många olika sätt! Man måste våga testa olika stilar om man vill utvecklas. Jag tycker mig kunna se hur jag "plockat ihop" från alla dessa olika sätt att rita på till det jag ritar idag. Som en röd tråd mitt i allt liksom. Hur ska jag förklara...

Nu ska jag påbörja något av alla mina projekt och uppdrag jag har samlat på mig. Så himla kul tycker jag!!!
Kram

Haha, jag är pinsam...

Jag borde inte få lägga upp "dagens outfit". För det är pinsamt av mig. Men IDAG känner jag fört.. Så varför inte liksom. Och jag är ju snygg ;) Även med den där gosiga bullmagen! Den är faktiskt bra att ha! Och så har jag ju bra självförtroende. Just nu i alla fall... Så låt mig va! Förresten kan jag få bort bullmagen när helst jag vill! Så det så!!!

Imorn ska jag stanna hemma. Jag ska inte skolka. För jag har ingen lektion imorn. Och sånt har jag vuxit ifrån för lääänge sedan! Men jag ska plugga hemifrån. Jag har fått lära mig powerpoint i Multimedia A. Jag vet! Varenda liten spoling som gått i skolan och gjort redovisningar inför klassen är riktiga hejare på powerpoint. Jag också, så jag har hoppat över ganska mycket i häftet som jag fått av min lärare. Men det hjälper ju inte att jag vet att jag kan det redan. Min lärare vill ju se att jag kan. Så jag ska göra en presentation i powerpoint och lämna in. Jag har bestämt mig för att illustrera till presentationen alldeles själv. Tänkte berätta om hur man renoverar ett rum med små gubbar och så :) Blir nog supersött!

Förresten är både jag och min farmor arg på snön nu :) Jag var hemma hos henne tidigare, som sagt, och hjälpte henne med gardinerna. Men hon sa så sött, snäll som hon är: "Äsch, snön kan väl få stanna till sportlovet i alla fall". Hon tänker då alltid på andras bästa. Klart barnen ska få snö på sportlovet! Att jag inte tänkte på det. Så pappa Gud, glöm nu mina böner om att snön ska väck ;) *delete*

Nu ska jag bara ta det lugnt ikväll, de sista timmarna, och ta hand om mig själv. Tänkte fräscha upp mina fossingar lite. Aldrig för tidigt att börja inför vår och sommar ;) Sen ska jag försöka få bort min huvudvärk som sakta men säkert hugger sig fram.

God kväll mina vänner!

Ett snabbt "God morgon!"

Egentligen har jag ingen tid i världen just nu till att skriva här. Varför gör jag det ändå liksom. Hehe!

Jag ska precis dra iväg till skolan nu. Och det är supertidigt. Och efter skolan ska jag ta en buss hem vid halv 11 och hälsa på farmor. Hon behöver lite hjälp med att hänga upp sina gardiner och så ska hon bjuda mig på lunch. Lite snack och mys så där :)

Tjohej!

Lite lite lite text...

Jag trivs jättebra i skolan! Men jag vet inte vad det är med mig. Jag har varit så himlans trött sen i söndags. Undrar om jag kanske börjar bli sjuk. Men det tror jag inte på alls! Och det får ju absolut inte hända nu. För snart åker jag till Trysil ju! Fast så snart är det iofs inte, så jag hinner nog bli frisk innan det i alla fall :)

Nu ska jag kolla på heroes och sedan kika på det sista för naturen. För imorn ska jag rätta det med min lärare hade jag tänkt. Som sagt... Sedan blir det att lägga sig och sova tiidigt. För imorn ska jag gå upp vääldigt tiidigt!

God morgon tisdag!

(ska det bli en "tradition" att jag bara skriver på mornarna?? man undrar ju...)

Jag har precis ätit underbart gott bröd! Pappa har bakat bröd i snart en hel månad tror jag. Så vi har blivit riktigt bortskämda med nybakt bröd varje dag nu ett tag. Hoppas han aldrig kommer att sluta med det! Och sen tog jag en god kopp varm te till det också. Med alldeles för mycket socker i dock. TRE teskedar!!! Jag borde skämmas faktiskt...

Igår, efter skolan, gick jag hem till mina nyfunna vänner som bor väldigt nära skolan. Jag skulle träffa deras döttrar, och dom var helt underbara! Jag vill dit igen snart!!! Hehe :) Men inte idag i alla fall. För idag måste jag förbereda mig inför provet i natur nästa vecka. För vi har natur i morgon, och jag vill kolla med läraren att jag fått till det rätt på pappret först. Så jag vet att jag kan börja plugga in det liksom.

Idag hoppas jag på att man har skottat klart vägarna, så att jag slipper mina underbara sköna kängor. Det jag inte gillar med dom, det är att dom låter så! Annars skulle jag kunna ha dom mest hela dagarna!!! Finns liksom inga hinder när jag har dom på mig.

Nu ska jag klä på mig och sminka mig fräscht! Sedan bär det av till skolan på min "Rörlig Bild-lektion"!!!
Tjolahopp

God morgon

I natt har det snöat hur mycket som helst! Och jag tror inte att mina converse kommer klara av att ta mig fram i alla snö till skolan. Så jag får allt ta på mig mina stora kängor tror jag. Sådana dära som man bara har hemma när man går ut ni vet? Så det tar emot lite. Fånigt men sant. Men jag kommer inte ändra mig. Jag får se ut som jag gör. Jag kommer i alla fall hålla mig varm och go om mina fossingar!

Jag gick och la mig lite efter 9 igår. Hade nog kunnat gått till sängs redan vid 4-5, för jag var helt slut! Jag var "mattant" på ett konfaläger i helgen. Och det var jättekul! Men jag blev väääldigt trött när jag kom hem igår. Men i alla fall... Jag har sovit i typ 11 timmar(vaknade inte en endaste gång dom timmarna). Men ändå skulle jag kunna sova mer.

Nu ska jag klä på mig och sminka mig. Börjar få lite bråttom nu faktiskt!
Tjohej

RSS 2.0