Afrikansk Kycklinggryta.

Den blev hur god som helst! Ni får allt ta te och prova denna underbara rätt ni också!
(följde inte detta recept till fullo)
Ingredienser(4 pers) recept ifrån här.
1 st kyckling (jag hade tre filéer)
4 st röd lök(ar) (går bra med gullök istället också!)
2 krm svartpeppar, krossad
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk paprikapulver
0,5 tsk curry
1 krm kardemumma
1 krm koriander
1 dl tomatpuré
1 tsk pressad citron
1 msk flytande margarin
1,5 tsk salt
3 dl vatten
Tillbehör
3 dl ris
1 st banan(er)
0,5 st gurka
4 msk kokosflingor
Tillagning
1. Skala och finhacka löken. Lägg den i en tjockbottnad gryta med bara några matskedar vatten i botten och låt löken mjukna på svag värme under lock, det ta minst 20 minuter.
2. Dela under tiden kycklingen och skär den i mindre bitar. ta bort skinnet.
3. Blanda alla kryddor, tomatpuré, citron och fett i lökgrytan. Rör om väl och låt blandningen koka ihop några minuter. lägg i kycklingbitarna, salta och späd med vatten.
4. Koka upp och koka under lock på svag värme tills kycklingköttet släpper från benen, ca 45 minuter.
5. Servera med ris, skivade bananer, tunt hyvlad gurka, eventuellt rostad kokos(i ugnen,150° i 5-7min, så kokosen blir lite lätt brunt) och gärna en grönsallad.
(Jag gjorde lite på mitt egna vis lite hela tiden. Typ mängden på kryddningen och så följde jag inte alls. Men man gör ju som man själv tycker är lättast!)
Nu ska jag börja städa på mitt rum. Det ser för bedrövligt ut där! Och ska josé komma hit imorn så kan det vara trevligt att ha det lite städat och fint tycker jag.
Sen ikväll ska jag nog se några heroes avsnitt :)
Ha det fint vänner!
Kommentarer
Trackback