Böcker = härliga drömmar!

I morses vaknade jag upp ur en sån där härligt skön dröm. Jag hade verkligen kul i drömmen och var så fri. Sjön var så fin, öarna var härliga med underbara ställen att landa på och umgås med vännerna som flög efter när jag visade vägen. Det är så gött att flyga, man känner sig så fri! Hur fånigt det än låter. Jag önskar att jag en vacker dag ska få känna den känslan irl. Kanske inte genom att flyga, det kan jag nog glömma. Men på något annat sätt. Jag ville bara stanna kvar i drömmen och aldrig vakna upp. Så kändes det. Och därför sjönk mitt humör, med huvudvärken som en annan påverkande faktor.

Men jag stannade inte hemma, nej då. Jag åkte till stan, bytte trasiga jeans mot nya, köpte en triss men vann inget, läste ut halva boken på skolan medan jag väntade på lektion, sätter mig i datasalen och byter några meningar med läraren som upplyser mig om att det inte alls är någon lektion idag, jag surar lite till, försöker göra en webbsida men äter choklad istället och gör anteckningar, läser lite till i boken och den börjar bli väldigt spännande mot slutet, slår igen den och bestämmer mig för att göra något annat än att läsa hela tiden, går till stan, förföljer en person på vägen för att få upp promenadtakten, väntar på bussen och läser ännu mer, åker hem, lagar lunch till mig själv, lägger mig i sängen och läser i en timme, somnar, vaknar, Lovisa ringer och snackar lite, jag äter middag med familjen, sätter mig uppe i hallen för att plugga, hittar trisslotten i väskan och ser att jag visst har vunnit 50 spänn, världens största geting kommer inflygande, jag springer ner till mamma, mamma slår ihjäl getingen som visar sig vara en getingdrottning, går ner till familjen och tittar på en dokumentär om en flicka som fått ansiktet bortfrätet(?), sätter mig här igen och längtar tills jag ska lägga mig och läsa i min bok igen...

Boknarkoman? Va? Är jag?


Vart är min tröja?!

Nä, nu ska jag faktiskt fixa mig för sängen och leta upp min efterlängtade bok och läsa ut den.

Morsdag


Idag var det morsdag. Mamma fick en fin stor vit lykta av oss barn. Passar fint i terrassen här hemma. Efter lite smått morsdagsfirande här hemma tog vi på oss finkläder och åkte till Intos och firade Lea. Det var väldigt trevligt! Och hon gör världens godaste smörgåstårta. När vi kom hem cyklade jag hem till farmor och vattnade hennes blommor och matade fiskarna. Nu pluggar jag lite. Fast inte exakt nu, fast jag egentligen är i stort behov av det. Har ett prov på onsdag. Och just nu känner jag mig inte lika förberedd som i fredags direkt. Det har varit så mycket på gång hela helgen att jag bara inte har haft tid till plugg. Attans då! Det kommer bli en intensiv vecka nu. Bara två veckor kvar på komvux. puss o kram

Happy Day på Toyota

Idag ska vi till Toyota och ha en modevisning med second hand-kläder. Det ska faktiskt bli väldigt roligt! Lotta, Linda och jag har valt ut kläder och ordnat. Sen har mannekängerna fått hjälpa till lite också och leta. Dessutom kommer second hand att sälja lite av sitt vanliga utbud där på Toyota. Och Toyota kommer ha några erbjudande osv. Och det mesta kommer att gå till erikshjälpen!

Nej, nu ska jag äta klart min frukost. Sen måste jag klä på mig! Tjohej

kocko!

Idag när jag kom in på "drop in" på sjukhuset så började jag fantisera så där knäppt som jag ofta gör. Jämt faktiskt. Jag går jämt och fantiserar. Spelar upp olika händelser i mitt liv och ändrar på saker jag sagt, gjort, personernas utseende, omgivning osv... Tillslut blir det bara något helt knepigt och påhittat. Men jag tror att det bara är bra att ha fantasin och använda den. Även om min fantasi bara stannar i mitt huvud och egentligen kanske inte gör så mycket nytta nu när jag tänker efter. Jag säger då det, jag är nog egentligen helt kocko i huvudet!
Jag tänker inte säga vad jag fantiserade om, för då kommer ni bara tycka att jag är ännu mer kocko.
Det mest fånigaste, tycker jag, är att jag ofta kan gå och prata för mig själv. Oftast(tur det!) bara i mina tankar. Jag tänker att jag har en dialog med någon kompis eller så. När jag lagar mat och är ensam hemma kan jag leka att jag är med i ett matprogram på tv:n och säger allt jag gör. Och försöker låta så proffsig jag bara kan. Delar med mig av mina hemligheter för att få till den perfekta såsen osv.


Nej, nu ska jag faktiskt inte dela med mig mer av det här fåniga babblandet. Nu ska jag se hur det går för kycklingen... Heeej!

Aotsch aotsch!

Sketna svinkoppar, eller vad tusan det är! Jag slutade ta medicinen förra veckan, och nu dom senaste dagarna har det kommit tillbaka och är lite dåligt som förut. Jag har verkligen ingen lust att gå till doktorn flera tusenmiljarder gånger! Det har i alla fall inte spridit sig något. Och håller sig kvar på hakan. Nej, jag får gå till doktorn idag igen.

Jag ska följa med mamma in till stan nu på morgonen. Först "hänga" lite på second hand och sen får jag väl gå till sjukhuset... man vill liksom inte visa sig. Man känner sig som fulast i hela världen. Och det är ju fånigt.

Nej, positiva Marie! Vart är du?

Tungt moln!


Inte så bra bild. Men ser ni hur tungt molnet ser ut! Coolish om något! Jag är ju lite smått kär i moln. Eller smått och smått... Det är ju så sjukt fint!


Träden blommar <3


Någon som vågar sig på att gissa trädslagen? ;)

Migrän...

Jag sitter här nu och typ kissar på mig. Men jag måste stå ut en stund till! Haha :)

Jag stannade hemma idag från skolan. För när jag la mig igår fick jag så ont i nacken. Senare på natten vaknade jag med världens migrän, eller spänningshuvudvärk(same shit?). Och även om jag proppade i mig ipren och somnade en stund med en sån där varm rispåse mot nacken gick det inte över. Nu är det i alla fall betydligt bättre. Och jag har sovit en timme till.

Idag drar jag igång med plugg inför ett prov igen. Nästa vecka har jag sista provet i natur. Och jag hoppas på att det ska gå lika bra som sist.

Och Gud, idag får du faktiskt vara med min farmor. Så att vi kan känna oss lite mer lugna.

24.05.10

Idag var jag i skolan och hade en liten lektion i Photoshop. Då jag lärde mig lite nytt för en gångs skull. Och det kändes bra. Sen visade jag min powerpoint-presentation för min lärare. Och han blev väldigt förtjust och gav mig högsta betyg, då blev jag gladast i hela Mariestad. Sen gick jag till stan och blev upplockad av Linda som körde till second hand där vi mötte upp med Lotta. Och vi hittade massor fina kläder till modevisningen som ska äga rum på Toyota denna lördagen!

Nu ska jag hjälpa Emma med maten, skala lite potatis och morötter. Sen är det dramaträff :)

Söndag - Konfirmation


Hejsanhoppsansa!

Jag vet att det ska bli bra väder idag! För det sa väderflickan till mig! Men nu är det lite sådär ute... Men jag ska i alla fall in till stan sen. Jag ska köpa en konfirmationspresent!

Jag hittade ett par bilder på mammas dator... De här teckningarna/illustrationer har jag nog aldrig visat er? Jag vet att jag skrivit om dom. Men inte visat. Ska ta bättra kort på dom en dag. Hade tänkt färglägga dom också från början. Hmm...



Sen hittade jag ett väääldigt fint kort på mig och min lillkusin... synns att det är precis när vi vaknat va?


Sommar <3


God morgon


Äsch, jag saknar min lugg lite. Även om jag fördömer den dagen då jag klippte till lugg.


Idag är mitt huvud väldigt segt och jobbigt. Jag tror att jag måste ta en liten promenad med vovven genom byn för att bli av med det. Jag är fortfarande lika sur, och har tusen saker att göra. Men idag är en ny dag, och vem vet? Dom kanske ringer idag! Jag har pyttelite hopp kvar...
Imorn kommer Lovisa hem <3

En dag på stan med Linda!

Idag efter skolan kom Linda och plockade upp mig på vadsbo och vi åkte in till "centrum" för att fika.


Vi träffade på massor bekanta på väg till Brödboden. Bland annat Lotta som joinade oss :) Senare på dan efter lite shopping och sallad till lunch så möttes vi upp med Lotta igen och åkte till Second hand.

Det blev lite trångt i bilen efter Second hand. Men det schyar vi om va ;)

Det är verkligen mys att ha dig tillbaka :)

Linda pratade om att det var synd att hon missade när trädet blommade vid brödboden. Tur att jag hade tagit kort på den då ;) Så du får se den nu! Puss



Blurr...

Jag vill bara lägga mig ner och dö... Nej, det vill jag inte. Ni behöver inte vara oroliga. Men just nu känns allt så himla hopplöst och rent av skit. Det känns som om jag har tusen saker att göra. Och nu har jag  inte lust med något alls. Även om det mesta egentligen bara är saker jag normalt tycker är roligt att göra. Jag deppar för att jag inte kommer få något sommarjobb. Och jag hatar det!

Jag som har varit så lycklig det senaste året. Såklart... Äsch, det försvinner nog snart! hoppas jag...

Snart är sommaren här :D


Hemma idag!

Hehe, kolla vad knepigt det visar på väderprognosen idag! Jag har nog aldrig sett en sån kurva förut. Från 14° till 11° på bara en timme och sedan upp till över 15° några timmar senare.
Jag hoppas på åska :)

Mycket intressant det här!





Nu ska jag ta tag i disken. Idag är jag hemma, för jag har ingen lektion idag. Så jag ska försöka filma lite till sista inlämningen i "rörlig bild". Och så tänkte jag hinna gå ut och "klippa" av några rabarber emellan... Jag är så himla sugen på rabarberpaj! Och dom såg ganska lagom stora ut igår så. Sen har jag ingen aning om vad jag ska laga för mat. Kyckling har vi haft så mycket av de senaste dagarna. Kanske vegitariskt idag! Hmm...

♥ Böcker

Jag älskar att läsa böcker. Men det kanske ni redan vet. Fast det jag ville säga var att jag äntligen fått det till att bli lagom mycket. För förut vågade jag knappt öppna en bok. Speciellt inte när jag gick på gymnasiet. Jag hade inte tid för det. För jag visste att då skulle jag läsa varenda minut då jag inte gjorde något som var väldigt nödvändigt: typ gå i skolan, äta mat, duscha osv. Och inga läxor skulle bli gjorda. Och det ville jag inte riskera. Men nu har jag fått in läsningen som en rutin. Varje kväll när jag lägger mig i sängen så läser jag en halvtimme-timme sådär, och inte mer. Sen sover jag. Sen får jag ta fram boken på bussen och när jag sitter och fikar på skolan utan umgänge. Skitbra! Annars är det "No no!". Haha!


Tänk vilket fint väder det var igår...


Sneak Peak!

En väldigt tråkig sådan. Men i alla fall. Detta är ett av arbetsproverna till skolan jag ska söka till(som sagt en "sneak peak", så det är ju bara en liten detalj). Ett svartvitt porträtt i akryl, storlek A4. Och den är KLAR! Så nu har jag två av tre arbetsprover klara! Yejj!


Jag vågar inte visa mer än så här. Egentligen spelar det väl ingen roll. Men jag vet ju inte hur det är så det är lika bra att visa senare. Typ när jag skickat in dom och fått besked typ ;)

Nu ska jag sätta mig och retuschera foton på Graceland! Tjolahopp!

Vacker kärlek

Tusan, vad kärlek kan vara vackert. Sån där kärlek som klarat sig igenom många hinder och svårigheter och bara vuxit starkare under tidens gång. Sån kärlek som får oss människor att göra de minst sagt fånigaste saker för att behaga den vi håller kär, eller kanske till och med livsfarliga saker bara för att man prioterar dens liv mer än sitt eget.
Jag såg ett sånt par idag. Och hur kan jag då veta att det var en så stark kärlek mellan dom? Jo, men det såg man. På långa vägar.

Jag hade gått en längre sträcka än jag hade tänkt för jag missade en buss och tänkte hinna med den andra bussen.
Så där gick jag mot stationen, då det svischar förbi en bil med ett par killar som håller ner biltutan och stirrar så där läskigt på mig. Usch, vad jag hatar det! Först hoppar man till, tappar takten i stegen, och blir irriterad. Varför?! Har dom inget bättre för sig! Sen hittade jag tillbaka till min rytm och fortsatte mot stationen. När jag väl satt på bussen och den började röra på sig. Så hörde jag min syster fnissa till lite lätt och sedan tilltala mig att titta ut på busstationen. Där såg jag en gumma och en gubbe tillsammans. Det var det sötaste jag sett tror jag! För där satt gumman på rullatorn med ansiktet vänt mot sin gubbe som knuffade med all sin kraft för att de skulle komma framåt. Han såg helt slutkörd ut, stackarn. Sen kom dom till en trottoarkant och gumman fick kliva av medan gubben lyfte upp rullatorn på trottoaren för att sedan ta tag i gummans arm och hjälpa henne upp på trottoaren och rullatorn igen, och så fortsatte dom mot stationshuset.
Det var så vackert och fint gjort av den där gubben...


bild från "The Notebook"


Illustration

(illustration från Trysil-lägret...)

Good morning!

Igår hade vi kalas för syrran som hade fyllt 17 år!



Sen åkte jag till Johanssons och firade Rebecka med massor härliga vänner :) Det var väldigt trevligt! Tack Rebecka! Hon är söt :)

Idag ska jag vara kreativ! Både på datorn och med papper. Ska retuschera lite foton och sen måla lite...
Tjohopp!

"But Fez...", "I said Good Day!"

Idag åkte jag in till stan för jag hade så mycket att göra. Först gick jag lite på stan och inhandlade en födelsedagspresent till ett födelsedagsbarn som har födelsedagskalas imorn. Det skulle passa in på två personer faktiskt! För i morgon ska jag faktiskt på två födelsedagskalas! Min syster har släktkalas här hemma och Rebecka har kalas lite senare för kompisar och så. Det kvittar vem det var till faktiskt.

Efter att jag köpt presenten och fått den inslagen vandrade jag till sjukhuset där jag satt i en timme och väntade. Sen när jag väl fick hjälp sa sjuksköterskan jag var hos att jag skulle gå till en doktor om en halvtimme ungefär. Så jag gick snabbt till skolan och fikade lite, sen gick jag tillbaka och fick vänta ännu en halvtimme. Två timmar sammanlagt alltså! Men det var tur för sjuksköterskan och doktorn att jag inte tycker att vänta är hela världen och att jag är så snäll ;P haha! Doktorn skrev ut lite medicin till mig och jag gick tillbaka till skolan.

Och här sitter jag just nu. Har typ inte gjort något! Men all min energi i huvudet har ju gått till all väntan och läsning ur min bok. Och nu måste jag kila vidare och inhandla lite till min syster som fyller år idag! Något gott och sånt ni vet :) Stackars min plånbok säger jag bara!

Ikväll vet jag inte vad som händer. Salexmandler och Lovi kommer ju hem från götet idag! Hahah... "götet"!!! Mumma eller Tonår. We'll see!!

Tjohej!


God natt!

Hej! Jag skulle faktiskt bara skriva god natt nu.

Det har inte hänt så jättemycket idag. Eller jo endel. Men jag har mest varit hemma. I morses bestämde jag mig för att stanna hemma och inte gå till skolan. Men sen skulle pappa in till stan så jag hängde på. Det blev knappt en halvtimme i stan. Jag hann träffa mamma och skaffa mig en mycket fin väska! Skitnöjd! Har letat efter en väska i år och dar känns det som.

Sen när jag kom hem så läste jag ut min bok! Kommer kännas riktigt skumt att lägga sig utan någon bok ikväll! Får nog kika i mammas "lilla" samling innan jag lägger mig. Det går liksom bara inte! En tråkig bok! En läkarroman! vad som helst! Det kvittar! Bara jag får läsa :)
För någon timme sen så kom jag hem på cykeln efter att ha varit i kyrkan och lyssnat på killarna när dom övat. Och så fotat dom lite.

Nej nu måste jag sova!
Imorn ska jag till doktorn igen...

Det vill inte bli något bra. Så jag kommer antagligen få lite antibiotika... Hujedamig! Det vill jag inte! Men jag vill ju inte gå med dom hemska svinkopporna heller...
God natt!

"Omaka"





Idag har träden verkligen börjat vakna liv på riktigt! Det finns löv på varje liten gren. Småsmå söta löv som inte riktigt är klara. Men vänta bara! nästa vecka är det nog som sommar redan. Vad glad jag blir!

Jag var i skolan idag. Gjorde klart mitt InDesign-arbete. Hur skönt som helst! Trodde verkligen inte att den skulle bli klar först! Så nu återstår bara tre till arbeten... Det är så sjukt stressigt just nu egentligen. Men jag kör på och då går det. Det är mitt egna fel att det har blivit så här. Men på något konstigt sett så har jag blivit riktigt effektiv de senaste veckorna! Jag var så himla lat och slarvig i skolan på gymnasiet. Medan i högstadiet så pluggade jag på rätt så bra ändå. Skönt att det kommer tillbaka igen. Det fanns liksom där djupt inom mig!

Dock är inte allt "frid och fröjd" som det brukar. Jag går och är riktigt bitter över det där med sommaren. Jag längtar inte alls. Inget jobb= ingen sommar. Så känns det just nu. Fortfarande har jag lite hopp om jobb. Men dagarna går och ingen hör av sig. Jag har redan ringt och "tjatat" på dom. Men dom skulle ju så klart höra av sig om det blir något. Jag vill inte vara fattig igen denna sommaren! Det räckte gott och väl med förra sommaren och hela hösten. Jag har lärt mig det där med att spara och inte shoppa jämt. Jag behöver inte straffas igen!

Nepp, hopp! Nu ska jag försöka bli lite positiv igen! Tjänar inget till att tänka på det nu. Jag orkar inte.

"Chains" - 02.05.10


Valborgsmässoafton på Bäcken

Det var en riktigt mysig kväll igår! Dock regnade det lite. Men det gjorde inte så mycket tycker jag! Och så hade jag bara med mig mobilen och tog kort. Jag orkar inte bära på min kamera. Jag har blivit lat och borde skaffa en bättre liten plutt :)

Idag ska jag på släktkalas borta i Kinne Vedum. Det blir trevligt! Tjohej

RSS 2.0